Küpeler yakıt parası için alınmamış

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Ocak 2008 14:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

KONYA İl Milli Eğitim Müdürülüğü, merkez Selçuklu İlçesi'ndeki Rebii Karatekin İlköğretim Okulu öğretmeni Necla Turan'ın dördüncü sınıf öğrencisi Vesile Büyükinan'ı uyararak dönem başında 20 YTL'lik yakıt parasını vermediği gerekçesiyle küpelerini aldığı iddiası üzerine başlattığı soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonunda öğretmen Necla Turan'ın küpelerini yakıt parası için değil okul mevzuatları gereği aldığının tespit edildiği belirtildi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, soruşturma raporuna göre okul yönetiminin ve öğretmenin suçlu bulunmadığını belirterek, şu açıklamayı yaptı:

?Bir süre önce Selçuklu İlçesi'ndeki Rebii Karatekin İlköğretim Okulu'muzda bir öğrencimizin yakıt parası vermemesi nedeniyle, küpelerinin alındığı yönünde iddialar vardı. Yaptığmız araştırma sonucunda, okul yönetimi ve öğretmen hakkında disiplin mevzuatını bakımından herhangi bir suç işlemedikleri sonucu ortaya çıktı. Alınan küpelerin yakıt parası için alınmadığı tesbit edildi. Okul kuralları ve okul mevzuatı gereği alındığı, öğrencinin küpelerini çıkartması ve konusunda birkaç uyarı yapıldığı öğrenildi. Aynı zamanda küpelerin sağlık bakımından da sıkıntı yaratacağı, arkadaşlarını küpelerini asılması sonucu kulağına zarar verebileceği ve okul alanı içinde kural olarak takılmaması gerektiği sonucu küpelerin alındığı belirlendi. Bu durum üzerine okul yönetimi ve öğretmen suçlu bulunmadı.?

Şahin, öğrenci için de olayın basında yer aldığı günden itibaren, psikolojisi etkileneceği düşüncesi ile psikolojik destek eğitimi verildiği ve eğitiminde devam ettiğini söyledi.

15 Kasım 2007 tarihinde meydana gelen olayda iddiaya göre, Konya Selçuklu'daki Rebii Karatekin İlköğretim Okulu öğretmeni Necla Turan, 4'üncü sınıf öğrencisi Vesile Büyükinan'ı uyararak, dönem başında vermesi gereken 20 YTL yakıt parasını ödemesini istedi. Küçük kız parasının olmadığını söyleyince öğretmen, kulaklarındaki altın küpeleri alarak, ?Ailene söyle, yakıt parasını getirene kadar küpelerini vermeyeceğim? dedi. Küçük kız durumu ailesine anlattı. Okula gidip konuştuğunu anlatan baba Hasan Büyükinan, ?Küpeleri istedim ama vermediler. Hurda ve kağıt toplayarak geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Param yok. Üstelik kızımın küpeleri dedesinin armağanıydı? dedi. Okul müdürü Hasan Karayılan ise öğretmenin küpeleri aldığını ancak olayın yakıt parasıyla ilgili olmadığını savundu. Karayılan, ?Okullarda takı yasak. Çocuk takmakta ısrar edince öğretmenimiz küpeyi almış. Küpeyi aileye iade edeceğiz? dedi. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, olayın medyaya yansıması üzerine soruşturma açtı. Küpeler, ertesi gün öğrenciye iade edildi. Aile, yakıt parasını ödemedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber