15 Temmuz Direnişinin Simge Noktaları

Yıldönümünde 15 Temmuz direnişinin simge noktaları

  1. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 günü kalkıştığı ülkemiz tarihinin en acımasız darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. Bir grup hain tarafından Türk demokrasisini yok etmeye yönelik bu girişim, asil bir duruş sergileyerek göğsünü kurşunlara siper eden Türk halkı tarafından püskürtüldü. Darbecilerin saldırılarında 249 vatandaşımız şehit olurken, 2193 kişi de yaralandı. Anadolu Ajansı, direnişin simgesi haline gelen ve  o gece ağır hasar gören yerleri, darbenin yıldönümünde yeniden fotoğraflayarak o günkü haliyle bugünkü durumunu yan yana getirdi. Darbe girişimi sırasında vatandaşların en çok direniş gösterdiği Boğaziçi Köprüsü'nün adı, "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" olarak değiştirildi. Köprünün üzerindeki gişeler de kalktı.

    Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 günü kalkıştığı ülkemiz tarihinin en acımasız darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. Bir grup hain tarafından Türk demokrasisini yok etmeye yönelik bu girişim, asil bir duruş sergileyerek göğsünü kurşunlara siper eden Türk halkı tarafından püskürtüldü. Darbecilerin saldırılarında 249 vatandaşımız şehit olurken, 2193 kişi de yaralandı. Anadolu Ajansı, direnişin simgesi haline gelen ve o gece ağır hasar gören yerleri, darbenin yıldönümünde yeniden fotoğraflayarak o günkü haliyle bugünkü durumunu yan yana getirdi. Darbe girişimi sırasında vatandaşların en çok direniş gösterdiği Boğaziçi Köprüsü'nün adı, "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" olarak değiştirildi. Köprünün üzerindeki gişeler de kalktı.

  2. Darbe girişimi sırasında vatandaşların en çok direniş gösterdiği Boğaziçi Köprüsü'nün adı, "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" olarak değiştirildi.

    Darbe girişimi sırasında vatandaşların en çok direniş gösterdiği Boğaziçi Köprüsü'nün adı, "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" olarak değiştirildi.

  3. Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, darbe girişimine direndi.

    Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, darbe girişimine direndi.

  4. Darbe girişimi sırasında, Genelkurmay Başkanlığı'nın çevresi, direnişin en güçlü yaşandığı yerlerden birisiydi.

    Darbe girişimi sırasında, Genelkurmay Başkanlığı'nın çevresi, direnişin en güçlü yaşandığı yerlerden birisiydi.

  5. Darbe girişimi sırasında, Genelkurmay Başkanlığı'nın çevresi, direnişin en güçlü yaşandığı yerlerden birisiydi.

    Darbe girişimi sırasında, Genelkurmay Başkanlığı'nın çevresi, direnişin en güçlü yaşandığı yerlerden birisiydi.

  6. Darbeci askerler tarafından ele geçirilen ve şiddetli çatışmaların yaşandığı Jandarma Genel Komutanlığı, 16 Temmuz sabahı Özel Harekat Polislerince yapılan operasyonla temizlendi.

    Darbeci askerler tarafından ele geçirilen ve şiddetli çatışmaların yaşandığı Jandarma Genel Komutanlığı, 16 Temmuz sabahı Özel Harekat Polislerince yapılan operasyonla temizlendi.

  7. TRT'yi işgal ederek darbe bildirisini kamuoyuna açıklayan darbecilere, vatandaşlar müdahale etti. Darbe bildirisinin okunduğu stüdyoya gelen vatandaşlar işgal girişimini sonlandırdı. Darbe girişimi sonrası bildirinin okunduğu stüdyonun ismi "15 Temmuz Millet Stüdyosu" olarak değiştirildi.

    TRT'yi işgal ederek darbe bildirisini kamuoyuna açıklayan darbecilere, vatandaşlar müdahale etti. Darbe bildirisinin okunduğu stüdyoya gelen vatandaşlar işgal girişimini sonlandırdı. Darbe girişimi sonrası bildirinin okunduğu stüdyonun ismi "15 Temmuz Millet Stüdyosu" olarak değiştirildi.

  8. Darbeciler, vatandaşlara bilgi erişimini engellemek için TÜRKSAT'ın Gölbaşı yerleşkesini savaş uçakları ile bombaladı. Saldırıda zarar gören TÜRKSAT'ın binasının bir kısmı yıkılırken diğer kısmı da darbe girişiminin unutulmaması için müze haline getirildi.

    Darbeciler, vatandaşlara bilgi erişimini engellemek için TÜRKSAT'ın Gölbaşı yerleşkesini savaş uçakları ile bombaladı. Saldırıda zarar gören TÜRKSAT'ın binasının bir kısmı yıkılırken diğer kısmı da darbe girişiminin unutulmaması için müze haline getirildi.

  9. Darbe girişiminde hainlerin hava saldırısına uğrayan yerlerden biri de Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) idi.

    Darbe girişiminde hainlerin hava saldırısına uğrayan yerlerden biri de Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) idi.

  10. Darbeci askerler tarafından kışladan çıkarılarak Kızılay Meydanı'na getirilen tank ve zırhlı personel taşıyıcılar, vatandaşlar tarafından engellenmeye çalışıldı. Darbe girişiminin bastırılmasından sonra Kızılay Meydanı'ın ismi 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı olarak değiştirildi.

    Darbeci askerler tarafından kışladan çıkarılarak Kızılay Meydanı'na getirilen tank ve zırhlı personel taşıyıcılar, vatandaşlar tarafından engellenmeye çalışıldı. Darbe girişiminin bastırılmasından sonra Kızılay Meydanı'ın ismi 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı olarak değiştirildi.

  11. Darbe girişiminin bastırılmasından sonra Kızılay Meydanı'ın ismi 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı olarak değiştirildi.

    Darbe girişiminin bastırılmasından sonra Kızılay Meydanı'ın ismi 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı olarak değiştirildi.

  12. Hain girişimin başladığı saatlerde, darbecilerin hedefi Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü ele geçirmekti. Yoğun çatışmaların yaşandığı Ankara Emniyet Müdürlüğü bir süre sonra savaş uçakları tarafından bombalandı. Ağır hasar gören ana bina daha sonra yetkililerce yıkıldı.

    Hain girişimin başladığı saatlerde, darbecilerin hedefi Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü ele geçirmekti. Yoğun çatışmaların yaşandığı Ankara Emniyet Müdürlüğü bir süre sonra savaş uçakları tarafından bombalandı. Ağır hasar gören ana bina daha sonra yetkililerce yıkıldı.

  13. Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı kalkışmaya mukavemet edebilecek en etkili merkezlerden olduğu için darbecilerin ilk hedefi oldu. Hava saldırısı sonucu ağır hasar gören Özel Harekat Daire  Başkanlığı en çok şehidin verildiği nokta oldu. Kullanılamaz hale gelen yatakhane ve kantin binası bir süre sonra yetkililerce yıkıldı.

    Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı kalkışmaya mukavemet edebilecek en etkili merkezlerden olduğu için darbecilerin ilk hedefi oldu. Hava saldırısı sonucu ağır hasar gören Özel Harekat Daire Başkanlığı en çok şehidin verildiği nokta oldu. Kullanılamaz hale gelen yatakhane ve kantin binası bir süre sonra yetkililerce yıkıldı.

  14. Darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresinde toplanarak demokrasiyi savunan binlerce vatandaşın üzerine darbeci askerlerin kullandığı savaş uçakları tarafından bombalar yağdırıldı.

    Darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresinde toplanarak demokrasiyi savunan binlerce vatandaşın üzerine darbeci askerlerin kullandığı savaş uçakları tarafından bombalar yağdırıldı.

  15. Kurulduğu günden beri hiçbir saldırıya maruz kalmayan Türkiye Büyük Millet Meclisi de  o gece darbecilerin hedefi oldu. Savaş uçakları tarafından bombalanan meclis yerleşkesi ağır hasar gördü.

    Kurulduğu günden beri hiçbir saldırıya maruz kalmayan Türkiye Büyük Millet Meclisi de o gece darbecilerin hedefi oldu. Savaş uçakları tarafından bombalanan meclis yerleşkesi ağır hasar gördü.

  16. Savaş uçakları tarafından bombalanan meclis yerleşkesi ağır hasar gördü. Meclis'in şeref kapısı onarıldı ve patlamalarda kırılan camlar bayraklarla donatıldı.

    Savaş uçakları tarafından bombalanan meclis yerleşkesi ağır hasar gördü. Meclis'in şeref kapısı onarıldı ve patlamalarda kırılan camlar bayraklarla donatıldı.

  17. Kurulduğu günden beri hiçbir saldırıya maruz kalmayan Türkiye Büyük Millet Meclisi de  o gece darbecilerin hedefi oldu. Savaş uçakları tarafından bombalanan meclis yerleşkesi ağır hasar gördü. TBMM kulisi, aslına uygun olarak onarıldı.

    Kurulduğu günden beri hiçbir saldırıya maruz kalmayan Türkiye Büyük Millet Meclisi de o gece darbecilerin hedefi oldu. Savaş uçakları tarafından bombalanan meclis yerleşkesi ağır hasar gördü. TBMM kulisi, aslına uygun olarak onarıldı.

  18. Savaş uçakları tarafından bombalanan meclis yerleşkesi ağır hasar gördü. Bombalardan birinin isabet ettiği TBMM'deki Başbakan ofisinin önü, demokrasinin mabedine yapılan saldırının belleklerden silinmemesi için olduğu gibi korundu.

    Savaş uçakları tarafından bombalanan meclis yerleşkesi ağır hasar gördü. Bombalardan birinin isabet ettiği TBMM'deki Başbakan ofisinin önü, demokrasinin mabedine yapılan saldırının belleklerden silinmemesi için olduğu gibi korundu.