Halkbank'ta 8.2 trilyonluk şok vurgun!

Haber Giriş : 14 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halkbank'ın teknolojik altyapı eksikliğinden yararlanan personelin bankadan, tam 8.2 trilyon lira çarptığı ortaya çıktı.

Halkbank'ın yeniden yapılandırılması çalışmaları sırasında teknolojik altyapısı iyileştirilirken, uyanık personelin bankadan 8.2 trilyon lira hortumladığı ortaya çıktı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyonu'nun Halkbank'ın hesaplarını incelemek kurulan Alt Komisyonu'na gönderdiği bilgiler bu ilginç soygun olaylarını ortaya koydu.

Raporda soygun olayı ile ilgili bilgiler şöyle yer aldı. "Yapılan teftişler sonucunda Banka'nın genel haritasını çıkarmaya yönelik altyapı oluşturulmuş, teftişi tamamlanan şubelerde hatalı işlem ve uygulamaların hangi alan ve işlemlerde yoğunlaştığı çıkartılmıştır. Soruşturmalarda, şube yöneticilerinin Halk 2000 sistemi üzerindeki bilgi ve kontrol eksikliğinden yararlanılarak kötü niyetli personelin sistem üzerinde yaptığı işlemlerde usulsüzlüklerde artış gözlenmesi üzerine Eğitim Daire Başkanlığınca 2003'te şube müdürleri için bir dizi eğitim düzenlenmiş ve bu eğitimlerde soruşturma konusu usulsüz işlemler, bunların gerçekleştirilme yöntemleri, alınması gereken önlemler, şube müdürünün bizzat yapması ve yapılmasını sağlaması gereken kontroller hakkında Teftiş Kurulu Başkanlığınca eğitim verilmiştir. Yine usulsüz işlemler ve alınması gereken önlemlere ilişkin Teftiş Kurulu'nca uyarı notu hazırlanarak dağıtılmıştır. 2002-2003 yıllarında hesaplarda yapılan işlemlerin toplam olarak ve diğer bankalara göre düşük kaldığı görülmektedir. 2002'de 41 vakada 4.3 trilyon, 2003'te ise 33 vakada 3.9 trilyonluk usulsüzlük belirlenmiş ve gerekli işlem yapılmıştır."

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber