Tatilde Aldığınız Kiloları Bu Yöntemlerle Verin!

Tatilde aldığınız kiloları bu yöntemlerle verin!

  1. Yaz rehaveti ve tatil modu kilo almanın en önemli nedenlerinden biri. Kalorili sofralara alışan metabolizmanızı tekrar düzene sokmak ve aldığınız kiloları vermek için öncelikle iradeli olmanız şart. Bazı etkili yöntemlerle tatil kilolarınıza kolayca veda edebilirsiniz. İşte tatilde aldığınız kiloları verme yöntemleri…

    Yaz rehaveti ve tatil modu kilo almanın en önemli nedenlerinden biri. Kalorili sofralara alışan metabolizmanızı tekrar düzene sokmak ve aldığınız kiloları vermek için öncelikle iradeli olmanız şart. Bazı etkili yöntemlerle tatil kilolarınıza kolayca veda edebilirsiniz. İşte tatilde aldığınız kiloları verme yöntemleri…

  2. Beslenme programınızda denge tutturmanız şart. Protein ve karbonhidrat tüketiminizi eşitlerseniz daha kolay kilo verebilir ve daha sağlıklı beslenmiş olursunuz. Balık, et ve tavuk ürünlerini sık tüketmeli ve bunların yanında az miktarda kepekli makarna veya çavdarlı ekmek yemelisiniz.

    Beslenme programınızda denge tutturmanız şart. Protein ve karbonhidrat tüketiminizi eşitlerseniz daha kolay kilo verebilir ve daha sağlıklı beslenmiş olursunuz. Balık, et ve tavuk ürünlerini sık tüketmeli ve bunların yanında az miktarda kepekli makarna veya çavdarlı ekmek yemelisiniz.

  3. Yulaf ezmesi kaliteli karbonhidrat ve sindirim sistemi dostu yapısı ile sabah kahvaltılarında ideal bir seçenek. Üstelik sade tüketmenize gerek yok. Az miktarda çilek ve muz ile birlikte tüketerek daha sağlıklı ve leziz hale getirebilirsiniz.

    Yulaf ezmesi kaliteli karbonhidrat ve sindirim sistemi dostu yapısı ile sabah kahvaltılarında ideal bir seçenek. Üstelik sade tüketmenize gerek yok. Az miktarda çilek ve muz ile birlikte tüketerek daha sağlıklı ve leziz hale getirebilirsiniz.

  4. Metabolizma hızını artırması ile bilinen yeşil çay, kalori yakmayı daha kolay hale getiriyor. İdeal kilonuza ulaşmak için günde en az bir fincan yeşil çay içmelisiniz. Yeşil çayın antioksidan etkisinden de yararlanabilirsiniz.

    Metabolizma hızını artırması ile bilinen yeşil çay, kalori yakmayı daha kolay hale getiriyor. İdeal kilonuza ulaşmak için günde en az bir fincan yeşil çay içmelisiniz. Yeşil çayın antioksidan etkisinden de yararlanabilirsiniz.

  5. Sebzeler hem sağlıklı olmaları hem de düşük kalorileri ile tatil kilolarına veda etmek isteyenler için ideal besin gruplarından biri. Sebzeler ayrıca sindirim sistemini düzenleyici etkileri ile de biliniyor. Kabak, ıspanak, pırasa ve turp gibi sonbahar sebzelerine sofralarınızda yer açın.

    Sebzeler hem sağlıklı olmaları hem de düşük kalorileri ile tatil kilolarına veda etmek isteyenler için ideal besin gruplarından biri. Sebzeler ayrıca sindirim sistemini düzenleyici etkileri ile de biliniyor. Kabak, ıspanak, pırasa ve turp gibi sonbahar sebzelerine sofralarınızda yer açın.

  6. Tarçınlı yoğurt, elma ve kepekli tost gibi yiyecekler hem tok tutmaları hem de düşük kalorileri ile ara öğünlerde harika bir seçenek haline geliyor.

    Tarçınlı yoğurt, elma ve kepekli tost gibi yiyecekler hem tok tutmaları hem de düşük kalorileri ile ara öğünlerde harika bir seçenek haline geliyor.

  7. Haftanın en az dört günü düzenli egzersiz yapmak yağ yakmanın en etkili yolu. Egzersiz programınıza yarım saatlik yürüyüş veya koşu rutinini eklemeli ve ağırlık egzersizleri ile yağ yakımını hızlandırmalısınız.

    Haftanın en az dört günü düzenli egzersiz yapmak yağ yakmanın en etkili yolu. Egzersiz programınıza yarım saatlik yürüyüş veya koşu rutinini eklemeli ve ağırlık egzersizleri ile yağ yakımını hızlandırmalısınız.

  8. Spor ve egzersiz düzeninizi oturttuktan sonra bol su içerek yaktığınız yağların vücuttan atılmasını sağlayabilirsiniz. Günde en az 3 litre su içmeyi unutmayın. Su içmekte zorlanıyorsanız sürahinizin içerisine salatalık, taze nane yaprakları, limon ekleyebilirsiniz.

    Spor ve egzersiz düzeninizi oturttuktan sonra bol su içerek yaktığınız yağların vücuttan atılmasını sağlayabilirsiniz. Günde en az 3 litre su içmeyi unutmayın. Su içmekte zorlanıyorsanız sürahinizin içerisine salatalık, taze nane yaprakları, limon ekleyebilirsiniz.

  9. Fast food diye tabir edilen sağlıksız yiyecekler aşırı yağ ve şeker içerdiği için kilo vermenize de engel olur. Kilo verme döneminde bu tür yiyeceklere veda etmelisiniz. Canınız çikolata mı çekiyor? Tarçın ve elma dilimleri ile süsleyeceğiniz yoğurt ile tatlı isteğinizin önüne geçebilirsiniz.

    Fast food diye tabir edilen sağlıksız yiyecekler aşırı yağ ve şeker içerdiği için kilo vermenize de engel olur. Kilo verme döneminde bu tür yiyeceklere veda etmelisiniz. Canınız çikolata mı çekiyor? Tarçın ve elma dilimleri ile süsleyeceğiniz yoğurt ile tatlı isteğinizin önüne geçebilirsiniz.

  10. Tam tahıllı gıdalar sindirim sistemini iyi çalıştırır ve hızlı acıkmanızı önler. Tahıllı ekmek ve tahıllı makarna çeşitlerini beslenme programınıza dâhil edebilirsiniz.

    Tam tahıllı gıdalar sindirim sistemini iyi çalıştırır ve hızlı acıkmanızı önler. Tahıllı ekmek ve tahıllı makarna çeşitlerini beslenme programınıza dâhil edebilirsiniz.

  11. Metabolizma hızının akşam saat 7'den sonra azalması vücudun besinleri daha zor sindirmesine neden oluyor. Bu nedenle akşam yemeklerini olabildiğince erken yemeli ve geç saatlerde yemek yememeye özen göstermelisiniz. Akşam açlık hissederseniz yağsız peynirle 1-2 grisini atıştırabilirsiniz.

    Metabolizma hızının akşam saat 7'den sonra azalması vücudun besinleri daha zor sindirmesine neden oluyor. Bu nedenle akşam yemeklerini olabildiğince erken yemeli ve geç saatlerde yemek yememeye özen göstermelisiniz. Akşam açlık hissederseniz yağsız peynirle 1-2 grisini atıştırabilirsiniz.