Becayiş Haberi Sonrasında Başbakanlık Baskı mı Yaptı?

Bu hafta içerisinde 4/B'li sağlık personelinin becayiş sorununu manşete çekmeyi düşünüyorduk. Biz düşünürken Memur-Sen'e bağlı "Sağlık Sen", Anka haber ajansına bir açıklama yaptı. Açıklama, memurlar.net'in yapmayı düşündüğü açıklama ile örtüştüğünden, sözkonusu açıklamayı "Becayişi Başbakanlık Engelliyor" başlığı ile haberleştirdik. Ancak, Sağlık Sen dün akşam sitemize bir açıklama gönderdi ve böyle bir açıklama yapmadığını belirtti. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ocak 2008 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YAPILMADIĞI BELİRTİLEN AÇIKLAMADA NE YER ALIYORDU?

Bir kaç hususu belirtmek gerekmektedir. Sağlık Sen'in yapmadığını belirttiği açıklamada,

1- "Becayişi Başbakanlığın engellediği" ifadesi başlık olarak kullanılmıştır.

2- Ayrıca, açıklamada, "Sağlık Bakanlığı'nın becayiş hakkının verilmesine ilişkin konuya sıcak bakarak mevzuat değişikliğine gittiğini, ancak Başbakanlık tarafından engellendiğini bildiren Sağlık-Sen yetkilileri Bakanlık tarafından hazırlanan Bakanlar Kurulu Karar Taslağı'nın Başbakanlık'ta bekletildiğini iddia etti." denilmekteydi.

SAĞLIK SEN NEDEN "AÇIKLAMA YAPMADIK" DEDİ?

Dün sitemizde yer alan açıklamanın bazı kesimlerde rahatsızlık uyandırdığı ve Sağlık Sen'in bu nedenle açıklamayı geri çektiğini düşünüyoruz. Açıklamada bize göre rahatsız edici bir unsur olmamasına rağmen, özellikle becayişi engelleyen Başbakanlığın isminin geçmiş olmasının hem Başbakanlığı hem de Memur-sen'e bağlı Sağlık-Sen'i rahatsız ettiği anlaşılmaktadır.

MEMURLAR.NET OLARAK BİZ ISRARCIYIZ

Sağlık-Sen açıklamasını geri çekmiş olsada, memurlar.net olarak bizler, ulaştığımız bilgiler bağlamında becayişi Başbakanlığın engellediği konusunda ısrarcıyız.

İlgili Bakanlar Kurulu kararının çıkmasının gecikmesinde veya çıkmamasında tek engelleyici kuruluşun Başbakanlık olduğu bilgisine sahibiz. Başbakanlık Müsteşarı Sayın Efkan Ala'nın sorunun çözümünü gündemine almasını umut ediyoruz.

Dün belirtmiş olduğumuz gibi, bu değişikliğin kamuya hiçbir maddi külfeti olmadığı gibi, aksiine yer değişikliği imkanı ile personel memnuniyetine de yol açılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber