Memura zam için iki komisyon kuruluyor

Haber Giriş : 16 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HÜKÜMETLE memur sendikalarının 2005 yılı maaşlarına yapılacak zam için oturduğu toplu görüşme masasından önümüzdeki hafta perşembe gününe kadar inceleme yapıp rapor sunacak iki müşterek komisyon oluşturulması kararı çıktı. Toplu görüşmelerin ardından, Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, KESK Genel Başkanı Sami Evren ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ele alınan konulara ilişkin ortak bir basın açıklaması yaptı.

Konfederasyon başkanlarının, içinde bulunulan yıl ve bir önceki yıla ilişkin reel kayıpları gündeme getirdiğini söyleyen Şahin, bu konuyu incelemek ve bir rapor hazırlamak üzere 6'şar kişiden oluşan müşterek bir komisyon oluşturma kararı aldıklarını açıkladı. Şahin, komisyonun salı günü çalışmaya başlayacağını ve çalışma sonuçlarının perşembe günü yapılacak asıl toplantının gündemine getirileceğini bildirdi.

KAMU-SEN İYİMSER

Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, kamu çalışanlarının sorunlarının bugüne kadar birikerek geldiğini, artık 2005 için önemli bir fırsatın ele geçtiğini ifade ederek, "Bu nedenle uygulanamayan uzlaştırma kurulu kararlarının değerlendirilmesini de talep ettik. 2005 yılıyla ilgili taleplerin değerlendirilmesinde hassas bir çalışma yapılmasını ifade ettik. Bir mutabakat zaptı imzalamanın mutluluğunu yaşamak istiyoruz. Siyasi iradenin bu konuda olumlu yaklaşım içinde olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

KESK Başkanı Sami Evren ise hükümeti eleştirdi. Evren, "Hükümetin somut bir önerisi yok. Zaten, mevcut istikrar programı uygulandığı sürece, 2 milyon kamu çalışanının ve aileleriyle düşünüldüğünde 10 milyon insanın yoksulluk sürecini ortadan kaldırmak mümkün değil" diye konuştu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber