Bilim İnsanlarına Göre Güneş Tembelleşti

Bilim insanlarına göre Güneş tembelleşti

  1. Monthly Notices of the Royal Astronomical Society (MNRAS) dergisinde yayınlanan bir makalede, son yıllarda Güneş çekirdeğindeki manyetik aktivitelerin görülür biçimde azaldığına ve çekirdeğin çalışmasında dönüşü olmayan potansiyel değişikliklere işaret eden rekor düşük seviyelere ulaştığı açıklandı.

    Monthly Notices of the Royal Astronomical Society (MNRAS) dergisinde yayınlanan bir makalede, son yıllarda Güneş çekirdeğindeki manyetik aktivitelerin görülür biçimde azaldığına ve çekirdeğin çalışmasında dönüşü olmayan potansiyel değişikliklere işaret eden rekor düşük seviyelere ulaştığı açıklandı.

  2. Makalenin yazarlarından Birmingham Üniversitesi akademisyeni Yvonne Elsworth, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

    Makalenin yazarlarından Birmingham Üniversitesi akademisyeni Yvonne Elsworth, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

  3. “Güneş’in en son aktiviteleri rekor seviyede düşüktü ve bu süreçteki minimumlar olağandan daha uzun sürdü. Bir sonraki döngüde minimumun aynı mı kalacağını, yoksa normale mi döneceğini gözlemlemek çok ilginç olacak. Güneş'teki bu durgunluk tek seferlik bir olay olsa bile, neden ortaya çıktığını öğrenmek ilginç olacak.”

    “Güneş’in en son aktiviteleri rekor seviyede düşüktü ve bu süreçteki minimumlar olağandan daha uzun sürdü. Bir sonraki döngüde minimumun aynı mı kalacağını, yoksa normale mi döneceğini gözlemlemek çok ilginç olacak. Güneş'teki bu durgunluk tek seferlik bir olay olsa bile, neden ortaya çıktığını öğrenmek ilginç olacak.”

  4. Güneş'in aktiviteleri, manyetik alanındaki değişimlere bağlı leke ve patlama sayısına göre ölçülüyor. Güneş'in en aktif olduğu noktadan bir sonraki doruk noktasına kadar yaklaşık 11 yıl geçiyor. Yıldız'ın en aktif olduğu zamanlarda yeryüzünde manyetik kasırgalar meydana geliyor. Söz konusu kasırgalar hem teknik sorunlara yol açabiliyor, hem de insanlarda halsizliğe neden oluyor.

    Güneş'in aktiviteleri, manyetik alanındaki değişimlere bağlı leke ve patlama sayısına göre ölçülüyor. Güneş'in en aktif olduğu noktadan bir sonraki doruk noktasına kadar yaklaşık 11 yıl geçiyor. Yıldız'ın en aktif olduğu zamanlarda yeryüzünde manyetik kasırgalar meydana geliyor. Söz konusu kasırgalar hem teknik sorunlara yol açabiliyor, hem de insanlarda halsizliğe neden oluyor.

  5. Güneş'in en aktif olduğu zamanlarda yeryüzünde manyetik kasırgalar meydana geliyor. Söz konusu kasırgalar hem teknik sorunlara yol açabiliyor, hem de insanlarda halsizliğe neden oluyor.

    Güneş'in en aktif olduğu zamanlarda yeryüzünde manyetik kasırgalar meydana geliyor. Söz konusu kasırgalar hem teknik sorunlara yol açabiliyor, hem de insanlarda halsizliğe neden oluyor.

  6. Söz konusu kasırgalar hem teknik sorunlara yol açabiliyor, hem de insanlarda halsizliğe neden oluyor.

    Söz konusu kasırgalar hem teknik sorunlara yol açabiliyor, hem de insanlarda halsizliğe neden oluyor.

  7. Elsworth ve takım ardaşlarının bulduğu veriler, 1985’ten beri Güneş'te yaşanan 3 aktivite döngüsünden birinin normal, yaşanan son iki aktivite döngüsünün ise beklenmedik bir şekilde zayıf olduğunu ortaya koydu.

    Elsworth ve takım ardaşlarının bulduğu veriler, 1985’ten beri Güneş'te yaşanan 3 aktivite döngüsünden birinin normal, yaşanan son iki aktivite döngüsünün ise beklenmedik bir şekilde zayıf olduğunu ortaya koydu.

  8. Bilim insanları, Yıldız'ın yüzeyindeki hareketlerin de değiştiğini ifade ederek son iki devirde, Güneş'in kutup bölgelerindeki hareketinin yavaşladığını belirtti.

    Bilim insanları, Yıldız'ın yüzeyindeki hareketlerin de değiştiğini ifade ederek son iki devirde, Güneş'in kutup bölgelerindeki hareketinin yavaşladığını belirtti.

  9. Bu yüzden Güneş’te giderek sayısı düşen lekelerin ileride rekor seviyede düşük olması tahmin ediliyor.

    Bu yüzden Güneş’te giderek sayısı düşen lekelerin ileride rekor seviyede düşük olması tahmin ediliyor.

  10. Bilim insanlarına göre, eğer bu beklenti gerçekleşecek olursa 1645-1715 döneminde meydana gelen ve yeryüzünde uzun bir soğuma dönemine neden olduğu düşünülen Güneş durgunluğu dönemi tekrar yaşanacak.

    Bilim insanlarına göre, eğer bu beklenti gerçekleşecek olursa 1645-1715 döneminde meydana gelen ve yeryüzünde uzun bir soğuma dönemine neden olduğu düşünülen Güneş durgunluğu dönemi tekrar yaşanacak.