Objektif kıstaslar ile belirlenmeyen geçici görevlendirmenin iptaline dair Trabzon Bölge İd. Mah. kararı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ocak 2008 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahkeme kararlarınızı bize gönderin, yayınlayalım

Trabzon Bölge İdare Mahkemesi geçici olarak görevlendirilen sendika işyeri temsilcisine ilişkin önemli bir karar verdi.

Sağlık bakanlığı arama ve nakil yönetmeliğinin 11. maddesinin 4. fıkrasında bakanlığın acil hallerde resen geçici görevlendirme yapabileceği düzenlenmiştir. Bu şekilde yapılan görevlendirmenin bir yılda iki ayı geçemeyeceği, memuriyet mahallinde valiliklerce görevlendirilen personel için ise sürenin bir mali yılda üç ayı ve toplam da altı ayı geçemeyeceği hükme bağlanmıştır.

02.06.2005 tarih ve 25833 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2005/14 sayılı başbakanlık genenlgesinde,teftiş, denetim, soruşturma ve hizmet içi eğitim ile isteğe bağlı olma hali hariç, kamu görevlilerinin memuriyet mahalli dışına yapılacak geçici görevlendirmelerin bir yılda iki ayı geçmemesi gerektiği kurala bağlanmıştır.

Ayrıca, 4688 sayılı kanunun 18. maddesinde "Kamu işvereni, işyeri sendika temsilcisi ile sendika ve sendika şube yöneticilerinin işyerini haklı bir sebep olmadıkça ve sebebini açık ve kesin şekilde belirtmedikçe değiştiremez" hükmü yer almıştır.

Türk Sağlık Sen, işyeri temsilcisinin başka bir ilçeye geçici görevlendirilmesinin 31.12.2006 tarihinden itibaren 2 ay daha uzatılması üzerine dava açmıştır.

Trabzon Bölge İdare Mahkemesi yaptığı değerlendirmede işyeri temsilcininin çalıştığı sağlık ocapında 6 personel olduğu ve objektif kıstaslar dikkate alınarak geçici görevlendirme işlemi tesis edilmediğini belirterek yapılan işlemde kamu yararı bulunmadığını ve hizmet gereklerine aykırılık bulunduğunu belirtmiştir.

Kararın tam metni için başlığa tıklayınız.

Mahkeme kararlarınızı bize gönderin, yayınlayalım

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber