Türk Sağlık Sen: Tasarıyı Başbakanlık Bekletiyor

Sağlık Sen başkanı Sayın Ahmet Aksu aynı zamanda Memur Sen Konfederasyonun da başkanıdır. Sağlık Sen, 7 Ocak 2008 tarihinde sitemizde yer alan ve içinde "Başbakanlık engelliyor" ifadesi geçen açıklamanın kendileri tarafından yapılmadığını belirtmişti. Bunun üzerine memurlar.net olarak aynı iddiayı kendimiz sürdürdük. Bugün ise Türk Sağlık Sen sitemize bir açıklama göndermiş ve 4/B'lilere yönelik küçük çaplı düzenlemenin, Başbakanlık tarafından bekletildiğini ifade etmiştir. İşte Türk Sağlık Sen'in açıklaması...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ocak 2008 00:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BÖYLE OLUR İTAATKAR SENDİKANIN AÇIKLAMASI

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi, Kurum İdari Kurulunda alınan karar gereği Sağlık Bakanlığı'nın hazırlayarak Başbakanlık'a gönderdiği ve 4/B'li personele becayiş, askerlik dönüşü işe başlama hakları içeren taslak ne yazık ki Başbakanlık tarafından bekletilmektedir. Bu herkesin bildiği bir gerçektir. Fakat malum sendikanın elde somut veri olmadığına dair yaptığı açıklama konuyla ne kadar ilgisiz olduklarını göstermektedir. Çünkü bu taslak Sağlık Bakanlığı tarafından Başbakanlığa Bakanlar Kuruluna sunulması için gönderilmiştir. Fakat Başbakanlık bir türlü bu konuda girişim yapmayarak hazırlanan taslağı bekletmektedir. Bundan daha somut bir durum nasıl ortaya çıkacaktır. Başbakanlıkta bulunan bir resmi evrak hakkında daha somut bir bilgi nasıl elde edilecektir malum sendikanın yetkililerine sormak gerekir.

Böyle bir tutarsızlığı çalışma prensibi olarak belirleyerek ?Sendikamız çalışma prensipleri doğrultusunda böyle bir kamuoyu açıklaması yapmamız mümkün değildir.? diyen sendika gerçek çalışma prensibini de açıklamaktadır. Çünkü mevcut sendika iktidarı eleştiren bir açıklama yapmaktan çekinmekte içinde "Başbakanlık engelliyor" ifadesi yer alan bir açıklamadan bile çekinmektedir. ..

Ayrıca malum sendika basın kuruluşlarına gönderdiği tekzip metnini bile kendi internet sitesinde yayınlamayarak sözleşmeli personelin tepkisinden de kurtulmayı istemektedir.

Malum sendika değil de bu açıklamayı kim yapmıştır. ? Yoksa malum sendikanın şubesinin yaptığı bir açıklamayı genel merkezleri inkar mı etmektedir.? Şubeler genel merkezden ümidi kestiklerinden mi böyle bir açıklama yapmışlardır.? Malum sendika bunlara da bir cevap vermelidir.

...

Türk Sağlık-Sen olarak bir kez daha ifade etmek isteriz ki sözleşmeli personele becayiş hakkı tanıyan bu yasal düzenleme Başbakanlık tarafından bekletilmektedir. Mevcut taslağında bir türlü yasalaşmaması üzerine Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi başlattığı büyük kampanyayla 4/B'lilerin seslerini Başbakanlığa duyurarak soruna çözüm bulmayı hedeflemektedir. Bu çerçevede Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından tüm Şube Başkanlıklarına gönderilen dilekçeler şubeler aracılığıyla 4/B'li personele ulaştırılmış ve personel tarafından imzalanan bu dilekçeler Türk Sağlık-Sen Genel merkezi tarafından Başbakanlık Müsteşarıyla yapılacak görüşme ve basın toplantısıyla Başbakanlık'a iletilecektir.

Tüm yaşananları bir ibret vesikası olarak Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının takdirine sunuyor ve kimin neye hizmet ettiğini bir kez daha anlamalarını istiyoruz.

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber