Sağlık Bakanlığı Personelinin Becayişi

Becayişte iki önemli konuyu bugün açıklayacağız. Birincisi sözleşmeli personelin becayiş isteme hakkı Aralık ayında başlıyacaktır. Zira ilgili mevzuatta becayişlerin sözleşmelerin bitimine bir ay kala yapılacağı belirtilmektedir. Bu nedenle sözleşmeli sağlık personelinin sitemizin becayişe ilişkin kısmında, yanında (S) bulunan unvanları seçerek sisteme kayıt olmaları gerekmektedir. İkincisi ise 657'e tabi olarak çalışan sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfı personeline ilişkindir.

Haber Giriş : 14 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Resmi Gazetenin 14.09.2004 tarihli nüshasında yapılan değişiliğie göre artık sadece uzman doktor, doktor, diş tabbibi ve eczacılar değiş, Sağlık Bakanlığına sınavla atanan diğer tüm personelde ilk atamalarda becayiş isteyebilecektir. Becayiş süresi yeni sağlık personeli için de 5 gündür.


Yeni Madde

"Karşılıklı Yer Değiştirme
Madde 29 ? Bakanlık kadrolarına ilk defa sınav sonunda veya Yönetmelikteki düzenlemelere göre kur'a ile aynı unvan ve branşta kadrolara atanan personel, sınav ve kur'a sonuçlarının ilanından itibaren 5 gün içinde Bakanlığa şahsen veya il müdürlükleri vasıtası ile müracaatları halinde karşılıklı olarak yer değiştirebilirler.

Aynı hizmet bölgesi illerde aynı unvan ve branşta görev yapan personel, il müdürlükleri vasıtası ile müracaatları ve Bakanlığın uygun görmesi halinde karşılıklı olarak yer değiştirebilirler."

Eski Madde

"Karşılıklı Yer Değiştirme
Madde 29 - Bu yönetmelikteki düzenlemelere göre kur'a ile aynı unvan ve branşta kadrolara atanan personel, kur'a sonuçlarının ilanından itibaren 5 gün içinde Bakanlığa şahsen veya il müdürlükleri vasıtası ile müracaatları halinde karşılıklı olarak yer değiştirebilirler.

Eşdeğer hizmet bölgesi illerde aynı unvan ve branşta görev yapan personel, il müdürlükleri vasıtası ile müracaatları ve Bakanlığın uygun görmesi halinde karşılıklı olarak yer değiştirebilirler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber