Kral, Babacan'ı tercüman sandı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Ocak 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İspanya Kralı Juan Carlos'un, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı kabulünde ilginç diyaloglar yaşandı.

Zarzuela Sarayı'ndaki kabulde Türk heyetine oldukça sıcak davranan Kral Carlos, heyette bulunan Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ı tercüman sanarak tercüme etmesi için İspanyolca konuştu. Babacan ise Kral'a, ?Ben bakanım, tercüman değilim? dedikten sonra İngilizce tercümeyi kendisinin yapacağını söyledi.

İspanya Kralı Juan Carlos, Başbakan Erdoğan'a, ?Ne zaman geldiniz, yolculuğunuz nasıl geçti, Madrid'i sevdiniz mi?? gibi sorular sordu. Başbakan Erdoğan da dün (önceki gün) geldiklerini belirterek, sorulara İngilizce, ?very good (çok iyi)? yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ile görüşmelerinden önce yaptığı açıklamada, terörle mücadeleye karşı Türkiye ile İspanya'nın omuz omuza mücadele vereceklerini söyledi. Erdoğan, Medeniyetler İttifakı Projesi'nin başarıya ulaşmasının terörizmin panzehiri olacağını kaydetti.

Zapatero da Türkiye'nin AB üyeliği sürecine güçlü desteğini tekrarladı.

BAŞBAKAN OLMASA 100 EURO ÖDEYECEKTİ

BaŞbakan Erdoğan, İspanya'daki programına kısa bir yürüyüş de sığdırdı. Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Ulaştırma Bakanı Yıldırım'la birlikte kaldığı Ritz Otel'den Türk-İspanyol İş Forumu'nun yapılacağı Palace Otel'e yürüyerek gitti. Neptün Meydanı'nı yürüyerek geçen Erdoğan kırmızı ışıkta da yoluna devam etti. Trafik polisleri bu durum karşısında kendilerine yeşil yanan araçları durdurdu ve Erdoğan'a yol verdi. Normal koşullarda trafik lambaları üzerindeki kameralardan geçişi tespit edilen yayaya 100 euro ceza veriliyor. Otelin kapısında İspanya Başbakanı Zapatero tarafından karşılanan Başbakan, ?Yürüyerek geldiğim için geciktim' dedi.

Volkan YANARDAĞ / MADRİD

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber