17 tapu memurunun banka hesabı incelemede

Haber Giriş : 15 Ocak 2008 20:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan Keçiören Tapu Müdürlüğü'nde görevli 17 kişinin emniyetteki sorgulamaları devam ediyor.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Âmirliği'nin başlattığı ve ?parsel? adı verilen operasyon kapsamında üçü müdür, 14'ü memur toplam 17 kişi gözaltına alındı.

Yaklaşık 6 ay süren teknik çalışmanın ardından gözaltına alınan tapu görevlilerinin, emlâk satışlarından rüşvet aldıkları iddia ediliyor.

Tapu görevlilerinin alım-satım yapan müteahhit ve vatandaşlara ?İşlemlerinin 10-15 gün sürebileceği? şeklinde yaklaşımlarda bulunarak rüşvete zorladıkları, rüşvet verenlerin işlemlerinin ise aynı gün sonuçlandırıldığı bildirildi.

Tapu müdürlüğünün tescil defterlerinin incelemeye alındığı, geçmişte alım satım yapanların bilgisine başvurulduğu belirtilirken, ifade veren vatandaş ve müteahhitlerin rüşvete zorlandıklarını ifade ettikleri, bazı vatandaşların da verdikleri parayı ?bahşiş? olarak ödediklerini söyledikleri öğrenildi.

Gözaltına alınan müdür ve memurların mal varlıklarının araştırıldığı, söz konusu memurların mal beyanlarının, tapu ve bankalardan gelecek bilgilerle karşılaştırılacağı bildirildi.

Emniyet yetkilileri, bazı emlakçıların da ifadelerinin alınacağını kaydederek, bu çerçevede gözaltı sayısının artabileceğini söylediler.

RÜŞVET NEDENİYLE KAPANAN TAPU DAİRESİNE ELEMAN TAKVİYESİ

Anka'nın haberine göre; Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, rüşvet aldıkları ve yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle 20 çalışanı gözaltına alınan Keçiören Tapu Sicil Müdürlüğü'nde, vatandaşların mağduriyetine sebep olmamak için eleman takviyesi yapılarak, hizmetlerin aksamadan devam etmesinin sağlandığını belirtti.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Adlı, yaptığı açıklamada, çalışanların gözaltına alınmasına sebep olan işlemlerin Genel Müdürlük müfettişlerince daha önce incelendiğini, disiplin ve idari yönden gereğinin yapıldığını kaydederek, konunun adli yönden de gereğinin yapılması için yetkili mercilere iletildiğini bildirdi.

Söz konusu gözaltına alınmalar ve sorgulamaların Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün koordineli çalışmaları sonucunda yapıldığını belirten Adlı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

?Adı geçen müdürlüğümüzde vatandaşlarımızın mağduriyetine sebep olmamak için gerekli önlemler alınmış ve eleman takviyesi yapılarak hizmetlerin aksamadan devam etmesi sağlanmıştır.? .

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber