Kar maskeli polise, bombalı tuzaktan dava açıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Ocak 2008 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'da 28 yaşındaki eşi N.B. ile ilişkisi olduğunu düşündüğü 32 yaşındaki Halil Uçar'ın evine kar maskesi takıp zorla girmek ve tabancayla yaralamak suçundan 4 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan polis memuru 35 yaşındaki Yunus B.'ye bir dava daha açıldı. Uçar'ın otomobiline bomba düzeneği kurduğu iddiasıyla dava açılan Yunus B. hakkında ?adam öldürmeye tam teşebbüs' suçundan 18 ile 24 yıl hapis cezası istendi.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Yunus B., 7 Ocak 2007 günü eşi N.B.'nin eski arkadaşı olan ve hala ilişkileri olduğunu düşündüğü Halil Uçar'ın Yeşiltepe Mahallesi'ndeki evine saat 17.50'de gitmiş; kar maskesi takan polis memuru, biber gazı sıktığı Halil Uçar'a 3 el ateş edip bacağından yaraladıktan sonra kaçmış ve kısa süre sonra yakalanmıştı. Yunus B. hakkında ?tasarlayarak adam yaralama', ?konut dokunulmazlığını bozma' ve ?ateşli silahlar kanununa muhalefet' suçundan 15 ila 26 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen 7 Aralık'ta son kez hakim karşısına çıkan Yunus B., 4 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmış, 11 ay tutuklu kaldığı göz önünde bulundurularak, tahliye edilmesine karar verilmişti.

Polis memuru Yunus B.'ye bir dava daha açıldı. 10 Nisan 2006 tarihindeki Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü kutlamaları sırasında yine Halil Uçar'ın Yeşilbayır Beldesi Hürriyet Mahallesi'nde bulunan evinin önündeki 07 AIT 09 plakalı Tempra marka otomobiline bomba düzeneği kurduğu iddiasıyla ?nitelikli adam öldürmeye tam teşebbüs' ve ?tehlikeli maddeyi izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme' suçundan Yunus B.'nin 18 ile 24 yıl arasında hapis cezası istendi.

Yunus B.'nin, otomobilin sol ön lastik kısmına misina ile tuzaklanan savunma tipi el bombasını mandalı açık halde kelepçe ile amortisör yanına bağladığı ve kurduğu bu bomba düzeneğiyle sahibi Halil Uçar'ı öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edildi.

Savcılığın hazırladığı iddianame, Antalya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin ilk duruşması 4 Nisan'da görülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber