17 Ocak 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 17 Ocak 2008 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA'DA VALİLER ZİRVESİ

-Başbakan Recep Tayip Erdoğan, 81 ilin valisiyle bir araya gelecek.

-Başta Köydes, Beldes, Duble Yol, Emniyet-Asayiş ve Mobese olmak üzere pek çok konunun görüşüleceği toplantı İçişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirilecek.

-Toplantıya İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile 81 İl Valisi ve Bakanlık üst düzey yetkilileri katılacak. (Saat:11.00)

-ERDOĞAN VE BÜYÜKANIT KÖŞK'TE

-Mısır ziyaretini tamamlayarak Türkiye'ye dönen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, haftalık olağan görüşme kapsamında sırasıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:14.30/15.30)

-HOLLANDA HRİSTİYAN DEMOKRAT PARTİ GRUP BAŞKANI VAN GEEL BAŞBAKANLIK'TA

-Başbakan Erdoğan, Hollanda Hıristiyan Demokrat Parti (CDA) Grup Başkanı Pieter Van Gell'i Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek. (Saat:17.30)

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda, Temel Ceza Kanunlarına uyumu öngörülen özel kanunların görüşmelerine devam edilecek. (Saat:14.00)

-MECLİS'TE KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nda, 27 Aralık 2007 tarihinde yapılan komisyon toplantısında, Fatih-Hatice Sultan Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında katılımcılar tarafından komisyona verilen bilgiler değerlendirilecek. (Saat:13.00)

-Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatları Kanununda Değişiklik öngören yasa tasarısı ele alınacak. (Saat:15.00)

-CHP'Lİ ANADOL'UN BASIN TOPLANTISI

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ve İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Meclis'te, ?Balık Çiftlikleri ve Turizm? konulu basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:11.00)

-CHP VE DSP'DEN HAKİMLER VE SAVCILAR KANUNU İÇİN İPTAL BAŞVURUSU

-CHP milletvekilleri Halil Ünlütepe ve İsa Gök, CHP ve DSP'li 110 milletvekili adına, Hakimler ve Savcılar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa'nın iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklar. (Saat:10.00)

-MÜTEAHHİTLERDEN "GÜNDEM 2008" TOPLANTISI

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Müteahhitler Birliği tarafından düzenlenen "Gündem 2008" toplantısına katılacak. (Saat:19.00)

-SENDİKALAR SOSYAL GÜVENLİK YASASINA KARŞI EYLEMDE

-TBMM gündeminde bulunan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'na karşı sendikalar ve meslek örgütleri eylem yapacak. KESK, DİSK, TMMOB, TTB'nin de aralarında bulunduğu sendikalar ve meslek örgütleri Kurtuluş Parkı'nda toplanarak TBMM'ye yürüyecek. (Saat:11.30)

-DHMİ GENEL MÜDÜRÜ BİRDAL KURUMUN FAALİYETLERİN ANLATACAK

-Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal kuruluşun faaliyetlerine yönelik basın toplantısı yapacak. (Saat:12.00)

-BAKAN YAZICI'DAN ?GÜMRÜKLERDE YUVALANMIŞ ÇETELER YOK? SAVUNMASI

-Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ?gümrüklerde yuvalanmış çetelerin varlığından söz edilemeyeceği?ni söyledi. MHP Hatay Milletvekili İzzettin Yılmaz'ın soru önergesine yanıt veren Bakan Yazıcı, İstanbul Ambarlı Limanı'nda Çin'den imal edilip Mısır'dan gelen konteynırlarda yapılan aramalarda ele geçirilen kaçak sigaraların PKK bağlantısının ise henüz tespit edilemediğini bildirdi.

-MİLLETVEKİLİ DOKUNULMAZLIK DOSYALARIYLA İLGİLİ İLK GRUP SAVUNMA VERECEK

-Dokunulmazlık dosyalarıyla ilgili Adalet ve Anayasa Karma Komisyonu bünyesinde oluşturulan hazırlık komisyonları, milletvekillerinin savunmalarını dinleyecek. Şu ana kadar hakkında dokunulmazlık dosyası olan bazı CHP'lilerin yazılı olarak savunma bildirdikleri, DTP'li milletvekilleri Aysul Tuğluk, Şerafettin Halis, Ahmet Türk ve Bağımsız Hakkari Milletvekili Hamit Geylani'nin ise savunma komisyonuna bir görüş bildirmedikleri belirtildi.

-MHP'DEN ?13 MAYIS TÜRK DİL BAYRAMI OLSUN? TEKLİFİ

-MHP, 13 Mayıs'ın Türk Dil Bayramlı olarak kutlanması için kanun teklifi verdi. MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış ve Tokat Milletvekili Reşat Doğru imzasıyla verilen kanun teklifinin gerekçesinde, Türkçe'nin dünya dilleri arasında 5'nci, anadiller arasında da 3'ncü sırada yer aldığı belirtilirken, ?bugün gelinen noktada; milli bütünlüğümüz ve geleceğimiz açısından dilimiz üzerinde hassasiyetle durulmalıdır. Cumhuriyetimizin en büyük ve en önemli kazanımlarından olan Türk Dili'nin bir bayram havası içinde toplumun tüm kesimlerinin katılımları ile kutlanması dil bilincinin yaygınlaştırılması büyük önem taşımaktadır? denildi.

-Teklifte 13 Mayıs 1277'de Karamanoğlu Mehmet Bey'in fermanıyla Anadolu'da Türkçe'nin ilk kez devlet dili olduğu kaydedildi.

-KAMU HİÇ YENİ YATIRIMA GİTMEZSE MEVCUTLARI ANCAK 7 YILDA BİTİRECEK

-Kamunun yatırım stokunda 1990'lı yıllarda 8 bine yaklaşan, ancak ?yapılabilirliği ve önceliğini yitiren?lerin ayıklanmasıyla yıllar itibariyle azaltılarak 2006'da 2 bin 525'e kadar düşürülen proje sayısı, seçim yılı olan 2007'de yeniden artarak 2 bin 710'a, 2008'de de 2 bin 758'e çıktı.

-Kamunun stokundaki projelerin toplam bedeli 2008 fiyatlarıyla 219 milyar YTL olurken, 2007 sonuna kadar yapılan toplam harcama ise 102.4 milyarda kaldı. Bitirilebilmesi için 116.6 milyara gereksinim bulunan, ancak 2008'de 17.1 milyar YTL ödenek ayrılan projelerin mevcut ödenekle ortalama tamamlanma süresi 6.8 yıl.

-TÜRK EĞİTİM-SEN BAŞKANI ÖZCAN, KAMU-SEN'E BAŞKAN ADAYI

-Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, mart ayında yapılması beklenen Kamu Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) Genel Kurulu'nda Genel Başkanlığa aday olacağını açıkladı. Özcan, 2-3 Şubat 2008 tarihlerinde yapılacak Türk Eğitim-Sen Genel Kurulu'nda ise yeniden aday olmayacak.

-YARGITAY'DAN "İKİ YIL NİŞANLI KALINMAZ" KARARI

-Yargıtay, iki yıl boyunca nikahsız yaşadıktan sonra nişanlanan çiftin ayrıldıktan sonra, edinilen malların iadesini talep edemeyeceğine karar verdi. Yargıtay, verdiği emsal kararda, ?Tarafların iki sene nikahsız yaşamaları bu birleşmenin kanuni ve medeni evlenmeye tekaddüm eden bir nişanlanma mahiyetinde olmadığını göstermektedir? dedi.

-YARGITAY'A YANGIN SİSTEMİ KURULDU

-Yılda ortalama bir milyon dava dosyasının geldiği Yargıtay'a yangın söndürme sistemi kuruldu.

-ÇAY, KAHVE VE SİGARA REFLÜYÜ KOLAYLAŞTIRIYOR

-Beslenme ve yaşam tarzının değişmesi, farklı hastalıkları da beraberinde getiriyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Dursun Buğra, her gün saati değişen öğünlerin, kahve, çay, gazlı içecekler ve sigara gibi alışkanlıkların reflünün görülmesinde en büyük etkenler olduğunu söyledi.

-BURGAS-DEDEAĞAÇ BORU HATTI TÜRK TURİZMİNİN YARARINA OLACAK

-Türkiye'yi by-pass eden Burgas-Dedeağaç petrol boru hattının Bulgaristan'da turizme darbe vuracağı, bundan yararlanacak Türkiye ve Yunanistan'ın milyarlarca euro kazanacağı öne sürüldü.

-TÜRK VE AMERİKAN DEVLET BAŞKANLARININ FOTOĞRAFLARI SERGİLENECEK

-Amerika Büyükelçiliği, Türkiye Cumhurbaşkanları ve Amerika Başkanlarının birlikte çekilmiş 43 fotoğrafını bir araya getirdi.

-ING GROUP, TÜRKİYE STRATEJİLERİNİ AÇIKLIYOR

-Dünyanın en büyük 15 finansal hizmetler şirketi arasında yer alan ING Group, Türkiye ve Oyak Bank ile ilgili stratejilerini açıklayacak. Toplantıya Bireysel Bankacılık'tan Sorumlu ING İcra Kurulu Üyesi Eli Leenaars ve Oyak Bank Genel Müdürü Hakan Eminsoy katılacak. (Saat:09.30)

-HANNOVER MESSE 2008 İÇİN START VERİLİYOR

-21?25 Nisan günleri arasında düzenlenecek olan dünyanın en büyük endüstri fuarı HANNOVER MESSE'nin tanıtım toplantısı Marmara Otel'de gerçekleştirilecek. Toplantıya Deutsche Messe AG Başkan Yardımcısı Wolfgang Pech ve İTO Başkanı Murat Yalçıntaş katılacak.(Saat:10.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber