Becayiş hakkını Başbakanlık engelliyor

Sağlık Bakanlığında çalışan 4/B'li personelin yer değiştirme hakkı bulunmadığı gibi becayiş hakkı da bulunmamaktadır. Hizmet sözleşmesini imzalayan 4/B'li personelin en azından becayiş hakkına kavuşması gerekmektedir. Hem becayiş hem de askerlik sonrası dönüş sorununun çözümü için kamu kurumlarınca Başbakanlığa gönderilen taleplere olumsuz yanıt verilmektedir. Memurlar.net olarak, kamuya hiçbir maddi külfet getirmeyecek olan, aksine yer değişikliği imkanı ile personel memnuniyetine yol açacak bu sorunun çözümü için, Başbakanlık müsteşarı Sayın Efkan Ala'nın konuyu gündemine almasını bekliyoruz.

Haber Giriş : 08 Ocak 2008 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan binlerce 4/B'li personel, aynı unvandaki sağlık personelinin bir kurumdan diğerine karşılıklı yer değiştirebilmesi anlamına gelen becayiş hakkından yoksun bulunuyor.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B Maddesi'ne göre sözleşmeli olarak çalışan kişilere yönelik olan uygulamaya son verilmesini istedi.

Sağlık-Sen, askerlik sonrası tekrar göreve dönüş, becayiş, Sağlık Bakanlığı'nın açtığı bazı kurslara katılamama gibi sorunları bulunan 4/B'li personelin, bu haklara kavuşabilmesi için çalışma başlattı. Sağlık Bakanlığı'nın becayiş hakkının verilmesine ilişkin konuya sıcak bakarak mevzuat değişikliğine gittiğini, ancak Başbakanlık tarafından engellendiğini bildiren Sağlık-Sen yetkilileri Bakanlık tarafından hazırlanan Bakanlar Kurulu Karar Taslağı'nın Başbakanlık'ta bekletildiğini iddia etti.

Sağlık-Sen becayiş hakkından sadece 4/B'li personel, vekil ebe ve vekil hemşirenin yararlanamadığını belirterek, bunun bir adaletsizlik olduğunun altını çizdi. Sağlık-Sen'den yapılan açıklamada "Bu adaletsizliğe son verin ve 4/B'li personele becayiş hakkını tanıyın" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber