Sağlık Bakanlığında kapsam dışı unvan ve branşlarda düzenleme

Haber Giriş : 14 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinde bugün yapılan değişilik ile en fazla 200 personelin istihdam edildiği unvan ve branşlara ek olarak başasistanların da hizmet grupları uygulamasının kapsamı dışında tutulacağı belirtilmiştir.

Diğer taraftan maddeye eklenen bir son cümle ile "D ve C hizmet grubu iller, kapsam dışı unvan ve branşlar için; dönem tayini ve kuralarda atamaya açılan iller olarak, mazeret durumlarında ise personel dağılım cetvelinde o unvan ve branşla ilgili kadro öngörülen iller olarak uygulanır." hükmü getirilmiştir.

14.09.2004 tarihli Resmi Gazetede yapyımlanan düzenleme

Maddenin Yeni Hali
"Madde 8 ? En fazla 200 personelin istihdam edildiği unvan ve branşlar ile başasistanlar hizmet grupları uygulamasının kapsamı dışında tutulur. Kapsam dışı tutulacak unvan ve branşlar Bakanlık onayı ile belirlenir. Kapsam dışı unvan ve branşlar, atamaya açılan illerle birlikte, Bakanlık internet sitesinde duyurulur. Kapsam dışı tutulan personelin atama ve nakilleri, bu Yönetmelikteki esaslar çerçevesinde kura, sınav veya hizmet puanına göre yapılır. Bu Yönetmelik çerçevesinde belirlenen D ve C hizmet grubu iller, kapsam dışı unvan ve branşlar için; dönem tayini ve kuralarda atamaya açılan iller olarak, mazeret durumlarında ise personel dağılım cetvelinde o unvan ve branşla ilgili kadro öngörülen iller olarak uygulanır."

Maddenin Eski Hali
Kapsam Dışı Unvan ve Branşlar
Madde 8 - En fazla 200 personelin istihdam edildiği unvan ve branşlar hizmet bölgeleri ve grupları uygulamasının kapsamı dışında tutulur. Kapsam dışı tutulacak unvan ve branşlar Bakanlık onayı ile belirlenir. Kapsam dışı unvan ve branşlar, atamaya açılan illerle birlikte, Bakanlık internet sitesinde duyurulur. Kapsam dışı tutulan personelin atama ve nakilleri, konu edilen unvan ve branş için yapılacak ihtiyaç sıralamasına göre hizmet puanı esasları çerçevesinde yapılır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber