6 Ocak 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 06 Ocak 2008 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-CUMHURBAŞKANI GÜL, ABD'YE GİDİYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yarın, Washington ve New York'ta bazı temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gidiyor. Gül, Salı günü ABD Başkanı George Bush ile Beyaz Saray'da bir araya gelecek. Görüşmede, Türk-Amerikan ilişkilerinin pekiştirilmesi bağlamında ikili konularla bölgesel ve uluslararası meseleler ele alınacak.

-Gül-Bush görüşmesinin ana gündemi, TSK'nın Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine karşı gerçekleştirdiği harekatlar ve bu çerçevede yapılan işbirliği olacak.

-BAYKAL DİYARBAKIR'DA

-CHP Genel Başkanı Baykal, 3 Ocak'ta meydana gelen ve 5 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden olan terör saldırısıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gidecek. (Saat:09.30)

-DP'DE 16 ADAYLI KONGRE

-Demokrat Parti 4'ncü Olağan Üstü Kongresi yapılıyor. Aday sayısının 16'ya ulaştığı kongrede yarışın Genel Başkan Yardımcısı Çağrı Erhan ve İstanbul eski İl Başkanı Süleyman Soylu arasında geçmesi bekleniyor. Kongrede, bin 214 delege oy kullanacak. Genel Başkan Mehmet Ağar ise kongrede bir konuşma yaparak partililere veda edecek. (Saat:10.00)

-TBMM'DE BU HAFTA : MECLİS 2008 TAKVİMİNİ İŞLETİYOR (Pazar Gündemi)

-Meclis, bu yıl, Genel Kurul ve İhtisas Komisyonlarında gündemin ilk sıralarına aldığı teklif ve tasarılar için yoğun mesai harcayacak.

-TBMM Genel Kurul'da bu hafta çalışma saatleri uzatılırken, 8 Ocak Salı günü Temel Ceza Kanunlarına uyumu öngörülen 170 özel kanunun görüşmelerine devam edilecek.

-TBMM İhtisas Komisyonları İçişleri Plan Bütçe ve Milli Eğitim Komisyonları da toplanarak, gündeme aldıkları tasarı ve teklifleri görüşecek.

-TÜRK FİRMADAN IRAK'A ?KAÇAK? GÜVENLİK ELEMANI

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Dışişleri Bakanlığının izni olmamasına rağmen, bir Türk güvenlik şirketinin Irak'a ?güvenlik? işinde çalıştırmak üzere eleman götürdüğünün tespit edildiğini bildirdi. Söz konusu şirketlere para cezaları verildiğini ifade eden Bakan Çelik, adı silah kaçakçılığı iddialarına karışan Blackwater adlı şirketin ise, yerli şirketlerle herhangi bir ortaklığının bulunmadığını kaydetti.

-İSTANBUL 2010'A HAZIRLANIYOR : TEKNOLOJİK PARKLAR KURULACAK

-İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması nedeniyle hazırlıklar devam ediyor. Bu çerçevede Hükümet ?Kentsel Dönüşüm Projesi? çerçevesinde hazırladığı tasarıların Meclis'te yasalaşması için harekete geçti. Hükümetin hazırladığı, "Pendik Kentsel Dönüşüm ve İleri Teknoloji Projesi Kanunu Tasarısı" 9 Ocak Çarşamba günü TBMM İçişleri Komisyonu'nda ele alınacak.

-Tasarıyla; "Pendik Kentsel Dönüşüm ve İleri Teknoloji Projesi Kanunu Tasarısı"yla, bölgede konut, ticaret, sanayi, rekreasyon, teknik altyapı, sosyal donatı alanları ve diğer ileri teknoloji yatırımları için; proje geliştirilmesi, arazi ve arsa düzenlemesi ile devirleri, kamulaştırma işlemleri de dahil olmak üzere yapılacak her türlü iş ve işlemlerin yapılması öngörülüyor.

-İSMİ ÜNİVERSİTEYE VERİLECEK OLAN ÇEÇEN: ?DOĞAL BİR SÜREÇ, YATIRIMCILAR İÇİN TEŞVİK UNSURU?

-Adı, Ağrı'da kurulacak üniversiteye verilecek olan İbrahim Çeçen, Hükümet'in bu ?jestini? ?doğal bir süreç? olarak yorumladı. ?Her fani isminin yaşamasından, hele ki bir üniversite ile yaşamasından onur duyar? diyen Çeçen, Üniversitenin kurulması için 100 Milyon dolar bağışlamıştı. Çeçen, ismi bir devlet üniversitesine verilen ikinci işadamı olacak.

-METİN GÖKTEPE ANILIYOR

-Gazeteci Metin Göktepe, gözaltında öldürülüşünün 12. yıldönümünde anılıyor. Göktepe için, öldürüldüğü sırada çalıştığı Evrensel Gazetesi'nde ve Atışalanı Kemer Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlenecek.

-YARGTAY: ?ALKOLİK VE KUMARBAZIN MAAŞI EŞİNE BAĞLANABİLİR?

-Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, ?alkolik, kumarbaz ve kötü yaşam tarzı olan? eşlerin maşanın, evin idaresini üstlenecek eşe verilebileceğine karar verdi.

-YENİ DÜZENLEMELERLE BAŞLAYAN EĞİTİM YILINDA İLK DÖNEM BİTİYOR

-Yeni düzenlemelerle başlayan 2007-2008 eğitim-öğretim yılında ilk dönem 25 Ocak'ta sona eriyor. Bu yıl Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) yerine getirilecek olan Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) denemesi yapılırken, 100'lük not sistemi ilköğretim okullarına da uygulanmaya başlandı. 2007-2008 eğitim yılında ikinci dönem 11 Şubat 2008'de başlayacak, son ders zili ise 13 Haziran'da çalacak.

-KDV ARTTI, MAN FİNANS YATIRIMINI ASKIYA ALDI

-Maliye Bakanlığı'nın leasing işlemlerindeki yüzde 1'lik Katma Değer Vergisi'ni (KDV) yüzde 18'e çıkarması nedeniyle, Man Finans bu yıl yapacağı yatırımı askıya almak zorunda kaldı.

-Man Finans Genel Müdürü Semih Pala, ?Tüketim değil; yatırım teşvik edilmek isteniyorsa vergi oranları düşürülmeli? dedi.

-246 KURTULUŞ HAFTAMIZ, 80 KUTLAMA HAFTASI VE ÖZEL GÜNÜMÜZ VAR

-Türkiye`de, bir yılda 246 "Kurtuluş Günü", 80 "Kutlama Haftası" ve "Özel Gün" bulunuyor.

Kutlama haftası ve özel günler açısından en zengin aylar Mart, Mayıs ve Ekim ayları. Bu aylarda tam 11 özel gün ve hafta kutlanıyor.

-BİLİM ADAMLARI ?ÖLÜM ANI?NI ARAŞTIRDI

-Dünyanın önde gelen bilim dergisi New Scientist, "insan ölüm anında ne hisseder, ölüm nasıl olur" sorularına yanıt aradı. New Scientist, İskoçya'daki Caledonian Üniversitesi'nden psikolog Cynthia McVey'in, ölümün eşiğinden dönenlerle görüşerek ve bilimsel incelemeleri bir araya getirerek yaptığı araştırmayı yayımladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber