Polisler araçtaki çocuklara zarar gelmemesi için ateş açmamış

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 11 Ocak 2008 07:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde, önceki akşam, polisin 'dur' ihtarına uymayan Süleyman Yılmaz (40), sivil otomobildeki sivil polis memurları Gökhan Elbistan ile İbrahim Şafak'ı tabancayla vurdu.

Göğsünden vurulan polis memuru Elbistan, hastaneye kaldırılırken şehit oldu. Şafak ise ağır yaralı olarak tedavi altına alındı. Yanında 13 yaşında oğlu ve 10 yaşında kızı bulunan Süleyman Yılmaz ise dizinden ve göğsünden yaralandı. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, polis memurlarının araçtaki çocuklara zarar gelmemesi için ateş açmaktan kaçındığını, bu sebeple de vurulduğunu dile getirdi.

Polisi yasa boğan olay, önceki akşam 21.30 sularında Kızılcahamam Akçay Mahallesi Asya Termal Tatil Köyü yolu üzerinde meydana geldi. Süleyman Yılmaz yönetimindeki 34 MHM 67 plakalı otomobil, 112 kilometre hızla seyredince Kazan ilçesinde radara yakalandı. Polislerin 'dur' ihtarına uymayan Yılmaz, kapama noktasını aşarak kaçtı. Takibe başlayan polis ekipleri, otomobilin Kızılcahamam ilçesine yönelmesi üzerine Kızılcahamam Emniyet Müdürlüğü'nden yardım istedi. Bunun üzerine ekipler, tatil köyü yolu üzerinde barikat kurdu. Barikatın yanında duran Süleyman Yılmaz, sivil polis memurlarının bulunduğu 06 MVE 19 plakalı otomobile ateş açtı. Ekip otosunda bulunan sivil polis memurları Gökhan Elbistan (35) ile İbrahim Şafak (40) açılan ateşe karşılık verdi. Çatışmada polis memuru Gökhan Elbistan ile İbrahim Şafak göğsünden ağır yaralandı. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Elbistan, Ankara'ya götürülürken yolda şehit oldu. Polis memuru Şafak ise İbni Sina Hastanesi'nde yapılan tedavi ile hayati tehlikeyi atlattı.

Polislere ateş açan Süleyman Yılmaz'ın yanında oğlu A.M.Y. (13) ile 11 yaşında kızının bulunduğu bildirildi. Önce Kızılcahamam Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yılmaz da Ankara Hastanesi'ne sevk edildi. Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, saldırganın kullandığı ruhsatsız 9 mm Baretta tabanca laboratuvara gönderildi.

Şehit polis memuru Gökhan Elbistan'ın cenazesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine gönderildi. Törene İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Ankara Valisi Kemal Önal katıldı. Köksal, bu mesleğe giren herkesin vatan millet uğruna canını feda etmeye hazır olduğunu hatırlattı. Köksal, "Polislerimiz iki küçük yavruya zarar gelmesin diye silah kullanmadı, ama biri şehit düştü." dedi.

Bakan Atalay: Örgüt bağlantısı yok

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, saldırganın terör bağlantısının bulunmadığını söyledi. Atalay, gazetecilerin 'Saldırgan Süleyman Y.'nin örgüt bağlantısı var mı?' şeklindeki sorusuna, "O manada bir örgüt yok. Geçmişinde de böyle bir şey yok.'' şeklinde cevap verdi. Atalay, cumhuriyet savcılığının olayla ilgili geniş çaplı soruşturma yaptığını sözlerine ekledi.

'Korktuğum için ateş ettim'

Ankara'daki tedavisinin ardından Kızılcahamam'a götürülen Süleyman Yıldız, sedyeyle adliyeye çıkarıldı. Savcılıkça ifadesi alınan Yılmaz, 'dur' ihtarında bulunanların polis olduğunu bilmediğini, 'korktuğu' için üzerinde bulunan ruhsatsız tabancayla ateş ettiğini söyledi.

Sedat Güneç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber