İşte Ünlülerin Ek İşleri!

Kazançları dudak uçuklatıyor

  1. Bizlerin sinemadan, tiyatrodan, televizyondan tanıdığımız, şarkılarını dinlediğimiz pek çok sanatçı, Türkiye’de de yurtdışında olduğu gibi ticaret hayatına atılıyor. Şan, şöhret bittiğinde hayatlarının bir garantisi olarak gördükleri yeni iş alanları, ünlüleri adeta tüccar haline getirdi.

    Bizlerin sinemadan, tiyatrodan, televizyondan tanıdığımız, şarkılarını dinlediğimiz pek çok sanatçı, Türkiye’de de yurtdışında olduğu gibi ticaret hayatına atılıyor. Şan, şöhret bittiğinde hayatlarının bir garantisi olarak gördükleri yeni iş alanları, ünlüleri adeta tüccar haline getirdi.

  2. İbrahim Tatlıses, kebap zincirinden otobüs ve otel işletmeciliğine kadar çok sayıda şirketin sahibi oldu. Onları şöhret yapan mesleklerinden farklı alanlara iten ortak neden ise geleceklerini garantiye almak.

    İbrahim Tatlıses, kebap zincirinden otobüs ve otel işletmeciliğine kadar çok sayıda şirketin sahibi oldu. Onları şöhret yapan mesleklerinden farklı alanlara iten ortak neden ise geleceklerini garantiye almak.

  3. Ticaret hayatında da şöhret basamaklarını tırmanır gibi yükselen ünlülerin yanı sıra “Bu iş bana göre değil” deyip kepek indirenler de yok değil. Yeşilçam döneminin şanatçılarını, sahne yıldızlarını ticaret hayatında görmek pek mümkün değil.

    Ticaret hayatında da şöhret basamaklarını tırmanır gibi yükselen ünlülerin yanı sıra “Bu iş bana göre değil” deyip kepek indirenler de yok değil. Yeşilçam döneminin şanatçılarını, sahne yıldızlarını ticaret hayatında görmek pek mümkün değil.

  4. Ne dört yapraklı yoncanın üyeleri kendi adlarını taşıyan parfüm çıkardı ne de Cüneyt Arkın o kadar atlayıp zıplamasına rağmen yırtılmayan bir pantolon üretip satmayı aklına getirdi.

    Ne dört yapraklı yoncanın üyeleri kendi adlarını taşıyan parfüm çıkardı ne de Cüneyt Arkın o kadar atlayıp zıplamasına rağmen yırtılmayan bir pantolon üretip satmayı aklına getirdi.

  5. Keza şarkılarını geniş kitlelerin dillerinde pelesenk hale getiren ve o kitlelerin bağlama çalma merakını körükleyen Orhan Gencebay bir bağlama fabrikası kurmayı düşünmedi.

    Keza şarkılarını geniş kitlelerin dillerinde pelesenk hale getiren ve o kitlelerin bağlama çalma merakını körükleyen Orhan Gencebay bir bağlama fabrikası kurmayı düşünmedi.

  6. İbrahim Tatlıses - Kebapçılıktan otel zincirine  <p>  EK iş yapan ünlü deyince akla öncelikle İbrahim Tatlıses gelir. Bir yandan elde ettiği şöhrete sığamaması diğer yandan kendi ifadesiyle bakmakla yükümlü olduğu çok kişinin bulunması nedeniyle 1980&#8217;li yıllardan sonra girdiği ticaret hayatında turizmden yayıncılığa, kebapçılıktan otel zincirine kadar kendisinin bile sayısını hatırlamadığı kadar ek iş yapıp sayısız şirket kurarak binlerce kişiye istihdam sağladı.

    İbrahim Tatlıses - Kebapçılıktan otel zincirine

    EK iş yapan ünlü deyince akla öncelikle İbrahim Tatlıses gelir. Bir yandan elde ettiği şöhrete sığamaması diğer yandan kendi ifadesiyle bakmakla yükümlü olduğu çok kişinin bulunması nedeniyle 1980’li yıllardan sonra girdiği ticaret hayatında turizmden yayıncılığa, kebapçılıktan otel zincirine kadar kendisinin bile sayısını hatırlamadığı kadar ek iş yapıp sayısız şirket kurarak binlerce kişiye istihdam sağladı.

  7. KENDISINDEN yarım yüzyıl önce kurulmuş otobüs şirketleriyle başa baş rekabet edebilen Tatlıses Turizm&#8217;i 10 yıllık hâkimiyetin ardından devreden İbrahim Tatlıses, kebapçılık, otelcilikle birlikte ticari hayatta pek çok şirket kurdu.

    KENDISINDEN yarım yüzyıl önce kurulmuş otobüs şirketleriyle başa baş rekabet edebilen Tatlıses Turizm’i 10 yıllık hâkimiyetin ardından devreden İbrahim Tatlıses, kebapçılık, otelcilikle birlikte ticari hayatta pek çok şirket kurdu.

  8. Bodrum&#8217;daki Tatlıses Paradise Apart Hotel, Kuşadası&#8217;ndaki Tatlıses Hotel&#8217;le 183 odalı 2 otele sahip. Tatlıses, son olarak ünlü olmadan önce amelelik yaptığı inşaat sektörüne de el atarak Kuşadası&#8217;nda Tatlıses Konakları&#8217;nı inşa etti.

    Bodrum’daki Tatlıses Paradise Apart Hotel, Kuşadası’ndaki Tatlıses Hotel’le 183 odalı 2 otele sahip. Tatlıses, son olarak ünlü olmadan önce amelelik yaptığı inşaat sektörüne de el atarak Kuşadası’nda Tatlıses Konakları’nı inşa etti.

  9. Tatlıses Kabap&#8217;ın 5&#8217;i İstanbul&#8217;da 1&#8217;i Bodrum&#8217;da olmak üzere 6 şubesi, Tatlıses Çiğ Köfte&#8217;nin ise 54 ilde bayilik verilen yaklaşık 400 şubesi bulunuyor.

    Tatlıses Kabap’ın 5’i İstanbul’da 1’i Bodrum’da olmak üzere 6 şubesi, Tatlıses Çiğ Köfte’nin ise 54 ilde bayilik verilen yaklaşık 400 şubesi bulunuyor.

  10. TATLISES GROUP&#8217;TA YER ALAN ŞİRKETLER:<p>    Tatlıses İnşaat, Tatlıses Turizm, Ses Ajans, Tatlıses Prodüksiyon, By Tatlıses Giyim, Tatlıses Kebap, Tatlıses Çiğ Köfte, Tempo Tatlıses TV

    TATLISES GROUP’TA YER ALAN ŞİRKETLER:

    Tatlıses İnşaat, Tatlıses Turizm, Ses Ajans, Tatlıses Prodüksiyon, By Tatlıses Giyim, Tatlıses Kebap, Tatlıses Çiğ Köfte, Tempo Tatlıses TV

  11. Hülya Avşar: Önce tişört sonra parfümle &#8216;markalaştı&#8217;    <p>Hülya Avşar, istediği tarzda tişört bulamadığını söyleyerek ticari hayatına &#8220;by H&#8221; markasıyla beyaz tişört tasarlayarak atıldı. Avşar, by H&#8217;yi daha sonra tenis kıyafeti, ardından da parfüm ve bakım ürünleri olarak geliştirdi.

    Hülya Avşar: Önce tişört sonra parfümle ‘markalaştı’

    Hülya Avşar, istediği tarzda tişört bulamadığını söyleyerek ticari hayatına “by H” markasıyla beyaz tişört tasarlayarak atıldı. Avşar, by H’yi daha sonra tenis kıyafeti, ardından da parfüm ve bakım ürünleri olarak geliştirdi.

  12. Sanatçı, by H&#8217;yi ilk kurduğu günlerde ticaret hayatına girişini &#8220;Nedense beyaz tişört bulamıyordum. Hem istendiğinde anında bulunması hem de kaliteli bir ürünü herkesin alabilmesi için tişört işine giriştim&#8221; diyerek açıklamıştı.

    Sanatçı, by H’yi ilk kurduğu günlerde ticaret hayatına girişini “Nedense beyaz tişört bulamıyordum. Hem istendiğinde anında bulunması hem de kaliteli bir ürünü herkesin alabilmesi için tişört işine giriştim” diyerek açıklamıştı.

  13. Avşar Kızı, tişört işinde başarılı olunca çocuk giyimi üzerine kızı Zehra Çilingiroğlu&#8217;nun göbek adını kullanarak Çakıl Company by-Hülya ve Çakıl Company by-H markalarını da oluşturdu.

    Avşar Kızı, tişört işinde başarılı olunca çocuk giyimi üzerine kızı Zehra Çilingiroğlu’nun göbek adını kullanarak Çakıl Company by-Hülya ve Çakıl Company by-H markalarını da oluşturdu.

  14. İnşat sektörüne de el atan Avşar, ortağıyla düştüğü anlaşmazlık nedeniyle bu işte başarılı olamadı.

    İnşat sektörüne de el atan Avşar, ortağıyla düştüğü anlaşmazlık nedeniyle bu işte başarılı olamadı.

  15. Sanatçı, 2006&#8217;da bir inşaat şirketiyle birlikte İstanbul Riva&#8217;da inşa edilecek 10 adet ekolojik ev için kolları sıvadı. Ne var ki örnek evin kendisine belirtilenden küçük yapılması nedeniyle ortaklıktan ayrıldı.

    Sanatçı, 2006’da bir inşaat şirketiyle birlikte İstanbul Riva’da inşa edilecek 10 adet ekolojik ev için kolları sıvadı. Ne var ki örnek evin kendisine belirtilenden küçük yapılması nedeniyle ortaklıktan ayrıldı.

  16. 2014&#8217;te &#8220;Her yönüyle rahat edebileceğim bir yer oluşturmak istiyorum&#8221; diyerek Maslak Sheraton Hotel&#8217;in içinde 3 milyon TL harcayarak Club Peb isimli bir spor salonu açtı.

    2014’te “Her yönüyle rahat edebileceğim bir yer oluşturmak istiyorum” diyerek Maslak Sheraton Hotel’in içinde 3 milyon TL harcayarak Club Peb isimli bir spor salonu açtı.

  17. Yapım aşamasıyla bizzat ilgilenen, inşaatın başında durup yapılan her işi kontrol eden Hülya Avşar, spor hocalarını ve ekibi de kendisi seçmişti. Ne var ki yeterince ilgilenemeyince spor salonunu açılışından 1 yıl sonra devretti.

    Yapım aşamasıyla bizzat ilgilenen, inşaatın başında durup yapılan her işi kontrol eden Hülya Avşar, spor hocalarını ve ekibi de kendisi seçmişti. Ne var ki yeterince ilgilenemeyince spor salonunu açılışından 1 yıl sonra devretti.

  18. Hülya Koçyiğit: Para kazanmak aklıma gelmediSÖZ konusu zamanda yolculuğu bizim için Hülya Koçyiğit yaptı. Yarım asırlık kariyerindeki yüzlerce filme rağmen bahçeli, havuzlu bir eve 7 yıl önce damadı Ender Alkoçlar&#8217;ın da yardımıyla sahip olabilen Koçyiğit, kendisinin neden ek işe yönelmediği, şöhretini ticaretle neden daha fazla nakde çevirmediği konusunda şunları söyledi:

    Hülya Koçyiğit: Para kazanmak aklıma gelmediSÖZ konusu zamanda yolculuğu bizim için Hülya Koçyiğit yaptı. Yarım asırlık kariyerindeki yüzlerce filme rağmen bahçeli, havuzlu bir eve 7 yıl önce damadı Ender Alkoçlar’ın da yardımıyla sahip olabilen Koçyiğit, kendisinin neden ek işe yönelmediği, şöhretini ticaretle neden daha fazla nakde çevirmediği konusunda şunları söyledi:

  19. &#8220;Daha bağımsız, daha özgün işler yapabilmek için sinemaya yatırım yapmak aklıma tek gelendi. O nedenle de yapım şirketi kurduk. Ama para kazanmak için herhangi bir ticari eğilime girmek aklımın ucundan dahi geçmedi. Sinema yapabilmek, yaptığımın daha iyisini başarabilmekti amacım. Sinema haricinde herhangi bir alana da dahil olmayı hiç düşünmememin en büyük nedeni bu bence, şimdi dönüp baktığımda.

    “Daha bağımsız, daha özgün işler yapabilmek için sinemaya yatırım yapmak aklıma tek gelendi. O nedenle de yapım şirketi kurduk. Ama para kazanmak için herhangi bir ticari eğilime girmek aklımın ucundan dahi geçmedi. Sinema yapabilmek, yaptığımın daha iyisini başarabilmekti amacım. Sinema haricinde herhangi bir alana da dahil olmayı hiç düşünmememin en büyük nedeni bu bence, şimdi dönüp baktığımda.

  20. Sevgili eşim Selim Soydan ticarete atılabilirdi ama o da bana olan saygısından ve inancından, mesleğimi daha iyi yapabilmem için tamamen sinema sektörüne yöneldi ve hâlâ Gülşah Film&#8217;i yönetiyor. Günümüzde maddiyat çok daha öne geçti. En büyük trend para, zenginlik, konforlu yaşam. Dolayısıyla geleceğe bir nevi yatırım yapmak peşinde herkes, kendilerini güvence altına alabilmek adına.&#8221;

    Sevgili eşim Selim Soydan ticarete atılabilirdi ama o da bana olan saygısından ve inancından, mesleğimi daha iyi yapabilmem için tamamen sinema sektörüne yöneldi ve hâlâ Gülşah Film’i yönetiyor. Günümüzde maddiyat çok daha öne geçti. En büyük trend para, zenginlik, konforlu yaşam. Dolayısıyla geleceğe bir nevi yatırım yapmak peşinde herkes, kendilerini güvence altına alabilmek adına.”

  21. Bülent Ersoy: Kule vinç &#8216;diva&#8217;sıTicarette en farklı yatırıma yönelen, adını ticari avantaj için kullanmayan ünlülerin başında hiç şüphesiz Bülent Ersoy gelir. Türkiye&#8217;deki inşaat sektörünün büyüklüğünü gören Ersoy, ticarete tekine 250 bin dolar ödediği, 7 kule vinci alarak başladı.

    Bülent Ersoy: Kule vinç ‘diva’sıTicarette en farklı yatırıma yönelen, adını ticari avantaj için kullanmayan ünlülerin başında hiç şüphesiz Bülent Ersoy gelir. Türkiye’deki inşaat sektörünün büyüklüğünü gören Ersoy, ticarete tekine 250 bin dolar ödediği, 7 kule vinci alarak başladı.

  22. Yatırdığı parayı 4 yılda amorti eden kule vinçlerin sayısını 8 yılda 22&#8217;ye çıkaran Ersoy, vinçlerini belediyelere, müteahhitlere aylık 10 bin TL&#8217;den kiraya veriyor.

    Yatırdığı parayı 4 yılda amorti eden kule vinçlerin sayısını 8 yılda 22’ye çıkaran Ersoy, vinçlerini belediyelere, müteahhitlere aylık 10 bin TL’den kiraya veriyor.

  23. Bülent Ersoy, kullanım ömrü 12 yıl olan kule vinçlerin kendini amorti etmesinden sonra ayda yaklaşık 250 bin TL gelir elde edecek. Böylelikle Ersoy&#8217;un ticari girişiminden kârı 20 milyon TL civarında olacak.

    Bülent Ersoy, kullanım ömrü 12 yıl olan kule vinçlerin kendini amorti etmesinden sonra ayda yaklaşık 250 bin TL gelir elde edecek. Böylelikle Ersoy’un ticari girişiminden kârı 20 milyon TL civarında olacak.

  24. Bergüzar Korel: Çocukluk hayali aşçı olmakmışHENÜZ küçük yaşlarda mutfağa karşı özel bir ilgisi vardı. Özellikle de pasta, kek kurabiye yapmaya karşı. Babası merhum Tanju Korel ile annesi Hülya Darcan&#8217;ın aşçı olacağını düşündüğü Bergüzar Korel aile mesleğinin rüzgârına kapılarak kendisini kameraların önünde bulsa da hayalinde hep yiyecek-içecek üzerine bir dükkân açmak vardı.

    Bergüzar Korel: Çocukluk hayali aşçı olmakmışHENÜZ küçük yaşlarda mutfağa karşı özel bir ilgisi vardı. Özellikle de pasta, kek kurabiye yapmaya karşı. Babası merhum Tanju Korel ile annesi Hülya Darcan’ın aşçı olacağını düşündüğü Bergüzar Korel aile mesleğinin rüzgârına kapılarak kendisini kameraların önünde bulsa da hayalinde hep yiyecek-içecek üzerine bir dükkân açmak vardı.

  25. Korel, 2015&#8217;te İstanbsul Cihangir&#8217;de açtığı Not Just Coffee adlı kafeyle hayalini gerçeğe dönüştüren isimler arasında. Kendi tariflerinden oluşan pasta, kek ve kurabiyelerle ticarete atılan Korel&#8217;in kazancı ancak kafenin ve çalışanlarının masrafını karşılayacak kadar.

    Korel, 2015’te İstanbsul Cihangir’de açtığı Not Just Coffee adlı kafeyle hayalini gerçeğe dönüştüren isimler arasında. Kendi tariflerinden oluşan pasta, kek ve kurabiyelerle ticarete atılan Korel’in kazancı ancak kafenin ve çalışanlarının masrafını karşılayacak kadar.

  26. Özellikle Arap hayranları, Bergüzar Korel&#8217;i görmek için akın ettiği kafenin küçük olmasından dolayı çoğu zaman ayakta kalıyor. &#8220;Çocukluk hayalimi gerçeğe dönüştürmek oldukça keyifli oldu. Karınca kararınca istihdam sağlamış olmak da ayrı bir keyif&#8221; diyen Bergüzar Korel, çekimlerinin olmadığı günlerde kafesine giderek kek ve pasta yapıyor.

    Özellikle Arap hayranları, Bergüzar Korel’i görmek için akın ettiği kafenin küçük olmasından dolayı çoğu zaman ayakta kalıyor. “Çocukluk hayalimi gerçeğe dönüştürmek oldukça keyifli oldu. Karınca kararınca istihdam sağlamış olmak da ayrı bir keyif” diyen Bergüzar Korel, çekimlerinin olmadığı günlerde kafesine giderek kek ve pasta yapıyor.

  27. Kenan Doğulu: Türkiye&#8217;de tasarlıyor ABD&#8217;de satıyorKENAN Doğulu&#8217;nun 2008&#8217;den bu yana ABD Los Angeles&#8217;ta &#8216;Ken kendine âşık&#8217; anlamındaki &#8216;Ken Love Yourself&#8217; adlı bir giyim mağazası bulunuyor.

    Kenan Doğulu: Türkiye’de tasarlıyor ABD’de satıyorKENAN Doğulu’nun 2008’den bu yana ABD Los Angeles’ta ‘Ken kendine âşık’ anlamındaki ‘Ken Love Yourself’ adlı bir giyim mağazası bulunuyor.

  28. Mağazada satılan bazı giysilerin tasarımını kendisi yapan Doğulu&#8217;nun mağaza işini neden Türkiye&#8217;ye taşımadığı bu konuda bir açıklama yapmadığı için bilinmezken, ünlü şarkıcı 2015&#8217;te Ankara&#8217;da eşi Beren Saat, Abdullah Burnaz ve Mehmet Mutlu ile birlikte Bis dine&Live adlı gece kulübünü açarak ticari girişimini eğlence sektörüne de taşıdı.

    Mağazada satılan bazı giysilerin tasarımını kendisi yapan Doğulu’nun mağaza işini neden Türkiye’ye taşımadığı bu konuda bir açıklama yapmadığı için bilinmezken, ünlü şarkıcı 2015’te Ankara’da eşi Beren Saat, Abdullah Burnaz ve Mehmet Mutlu ile birlikte Bis dine&Live adlı gece kulübünü açarak ticari girişimini eğlence sektörüne de taşıdı.

  29. Kenan Doğulu, eşi Beren Saat&#8217;le birlikte eğlence sektörüne giriş yaptı.

    Kenan Doğulu, eşi Beren Saat’le birlikte eğlence sektörüne giriş yaptı.

  30. Pınar Altuğ: Ticarete anne zevkiyle girdiYıllarca birçok tasarımı en iyi şekilde sergilemeye uğraşan Pınar Altuğ, modellikten emekli olduktan sonra &#8220;by Pınar Altuğ&#8221; marka adıyla ticarete atıldı. Altuğ, tekne kıyafetleri tasarımıyla başladığı işinin yelpazesini genişleterek annesinin adıyla kendi adının birleşiminden oluşan &#8220;Selma by Pınar Altuğ&#8221; ile ikinci markasını oluşturdu.

    Pınar Altuğ: Ticarete anne zevkiyle girdiYıllarca birçok tasarımı en iyi şekilde sergilemeye uğraşan Pınar Altuğ, modellikten emekli olduktan sonra “by Pınar Altuğ” marka adıyla ticarete atıldı. Altuğ, tekne kıyafetleri tasarımıyla başladığı işinin yelpazesini genişleterek annesinin adıyla kendi adının birleşiminden oluşan “Selma by Pınar Altuğ” ile ikinci markasını oluşturdu.

  31. Altuğ, &#8216;Selma by Pınar Altuğ&#8217; ile tasarladığı takıları internette 200 TL ile 2 bin TL arasında değişen fiyat aralığında satıyor. 170 farklı tasarımı bulunan Altuğ, kişiye özel ve özgün tekne tasarımlarını evlere de taşıdı. Pınar Altuğ, ticarete neden tasarım işiyle girdiğini &#8220;İdolüm annemdi. Oldum olası hayranlık duyduğum kişi annem olmuştur.

    Altuğ, ‘Selma by Pınar Altuğ’ ile tasarladığı takıları internette 200 TL ile 2 bin TL arasında değişen fiyat aralığında satıyor. 170 farklı tasarımı bulunan Altuğ, kişiye özel ve özgün tekne tasarımlarını evlere de taşıdı. Pınar Altuğ, ticarete neden tasarım işiyle girdiğini “İdolüm annemdi. Oldum olası hayranlık duyduğum kişi annem olmuştur.

  32. Son derece zevkli biriydi, bu konuda da bana çok şey öğretti. Modellikten sonra ticaret yapmaya karar verdiğimde doğal olarak tutkum haline gelen bana öğrettiği zevki paylaşmalıydım. Bunu da tasarım yoluyla yapıyorum&#8221; sözleriyle dile getirdi

    Son derece zevkli biriydi, bu konuda da bana çok şey öğretti. Modellikten sonra ticaret yapmaya karar verdiğimde doğal olarak tutkum haline gelen bana öğrettiği zevki paylaşmalıydım. Bunu da tasarım yoluyla yapıyorum” sözleriyle dile getirdi