112 Acil Servis'i meşgul edenlere ceza geliyor

Haber Giriş : 18 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Ankara, İstanbul ve İzmir genelinde 112 Acil Servis hizmetlerini bir günde ortalama 160 bin kişinin aradığını, ancak bunlardan yalnızca 600 çağrının gerçek vaka olduğunu söyledi.

Bakan Akdağ, caydırıcı tedbirler alacaklarını belirterek, ?Gereksiz yere 112'yi meşgul edenlere ceza verebiliriz.? dedi.

Bakan Akdağ, İstanbul Kaya Ramada Otel'de 81 ilin 112 Acil Servis Hizmetleri başhekimlerinin toplantısına katıldı. 112 numaralı telefon hattının başka maksatlarla aranarak meşgul edilmemesini isteyen Akdağ, herkesin bir gün 112 Acil Hizmetlere gerçekten ihtiyacının olabileceğini hatırlattı. Asılsız ihbarlardan yakınan bakan, Diyarbakır, Erzurum ve Malatya örneğini verdi: ?Diyarbakır'da 10 bin aramadan sadece 3 bini, Erzurum'da 18 bin aramadan 3 bin 500'ü Malatya'da ise 10 bin aramadan 5 bini gerçek vaka.? Bütün illerdeki acil hizmetlerde çalışan personelin meslek içi eğitimden geçtiğini anlatan Bakan Akdağ, illerde bir vakaya ulaşma hızının ortalama 8 dakika olduğunu söyledi. Akdağ, finans sağlandığı takdirde hava ve deniz ambulansı ile yeni doğanlar için özel donanımlı ambulanslar alacaklarını ifade etti. Özellikle hava ambulansı satın alabilmek için büyük finansa ihtiyaç olduğunu belirten Akdağ, ambulanslara yenidoğan bebekler için kuvöz koymayı planladıklarını kaydetti. Sağlık Bakanlığı'nın logosunun değiştirilmesi yönünde basında çıkan haberleri de değerlendiren Bakan Akdağ, yılanlı logonun değiştirilmesi ile ilgili kesin bir karar vermediklerini, ancak halkın daha kolay algılayabileceği, daha sıcak bir logo kullanmayı düşündüklerini açıkladı. Sağlık Bakanlığı yılanlı logo yerine yonca şeklinde bir logo kullanmayı planlıyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber