Bir bakan oğlu için spekülasyon iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2008 07:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pankobirlik Genel Müdürü Mikdat Çakır, son bir yılda gübre fiyatlarında yüzde 300'e varan artışlar olduğuna dikkat çekerken, gübrenin hammaddesini sadece bir kişinin ithal ettiğini öne sürdü.

Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin düzenlediği Tarım Kongresi'nde bir bildiri sunan Çakır, ABD'nin biyoenerji üretimi nedeniyle gübreye ve hammaddesine talebin arttığını, bunun da fiyatların yükselmesinde etkili olduğunu anlattı.

Türkiye'de de gübre fiyatlarında yüzde 300'e yakın artışlar olduğunu ifade eden Çakır, gübrenin ham maddesi olan fosforik asiti sadece bir tek kişinin ithal ettiğini öne sürdü. "Bunu araştırın bulun. Bu çok önemli" diye konuşan Çakır'a, salondaki izleyiciler "Kim?" diye sordular.

'Pavyonda yüzde 8'

Gübrede KDV'nin yüzde 18 olmasını eleştiren Çakır, "Barda, pavyonda KDV yüzde 8, gübrede ve makyaj malzemesinde yüzde 18. Gübre makyaj malzemesi gibi satılıyor" diye konuştu.

'Bakan oğlu yönlendiriyor'

Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan da panelde yaptığı konuşmada, gübre ve mazot fiyatlarındaki artıştan şikayet ederken, "Gübrenin ham maddesi olan fosforik asit ithalatını, zamanında mısır ithal eden bir bakanın oğlunun yönlendirdiğini duydum. Doğru olup olmadığını bilmiyorum" dedi. Tezcan tarımda 2007 desteklerinin hala ödenmediğini de kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber