'Okul tuvaletinde tecavüz girişimi' iddiası müfettişleri harekete geçirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2008 12:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Eyüp'te bir ilköğretim okulu öğrencisine okulda tecavüz girişiminde bulunulduğu iddiaları üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri inceleme başlattı. Olayın duyulmasıyla birlikte büyük tedirginlik yaşayan ve okula gelen öğrenci velileri, olayın çocuklar arasındaki bir şakadan da kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

Rami Tantavi İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 13 yaşındaki C.B.'ye okul tuvaletinde ellerini bağlayan 2 kişi tarafından tecavüz girişimde bulunulduğu iddia edildi. Öğrencinin yarı baygın halde arkadaşları tarafından tuvalette bulunduğu ve tecavüze kalkışan kişilerinde okuldan kaçtığı belirtildi. İddialar "Okul tuvaletinde tecavüz girişimi" manşetiyle bugün gazetelere taşınırken, veliler de olayın duyulmasıyla birlikte okula akın etti. Basına yansıyan iddialardan dolayı büyük endişe duyan veliler, olayın gerçek olup olmadığını öğrenmek istedi. Okul müdürü, velilere ve basın mensuplarına herhangi bir bilgi vermezken Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri okula gelerek inceleme başlattı. Velilerden bazıları kendilerine hiçbir bilgi verilmemesine ve olayın polise geç intikal ettirilmesine tepki gösterirken, bazıları da olayın çocuklar arasındaki bir şakadan kaynaklanmış olabileceğini belirtti. Okula çocuğunu getiren Orhan Bay isimli veli, daha önce okulda bu tür bir olayın hiç yaşanmadığını belirtti. İddiaların kendilerini de endişelendirdiğini kaydeden Bay, "Gerekli incelemeler yapılacak ve gerçek ortaya çıkacak. Ancak öğrenciler arasında oyun mahiyetindeki bir şaka da olabileceği söyleniyor. Ben böyle bir şey olabileceğini düşünmüyorum" şeklinde konuştu

Okula gelerek iddialarla ilgili okul müdürüyle görüşen Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüsamettin Erdoğan da gerekli incelemelerin yapıldığını söyledi. İncelemenin sonunda İl Milli Eğitim Müdürü'nün gerekli açıklamayı yapacağını belirten Erdoğan, "Bazı veliler bu olayın bir şakadan kaynaklandığını söylüyor. Bunun ağırlıklı olarak şaka olduğunu biz de düşünüyoruz. Eğilim şaka olduğu yönünde. Ancak gerekli inceleme yapılmadan konuşmanın anlamı yok." şeklinde konuştu. Olayın faili olabileceği iddia edilen 2 temizlik işçisinin kovulması ile ilgili bir soru üzerine de Erdoğan, "Bu iş okul aile birliğinin takdiri. Bir temizlik şirketiyle anlaşmışlar. Çalışan personeli beğenmedikleri içinde uzaklaştırılmasını istemişler." dedi.

Bu arada bazı öğrenci velileri olayın kesinlikle şaka olduğunu belirtirken, bazıları da okulda gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığını ve kendilerine yeterince bilgi verilmediğini savundu. Okulun adı kirlenmesin diye olayın örtbas edilmeye çalışıldığını iddia eden bir veli,

"Bizden para topladılar ve 5 yıldızlı temizlik hizmeti verileceğini söylediler. Benim çocuğum o sınıfta okuyor. Öğretmen gelip elleri bağlı haldeki kızı kurtarıyor. Şahıs da kaçıyor. Biz okulun güvenli olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber