Akbank Mağduru Memurlar Artıyor

Akbank 9 Ocak'ta bir açıklama yaparak, "Müşterilerimizin hesaplarından izinsiz olarak para transferi yapılması teknik olarak mümkün değildir" dedi. Ancak, ortada önemli bir güvenlik açığı olduğu anlaşılmaktadır. Zira, 19 Ocak'ta, maaaşını Akbank çeken bir memur arkadaşımızın mağduriyetini yansıtmamız sonrasında, bu mağduriyetin tek olmadığı, sitemize gelen iletilerden anlaşılmaktadır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ocak 2008 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Akbank'ın 9 Ocak tarihli açıklamasında şu hususlara yer verilmiştir:

"Ara sıra yaşanan münferit olaylarda ise kullanıcıya tanımlanan şifrelerin bankamız sistemi dışında temin edilip kullanılması nedeniyle müşteri mağduriyetinin ortaya çıktığı bilinen bir gerçektir. Bunun dahi önüne geçebilmek için her türlü teknolojik yenilikleri bankamız sistemine dahil etmiş (mobil imza ve tek kullanımlık şifre) ve müşterilerinin hizmetine sunmuştur."

Diğer taraftan, kısa adı TÜ-MER olan Tüketici Hakları Merkezinden, 7 Ocak'ta, memurlar.net'e gönderilen açıklamada "Son günlerde AKBANK kullanıcısı bazı tüketicilerin Bankamatik hesapları çeşitli yöntemlerle boşaltılmaktadır. Derneğimize bu konu ile ilgili ulaşan şikayetler ile ilgili istatistiki veri oluşturulmaktadır. Ayrıca mağduriyetlerin sayısının artmaması ve mağdur edilen tüketicilerin haklarının savunulabilmesi için kamuoyu nezdinde bir çalışma başlattık. Hukuk Komitemiz tarafından yürütülen bu çalışma çerçevesinde Akbank Bankamatik kartı hesabı (maaş hesabı) boşaltılan tüketicilerin Merkezimiz ile ( [email protected]) irtibata geçmeleri gerekmektedir" denilmiştir.

İŞTE SİTEMİZE ULAŞAN ŞİKAYETLER

Ziraat Mühendisi Serdar beyin mağduriyeti

Akbank Yalova Şubesi 0117139 hesap nolu müşterisiyim. Maaşımı çalıştığım kurumun Akbankla anlaşması sebebi ile bu bankadan her ayın 15inde alıyorum. 16.01.2008 akşamı cep telefonuma hesabımdan 1.000 YTL nakit çekildiğine dair uyarı mesajı geldi. Benim bilgim olmadan gerçekleştirilen bu para çekme işlemi kartım üzerimde olmasına rağmen yapıldı. Bunun üzerine hemen müşteri hizmetlerini arayıp kartımı iptal ettirip, hesabımı ve bunlara bağlı kredi kartı ve internet bankacılığını bloke ettirdim. Müşteri hizmetlerinden kartımın muhtemelen kopyalanarak paranın Antalyada bir bankamatikten çekildiği söylendi. Bana verilen fax numarasına 17. 01.2007 tarihinde dilekçemle birlikte kopyalanan kartın arkalı önlü fotokopisini de ekleyerek faksladım. Bu işlemden hemen sonra savcılığa suç duyurusunda bulundum.

İnternetten incelediğimde benim başıma gelen bu olayın bir çok kişinin daha başına geldiğini gördüm. Mağdur müşterilere; işlemin kart ve şifre ile yapıldığını ve şifrenin 3. şahıslara verilmesi sebebi ile taleplerinin reddedilğine dair cevap verildiğini gördüm. Muhtemelen bana da bu şekilde cevap verilecek. Akbank şubesinin önündeki bankamatikten ben gayet masumane bir şekilde para çekiyorum ve bu sırada kartım kopyalanıyor. şifremde kamera ile tespit ediliyor. ve Akbank olarak bunun güvenliği alınmıyor ve suçlu ben sayılıyorum öylemi? Bu kadar kişide suçlumu yani. Akbankın hiç bi güvenlik eksikliği yada hatası yokmu? Benim bilgim olmadan çekilen para mantıken Akbank tarafından çekilmiş sayılır. Çünkü hesap bilgileri Akbankla müşteri arasında gizlidir. Dolayısı ile paranın Akbank tarafından ödenmesi gerekmektedir. Nası bir bankaya soyguncular girdiğinde gerçekleşen maddi zararın sorumlusu güvenlik eksikliği nedeniyle banka oluyosa bu olaydada gene güvenlik eksikliği sebebiyle banka sorumludur. Akbankın güvenlik açığı varsa bu benim sorunum olmamalı. Eğer banka yakın bir zaman içinde maddi zararımı ödemezse yasal yollarla hakkımı arayacağım. Mahkeme açacağım. Hakkımı sonuna kadar savunacağım.

Bütün Akbank kullanıcılarına dikkatli olmalarını öneriyorum. İyiçalışmalar.


Adana'dan Kenan beyin mağduriyeti

Bugün sabah oğlumu dersaneye bıraktıktan sonra para çekmek için Akbank ATM cihazına gittim. Kartımı makineye yerleştirdim şifremi yazdım ama bana yeni şifrenizi girin diye bir yazıyla karşılaştım.Şüphelenerek hemen işlemimi sonlandırıp eve gelip bilgisayardan akbank internet bankacılığı vasıtasıyla hesabıma girerek hesabımı kontrol edeyim dedim.Hesabıma bir gözattığımda ise hesabımın tamamen boşaltıldığını çoğu işlemin yurtdışından olduğunu, sadece 100 YTL'sinin Türkiye içinden Yapı Kredi Bankasından çekildiğini gördüm.

Hemen Akbank müşteri hizmetlerini arayarak durumu müşteri temsilcisine bildirdim.Müşteri temsilcisi hanımefendiye durumun neden kaynaklandığını sorduğumda ise maaş kartımın kopyalanmış olabileceğini söyledi.

Ben de Akbank yetkililerine soruyorum 3-5 kuruş maaş alan biz memurlar birde bu dolandırıcılara paramızı kaptırırsak vay halimize pazartesi günü otomatik ödeme talimatlı tedaş faturamı kim ödeyecek.

En son para çektiğim yerdeki Akbank ATM cihazı ise işyerimin tam önünde ve 24 saat güvenlik yanıbaşında duruyor ve dolandırıcılar kart kopyalama makinesini nasıl oluyorda orada güvenliğin burnunun dibinde ATM cihazına takabiliyorlar.

Aklım almadı doğrusu, nasıl oluyorda banka görevlileri maaşın yattığı bu günlerde para sirkülasyonun en çok olduğu zamanda ATM cihazlarını kontrolunu yapmıyorlar mı?

Banka müşteri temsilcisi "mağduriyetiniz bankamız tarafından giderili"r diyor peki yarın elektrik faturamın son ödeme günü para olmadığından banka faturayı ödeyemeyecek tabii ki tedaşta gelecek evimin elektiriğini kesecek çoluk çocuk bu kış günü donarak mı? ölelim.Paramı ödese bile bir sürü prosedür uygulatacak parayı alana kadar anandan emdiğin süt burnundan gelecek.Yani başkalarının ihmalınının faturası biz dargelirliye olacak.Allahım inşallah bizlere yardımcı olur.


Kars'tan Eyüp beyin mağduriyeti

Akbank ile bir sıkıntım var. Durumu müşteri hizmetlerine ilettim savcılık kanalıyla suç duyurusunda bulundum.benzer vakaların gerçekleştiğini sitenizden ve haber kanallarından öğrenmiş bulunmaktayım. 11/01/2008 tarihinde Akbank bankamatik kartımı sürekli yanımda taşımama rağmen ve o gün resmi olarak Kars'ta bulunduğum hem resmen hem de şahitler nezdinde rahatlıkla ispatlanabilecek bir durum iken Pangaltı/İSTANBUL Akbank bankamatiğinden her nasılsa ek hesabımın tamamı (800 YTL ) çekilmiş, durum 15/01/2008 tarihinde durum tarafımca öğrenilmiştir .Fakat gerek müşteri hizmetlerinin duruma açıklık getirebilen izahlarının olmayışı ve mağdur olmuş (ki şu ana kadar benim duyumlarımda sadece Kars merkezde 4 kişi daha aynı mağduriyeti yaşıyor ve çevremden bu olayı önceden yaşayan onlarca örnekte cabası )...İsmi AK olan bankaya kendimiz bir türlü anlatamadık çünkü...Sorularım şunlar

1-Türkiye'nin en güvenilir bankalarından Akbank'ın bu güvenlik zafiyeti nasıl fark edilmiyor ve yüzlerce mağdurun mağduriyetleri neden giderilmeye çalışılmıyor ve sorun geçiştirilmeye çalışılıyor?

2-Benim o tarih de Kars'ta bulunduğum ispatlanmışken- ki aynı gün benim İstanbul'a hiç bir araçla o saatte gidemeyeceğim belli iken ve aynı zamanda kartımı her daim üstümde taşımama rağmen- sanki suçu biz işlemişiz izlenimi verilmeye çalışılır?

3-Dolandırıcıların benim gibi onlarca kişinin kart bilgilerine nasıl ulaşabildiklerini hatta şifre bilgilerine ulaşabildikleri sorusuna cevap arayacaklarına 10 yıldır Akbank'la çalışan ve şu ana kadar ödemelerini zamanında yapan benim gibi müşterilerini zan altında bırakacak tavır sergilemelerinin sebebi acaba ne olabilir?

4-Şu an nedenini anlayamadığım şekilde buharlaşan 800 YTL belki Akbank patronları için çok küçük bir meblağ olabilir lakin milyonlarca çalışan gibi bende evimi o parayla geçindiriyorum. Ve şu an tüm planlarım alt üst oldu?

5-Reklamlarında Türkiye'nin en büyüğü olduğunu iddia edenler acaba büyüklüklerini bu küçük sorunları çözerek gösteremezler mi?

6-Bu konuların üzerine gidilmedikçe bizler ve siz gibi yetkililer bu olaylara kayıtsız kaldıkça bu tür haksızlıklar devam etmeyecek midir?

7-Muhakkak olay mahkemelere taşınacaktır Akbank yetkilileri bu ülkede mahkemelerin verdiği kararların yıllar sürdüğüne hiç şahit olmadılar mı?

8-Acaba asıl korkuları güven veren imajlarının sarsılmasımıdır? Çünkü anlaşılan bu tür olaylar içerideki köstebek şebekesinden kaynaklanmakta... Yoksa en özel bilgilere başka türlü nasıl ulaşılabilirki?

9-Banka yetkililerinin benim gibi 2000 ?den fazla mağdurun daha olduğunu pişkinlikle söylemeleri cabası.


İstanbul'dan Kenan beyin mağduriyeti

Ben .. anadolu öğretmen lisesinde rehber öğretmen olarak çalışmaktayım.Akbankta Ünye şubesinde maaş hesabım bulunmaktadır.09/12/2007 günü maaş hesabımdan 800 YTL ek hesabımdan benim bilgi dışında 005 nolu şubenin 1462 no'lu ATM sinden param çekilmiş.10/12/2007 günü internet şubesine girdiğimde durumu öğrendim. Hemen ilgili ünye şubesine gittim. Bana dilekçe yazmamı ve kartın ön ve arka yüzünün fotokopisini çektirmemi ve fax çekmemi söylediler. Bende denilenleri yaptım. Aradan bu kadar süre geçmesine rağmen hala parayı alamadım. Boşu boşunada 800 YTL için faiz ödüyorum. Biz memurlar için 800 YTL büyük bir para . Para Ankara'dan çekiliyor. Ben Ünye'deyim. Bankanın güvenlik zaafiyetinden kaynaklanan durumdan dolayı bizim mağdur edilmememiz gerekmezim. Yetkilililere..............

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber