İstenen aday listede olmayınca, mülakatta tüm adayları elediler

İzmir Karaburun Belediyesi Evlendirme Memuru ve VHKİ almak için ilana çıktı ama mülakatta tüm adayları eledi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Eylül 2021 14:01, Son Güncelleme : 20 Eylül 2021 12:23
İstenen aday listede olmayınca, mülakatta tüm adayları elediler

İzmir Karaburun belediyesi 1 Evlendirme Memuru ve 1 VHKİ almak için 25 Haziran 2021 tarihinde ilana çıktı. Evlendirme Memuru ve VHKİ kadroları için lisans düzeyinde eğitim veren fakültelerin Kamu Yönetimi, İktisat veya İşletme bölümlerinin birinden mezun olmak şartı arandı. KPSS taban puanı da 60 olarak belirlendi.

İlana 719 aday başvurdu. Yönetmelik hükmü gereğince başvuranlardan, en yüksek KPSS puanına sahip beş katı aday mülakata çağrıldı. Mülakata çağrılan adayların en düşük KPSS puanları 83,29 oldu.

Ancak sözlü sınava Evlendirme Memuru kadrosu için 2 aday, VHKİ kadrosu için ise bir aday katıldı.
Yapılan sözlü sınavın sonuçları bugün açıklandı.

İki başkan yardımcısı, yazı işleri müdürü, imar ve şehircilik müdürü ve zabıta amirinden oluşan 5 kişilik komisyon heyeti sözlü sınavda tüm adaylara 60 altında puan verdi.

Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliğinin 16. maddesi hükmü gereğince, sözlü sınavda başarılı sayılmak için, sınav kurulu başkan ve üyelerinin 100 tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 60 olması şarttır. Adaylara 60'ın altında puan verildiği için tüm adaylar başarısız sayılmış, dolaysıyla belediye memur alımı yapmamıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber