Osmaneli Belediyesi, nüfus cüzdanından dolayı mı adayları eledi?

Bilecik Osmaneli Belediyesinin 10 kişilik memur alımında, çok sayıda aday yüksek puan almalarına rağmen, beş katı adayın girebildiği sözlü sınav listesine alınmadığını belirtmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Temmuz 2021 14:00, Son Güncelleme : 27 Temmuz 2021 15:40
Osmaneli Belediyesi, nüfus cüzdanından dolayı mı adayları eledi?

Bilecik Osmaneli Belediyesi 10 Haziran 2021 tarihinde yayımladığı ilanla 10 mühendis, tekniker, VHKİ, itfaiye eri ve zabıta memuru alacağını duyurdu. Tıklayınız.

İlan metninde adayların, başvuru belgelerini, elektronik ortamda belediyenin [email protected] internet adresine göndererek de başvurabilecekleri belirtildi.

Ancak ilan metninde, diploma ve sürücü belgelerinin aslı, noter onaylı örneği veya belediyece onaylanmış fotokopisi, nüfus cüzdanının ise aslı veya belediyece onaylanan fotokopisi isteniyordu.

Bir çok aday, belediyeye nüfus cüzdanının fotokopisini gönderdi ve belediyeyi arayarak fotokopiden dolayı sorun yaşayıp yaşamayacağını sordu. Adaylar, belediye yetkililerinin sorun olmayacağını belirttiğini ifade etmekte.

Sözlü sınava alınacak aday listesi 26 Temmuz 2021 tarihinde açıklandı. KPSS puanları 80, 85 ve 90 olan adaylar listede yer alamazken 60 puanlı adaylar mühendis, tekniker, tahsildar, VHKİ, zabıta memuru, itfaiye eri sıralamasında yer aldı.

Memurlar.net forumunda yazışan bir çok aday haksızlık yapıldığını belirtmekte ve belediyeden bir açıklama beklemektedir.

Tüm bu sorunların nedeni, elektronik ortamda bir başvuru alım sisteminin olmamasıdır. Eğer turkiye.gov.tr'den başvuru alınabilseydi, nüfus cüzdanı ve diplomanın aslının istenmesine gerek olmazdı. Ancak böyle bir sistem olmadığı için, Osmaneli Belediyesi mail ile başvuru almış ve ortaya bu durum çıkmıştır. Belediyenin, sonuçları açıklarken hangi adayı neden elediğine dair bir açıklama yapmaması da şaibe iddialarının artmasına neden olmuştur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber