Sağlık Bakanlığı Personelinden, Boşanan ve Eşi Vefat Edenlerin Durumu

1- Eski düzenlemede eşinden boşanan sağlık personeli halen çalıştığı hizmet bölgesinin C ve D hizmet grubu illerine atanmaktaydı. Yeni düzenlemede boşanan sağlık personeli halen çalıştığı hizmet bölgesi yanında, bir üst veya alt hizmet bölgelerin C ve D hizmet grubu illerinden birine de atanabilecektir. 2- Eşi vefat edenler ise istediği herhangi hizmet bölgesine atanabilecektir. 3- Hem eşin vefatı hem de boşanma halinden itibaren 6 ay içinde başvuru yapılması gerekmektedir.

Haber Giriş : 14 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yukarıdaki durumu örneklendirecek olursak:

1- Dördüncü hizmet bölgesinde çalışan sağlık personeli daha önce boşanma durumunda dördüncü hizmet bölgesinin C ve D hizmet grubu illerine atanabilmekteydi. Yeni düzenlemede bu personel dördüncü hizmet bölgesinin yanında beş ve üçüncü hizmet bölgesinin C ve D hizmet grubu illerine de atanabilecektir.

2- Eşi vefat eden kişi örneğin altıncı hizmet bölgesinde ise, vefat halinde herhangi bir bölgesindeki il'e atanabilecektir.

3- Eşin vefatı veya boşanma durumu hallerinde bu olayların meydana geldiği tarihten itibaren 6 ay içinde başvuru yapılmalıdır.


14.09.2004 tarihli Resmi Gazetede yapılan değişilik

Yani Madde

MADDE 9 ? Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Herhangi bir nedenle görev yaptığı ilde kendisinin, eşinin veya bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının can güvenliği tehlikeye düşen personel ile boşanma gibi nedenlerle ruh sağlığı önemli ölçüde etkilenen personel, ilgili Valinin, tevsik edici belgelerle birlikte gerekçeli teklifi üzerine, halen çalıştığı hizmet bölgesi ile bir üst veya alt hizmet bölgelerin C ve D hizmet grubu illerinden birine, Bakanlıkça nakil dönemi beklenmeden atanabilir. Eşi vefat eden personel nakil dönemleri beklenmeden ve hizmet puanına bakılmaksızın diğer hizmet bölgelerine atanabilir. Boşanma ve eşin vefatı nedeniyle atama müracaatlarının boşanma ve eşin vefatından sonraki 6 ay içinde yapılması gerekmektedir."

Eski Madde

Olağanüstü Hallerde Atama
Madde 21 - ..Herhangi bir nedenle görev yaptığı ilde kendisinin, eşinin veya bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının can güvenliği tehlikeye düşen personel ile eşin vefatı, boşanma gibi nedenlerle ruh sağlığı önemli ölçüde etkilenen personel, ilgili Valinin, tevsik edici belgelerle birlikte gerekçeli teklifi üzerine, halen çalıştığı hizmet bölgesinin, bu mümkün değilse bir alt veya bir üst hizmet bölgesinin C ve D illerinden birine, Bakanlıkça nakil dönemi beklenmeden atanabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber