Meclis'te ilginç uygulama: Emekli ol, oğlunu işe alalım

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 05 Ocak 2008 06:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MECLİS'TE koltuk ?babadan oğula' geçmeye başladı. Meclis personelinden emekli olanların çocukları, Meclis'te işe başlatılacak.

Uygulamayla, hem bazı kadroların boşaltılması, hem de Meclis personelinin gençleştirilmesi amaçlanıyor. Meclis genelinde çalışan personel sayısı 4 bin 782. Milli Saraylar'da bin 103 çalışan var. Bunların 490'u 4-c statüsünde görev yapıyor. 566'sı kadrolu, 2'si geçici görevli, 45'i ise 4-b statüsünde çalışıyor. Meclis'in merkezinde ise 2 bin 633 kadrolu, 564 geçici görevli, 996 4-c, 28 b tipi kadrolu görev yapıyor. Meclis Başkanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda emekli olan kadrolu personele, çocuklarının Meclis'te işe alınacağı duyuruldu. Meclis personeline yapılan duyuruda, emeklilik süresi dolup emekli olmayanlara, emekli olmaları halinde çocuklarının Meclis'te 4-c statüsünde işe başlatılacağı belirtildi. Bunun üzerine 90 kişi başvuruda bulunarak emekliliklerini istedi.

DAHA AZ MAAŞ ÖDENECEK

EMEKLİ olan bu kişilerin yerine çocukları 4-c sözleşmeli statüsünde Meclis'te göreve başlayacak. Meclis'te 4-c statüsünde göreve başlayan personele 900 ile 1 milyar lira arasında maaş ödemesi yapılacak. Meclis'te bahçıvan, çilingir, garson, boyacı, ayakkabıcı gibi fiziki ve bedenle yapılan işlerde yaşlanıp emekliliği gelenlerin, emekli olmalarını teşvik etmek amacıyla da uygulamanın getirildiği belirtildi. Emekli olan bu kadroların yeri boş kalırken, çocukları 4-c statüsünde işe alınacak ve öğrenim durumlarına göre Meclis'te değişik birimlerde görevlendirilecek. NEVİN BİLGİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber