Üç hastasını öldürdüğü iddia edilen hemşireye otuz yıl

Haber Giriş : 15 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üç kalp hastasını potasyum enjekte ederek öldürdüğü iddia edilen hemşire Seda Yavuz için iddianame hazır.

Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki nöbetinde, üç kalp hastasını potasyum enjekte ederek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan hemşire Seda Yavuz hakkında, kalp hastası Şükrü Kaya Karaca'yı öldürdüğü gerekçesiyle, "kasten adam öldürmek" suçundan 24 yıldan 30 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle dava açıldı. Savcılığın, aynı gün ölen diğer hastalar İsmail Dönertaş ve Murat Özkaynak adlı hastaların soruşturma evrakını ise Adli Tıp Raporu geldikten sonra incelemek üzere ayırdığı öğrenildi.

NÖBETİNDE 3 KİŞİ ÖLDÜ
Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 2 Mayıs 2004 tarihinde 07.00-19.00 saatleri arasında yoğun bakım ünitesinde nöbetçi hemşire olarak çalışan Seda Yavuz'un, Hamiyet Obuz, İsmail Dönertaş, Murat Özkaynak ve Şükrü Kaya Karaca'ya baktığı anlatıldı. Olay günü saat 14.00'te İsmail Dönertaş'ın, 16.30'da ise Murat Özkaynak'ın öldüğü, Şükrü Kaya Karaca'nın da saat 15.00'de kalbinin durduğu, doktorların ve Seda Yavuz'un müdahalesi sonucu kalbinin tekrar çalışmaya başladığı belirtildi.

'ŞIRINGAYI SAKLADI'
Seda Yavuz'un kendi ifadesine göre saat 19.00'da Karaca için potasyum ampullerinden birini şırıngaya çektiği ifade edilen iddianamede, hastaya potasyum enjekte edeceği sırada odaya giren hemşire Öznur'la karşılaşınca şırıngayı cebine sakladığı anlatıldı. Öznur'un Yavuz'a ne yaptığını sorduğu, Yavuz'un hızlı giden serumu kontrol ettiğini söylediği öne sürüldü. Tansiyonu düşen Karaca'nın ölümünden sonra Öznur'un Yavuz'a hastaya ne enjekte ettiğini sorduğu, Yavuz'un buna tepki gösterdiği anlatıldı. 25 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak Yavuz'un, bir anlık dalgınlık sonucu şırıngayı serum şişesi yerine boyun yolundan direkt zerk ederek hata yaptığını ve ölüme sebebiyet verdiğini sonradan anladığını söylediği belirtildi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber