Yazın Alınması Gereken Vitaminler

Yazın alınması gereken vitaminler

  1. İç hastalıkları uzmanı Doktor Emrah Tunç yazın alınması gereken vitaminleri, hangi besinler, tüketirsek bu vitaminlerin ihtiyacını karşılarız sorusunun da cevabını verdi. İşte yazın alınması gereken vitaminler ve bu vitaminlerin hangi besinlerden karşılanacağı sorusunun cevabı…

    İç hastalıkları uzmanı Doktor Emrah Tunç yazın alınması gereken vitaminleri, hangi besinler, tüketirsek bu vitaminlerin ihtiyacını karşılarız sorusunun da cevabını verdi. İşte yazın alınması gereken vitaminler ve bu vitaminlerin hangi besinlerden karşılanacağı sorusunun cevabı…

  2. E vitamini alınmalı   <p>    Önemli bir antioksidan olan E vitamini, hücre yenilenmesinde, cilt ve saç sağlığında oldukça önemli bir yere sahip. Aynı zamanda üreme fonksiyonları ve damar sağlığı üzerinde de olumlu etkileri bulunuyor.

    E vitamini alınmalı

    Önemli bir antioksidan olan E vitamini, hücre yenilenmesinde, cilt ve saç sağlığında oldukça önemli bir yere sahip. Aynı zamanda üreme fonksiyonları ve damar sağlığı üzerinde de olumlu etkileri bulunuyor.

  3. E vitamini hangi besinlerden alınır?<p>    E vitamini başta ay çekirdeği, fındık ve badem olmak üzere birçok kuru yemişte, yeşil zeytin, zeytinyağı gibi bitkisel yağlarda, ayrıca kuşkonmaz, soya fasulyesi ve kırmızıbiberin içeriğinde bulunuyor.

    E vitamini hangi besinlerden alınır?

    E vitamini başta ay çekirdeği, fındık ve badem olmak üzere birçok kuru yemişte, yeşil zeytin, zeytinyağı gibi bitkisel yağlarda, ayrıca kuşkonmaz, soya fasulyesi ve kırmızıbiberin içeriğinde bulunuyor.

  4. D vitamini alınmalı<p>    Kemik gelişimi ve kalsiyum metabolizması üzerinde önemli etkileri olan D vitaminin eksikliğinde halsizlik ve kas-eklem ağrıları görülebiliyor. Bağışıklık sistemi üzerinde önemli etkileri bulunan D vitamini eksikliğinin ilerleyen boyutlarında ise çocuklarda raşitizm, yetişkinlerde ise osteoporoz meydana gelebiliyor.

    D vitamini alınmalı

    Kemik gelişimi ve kalsiyum metabolizması üzerinde önemli etkileri olan D vitaminin eksikliğinde halsizlik ve kas-eklem ağrıları görülebiliyor. Bağışıklık sistemi üzerinde önemli etkileri bulunan D vitamini eksikliğinin ilerleyen boyutlarında ise çocuklarda raşitizm, yetişkinlerde ise osteoporoz meydana gelebiliyor.

  5. D vitamini hangi besinlerden alınır?<p>     Vitamini ağırlıklı olarak güneş ışınları kullanılarak vücut tarafından sentezlenebilirse de, besinler yoluyla dışarıdan da alınabiliyor. Ağırlıklı olarak yağlı balıklar ve istiridye gibi deniz ürünlerinde bolca bulunuyor.  Sütte D vitamini içeriyor ancak soya sütünde inek sütüne göre D vitamini oranı daha fazla&#8230;

    D vitamini hangi besinlerden alınır?

    Vitamini ağırlıklı olarak güneş ışınları kullanılarak vücut tarafından sentezlenebilirse de, besinler yoluyla dışarıdan da alınabiliyor. Ağırlıklı olarak yağlı balıklar ve istiridye gibi deniz ürünlerinde bolca bulunuyor. Sütte D vitamini içeriyor ancak soya sütünde inek sütüne göre D vitamini oranı daha fazla…

  6. A vitamini alınmalı  <p>Yaz aylarında güneşten gelen ultraviyole ışınları, hücrelerimize zarar vererek cilt kırışıklıklarına ve erken yaşlanmaya neden olabiliyor hatta deri kanseri gibi önemli sağlık sorunlarını da beraberinde getirebiliyor. Bunun önüne geçmek için cildi onarıcı etkisi olan A, C ve E gibi antioksidan vitaminlerden faydalanmak yaz aylarında son derece önemli.

    A vitamini alınmalı

    Yaz aylarında güneşten gelen ultraviyole ışınları, hücrelerimize zarar vererek cilt kırışıklıklarına ve erken yaşlanmaya neden olabiliyor hatta deri kanseri gibi önemli sağlık sorunlarını da beraberinde getirebiliyor. Bunun önüne geçmek için cildi onarıcı etkisi olan A, C ve E gibi antioksidan vitaminlerden faydalanmak yaz aylarında son derece önemli.

  7. A vitamini hangi besinlerden alınır?    Domates, kavun, kayısı, kırmızıbiber, balık, havuç, karaciğer, kırmızı et, balık ve yumurtada bol miktarda A vitamini bulunmaktadır.

    A vitamini hangi besinlerden alınır? Domates, kavun, kayısı, kırmızıbiber, balık, havuç, karaciğer, kırmızı et, balık ve yumurtada bol miktarda A vitamini bulunmaktadır.

  8. C vitamini alınmalı<p>    C vitamini vücudun bağışıklık sistemini güçlü tutması açısından oldukça yararlı bir vitamin. C vitamini eksikliğinde vücutta viral enfeksiyonlar, çeşitli iltihabik hastalıklar hatta ciddi ölümcül hastalıklar bile olabiliyor. Bu nedenle özellikle yaz aylarında C vitamini depolamak gerekiyor.

    C vitamini alınmalı

    C vitamini vücudun bağışıklık sistemini güçlü tutması açısından oldukça yararlı bir vitamin. C vitamini eksikliğinde vücutta viral enfeksiyonlar, çeşitli iltihabik hastalıklar hatta ciddi ölümcül hastalıklar bile olabiliyor. Bu nedenle özellikle yaz aylarında C vitamini depolamak gerekiyor.

  9. C vitamini hangi besinlerden alınır?<p>  <p>  Yaz aylarında taze çilek, kavun, karpuz, maydanoz ve yeşilbiber gibi besinlerden C vitamini ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

    C vitamini hangi besinlerden alınır?

    Yaz aylarında taze çilek, kavun, karpuz, maydanoz ve yeşilbiber gibi besinlerden C vitamini ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.