120 yıl yaşamak hayal değil!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2008 19:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mithat Yılmaztürk, aldığı besinlere dikkat eden, stres ve sigaradan uzak duran kişilerin ortalama ömrünün 120 yıla kadar çıkabileceğini söyledi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Sürekli Mesleki Gelişim Etkinlikleri kapsamında Hipokrat Konferans Salonu'nda ?Sağlıklı Yaşlanma' konulu konferans veren Prof.Dr. Mithat Yılmaztürk, bilimsel anlamda canlıların olgunlaşma yaşının 7 katı kadar ömrü olduğunu söyledi.

İnsanların 18 yaşında olgunlaşma yaşını tamamladığını belirten Prof.Dr. Yılmaztürk, canının kıymetini bilen kişilerin 120 yaşına kadar yaşabileceğini kaydetti. İnsan ömrünü, süreç olarak yüzde 30 genetik yapısının, yüzde 70 de yaşam biçiminin belirlediğini vurgulayan Prof.Dr. Yılmaztürk, şöyle dedi:

?Yaşam biçiminizi sağlık üzerine kurduğunuz zaman ömrünüzü de uzatmış olursunuz. Bizler ortalama insan yaşını 70 olarak biliriz, fakat bilimsel anlamda insanlar 120 yaşına kadar sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilir. Bunun için benimsenmesi gereken en önemli unsurların başında sağlıklı beslenme geliyor. Katkı maddeleriyle yapılmış besin maddeleri yerine Omega 3 zengini olan ve doğadan gelen ürünleri tercih etmeliyiz. Mesela çiftlik balığı yemeğin, deniz balığı yiyin. Çünkü çiftlik balığı sanayi ürünleriyle besleniyor, diğeri ise doğal ortamından sofraya geliyor. Düzenli spor yapmak, sigaradan uzak durmak, mümkün olduğunca stresten kaçınmak, temizlik maddelerini bile en az kimyasal maddeli olanlardan seçmek, obeziteden kaçınmak gibi konular ömrü uzatıyor.'' Prof. Dr. Yılmaztürk, doğru beslenme piramidinin temelini her gün sebze ve meyve tüketimi aldığını belirterek, piramidin üst kısımlarında ise sırasıyla her gün bakliyat, kepekli tahıl, yağsız süt, haftada 2- 3 kez balık, kümes hayvanı ve yumurta, haftada bir kez de tatlı, kızartmanın yer aldığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber