Sayın Başesgioğlu, Akdağ ve Yazıcıoğlu da Açıklamalı...

Adalet Bakanı Sayın Mehmet Ali Şahin 2008 yılı başında önemli bir uygulamaya öncelik etti. Bakanlık, geçen hafta hem hakimlik hem de icra müdür ve müdür yardımcılığı sınav tarihlerini açıkladı. Sınav tarihlerinin bugünden açıklanması, adayların askerlik, evlilik, istifa gibi bir çok özel hayat detayını şimdiden programlamasına imkan vermektedir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ocak 2008 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığının başlattığı uygulama diğer kurumlarca da devam ettirilmelidir.

Örneğin, KPSS işlemlerini yürüten Devlet Bakanı Sayın Başesgioğlu hangi tarihlerde KPSS yerleştirmesi yapılacağını bugünden açıklamalı ve adayların ne zaman yerleştirme yapılacağı sorularının önüne geçmelidir.

Yine Diyanet İşleri Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı gibi, merkezi memur yerleştirmesi dışında personel alımı gerçekleştiren kamu kurumları da alım yapacakları tarihleri bugünden açıklamalıdır.

Kamu kurumlarının bugünden yerleştirme takvimi açıklanması,

1- Adayların askerlik, istifa, evlilik gibi hayatlarına dair bir çok detayı planlamasına yardımcı olacaktır.

2- Böyle bir takvimin açıklanması, olağanüstü ihtiyaç ortaya çıktığında personel alınmayacağı anlamına gelmemektedir. 2007 yılında, seçim olduğu için, ÖSYM YSK için KPSS yerleştirmesi yapmıştır. 2008 yılında da olağanüstü bir durum oluşursa yine aynı yola başvurulabilir...

3- Bu tür küçük bir ayrıntının, KPSS'ye giren aday sayısının 2 milyonu aştığı göz önüne alındığında, ne derece önemli olduğu görülecektir. Yapılacak küçük bir düzenleme milyonlarca adayın hayatını düzenlemesine imkan verecektir.

Gerekli hassasiyetin gösterilmesini umut ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber