İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MEB yönetici görevlendirme sözlü sınavıyla ilgili önemli karar

Erzurum Bölge İdare Mahkemesi, eğitim kurumları yönetici görevlendirme sözlü sınavında, adayın verdiği cevabı yetersiz bulan komisyon üyelerinin yetersiz görülme nedenlerini Sınav formunun C bölümünde belirtmedikleri gerekçesiyle, sözlü sınavdan başarısız sayılma işlemini iptal etti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Temmuz 2021 09:09, Son Güncelleme : 13 Temmuz 2021 09:17
MEB yönetici görevlendirme sözlü sınavıyla ilgili önemli karar

Eğitim Sen üyesi bir öğretmen Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanan 2019 yılı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme İşlemleri kapsamında 21.04.2019 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına İlk Defa Yönetici Görevlendirme Yazılı Sınavı'na girmiş ve bu sınavda 77,50 puan almıştır.

Bu sınavın ardından üye sözlü sınava çağrılmış ve söz konusu sınavda 58,33 puan almış ve sözlü sınav sonucuna itiraz etmiştir. Ancak bu itiraz reddedilerek sınav sonucunda bir hata bulunmadığı bildirilmiştir.

Bunun üzerine Eğitim Sen üyesi adına n açtığı dava açmış, Erzurum Bölge İdare Mahkemesi 1.İdari Dava Dairesi'nin 28.04.2021 gün ve E: 2020/618, K: 20217927 sayılı kararıyla iptal kararı verilmiştir.

Anılan kararda 21.06.2018 gün ve 30455 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin eki olan EK-2 Sözlü Sınav Formunun Açıklamalar kısmının 3.maddesinde "Adayın soruya verdiği cevap ile yetersiz görülenler bakımından yetersiz görülme nedenleri komisyon başkanı veya görevlendireceği bir üye tarafından Bölüm C'de belirtilecektir." denmesine rağmen, davacı hakkında düzenlenen formda yetersizlik nedenine ilişkin hiçbir açıklamaya yer verilmemiştir. .

Bu karar yönetici görevlendirmeye ilişkin sözlü sınavlar için emsal nitelikte bir karardır. Mahkemenin kararında yer alan yönetmelik 2021 yılında yürürlükten kaldırılmış ve yerine Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği yürürlüğe konulmuştur.

Yürürlükte olan 05.02.2021 gün ve 31386 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliğinin eki olan EK-3 Sözlü Sınav Formu'nun Açıklamalar kısmının 3.maddesinde de anılan karara dayanak olan hüküm yer almaktadır. Eğitim Sen'den yapılan açıklamada "Dolayısıyla bu yılki yönetici görevlendirmeye ilişkin sözlü sınav sonuçlarına yönelik davalar için kullanılabilir." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber