Whatsapp'a Kısa Süre Sonra Gelmesi Beklenen 9 Yenilik

WhatsApp'a kısa süre sonra gelmesi beklenen 9 yenilik

  1. WhatsApp geliştirme ekibi önümüzdeki aylarda Android ve iOS sürümleri için bir sürü güncelleme planladığından Whatsapp daha büyük ve daha iyi hale gelecek.   <p>  Geliştirme ekibi uzun zamandır iptal özelliği üzerinde çalışıyor ki zaten platformda en çok aranan özellik de bu. Ekibin, yakında iletiyi geri çağırma özelliğinin nasıl çalıştığını duyurması da bekleniyor.    Bunun dışında WhatsApp Business, Facebook Messenger'dan ilham alan yeni çıkartmalar, iş dünyası için yeni bir logo ve daha pek çok özellik de dahil olmak üzere WhatsApp&#8217;a birçok özellik geliyor.

    WhatsApp geliştirme ekibi önümüzdeki aylarda Android ve iOS sürümleri için bir sürü güncelleme planladığından Whatsapp daha büyük ve daha iyi hale gelecek.

    Geliştirme ekibi uzun zamandır iptal özelliği üzerinde çalışıyor ki zaten platformda en çok aranan özellik de bu. Ekibin, yakında iletiyi geri çağırma özelliğinin nasıl çalıştığını duyurması da bekleniyor. Bunun dışında WhatsApp Business, Facebook Messenger'dan ilham alan yeni çıkartmalar, iş dünyası için yeni bir logo ve daha pek çok özellik de dahil olmak üzere WhatsApp’a birçok özellik geliyor.

  2. 1- Doğrulanan işletme<p>  Doğrulanmış işletme logosu ve çift mavi tik simgesi birçok markada zaten mevcut. Müşterileriyle kolayca bağlantı kurmalarına, bildirim ve promosyonları müdahaleci olmayan bir şekilde göndermelerine izin veriyor. WhatsApp geliştiricileri, spam gönderenlerin ve dolandırıcıların müşteri irtibatlarına erişmesini durdurduğu için doğrulanmış bir iş sağlıyor.

    1- Doğrulanan işletme

    Doğrulanmış işletme logosu ve çift mavi tik simgesi birçok markada zaten mevcut. Müşterileriyle kolayca bağlantı kurmalarına, bildirim ve promosyonları müdahaleci olmayan bir şekilde göndermelerine izin veriyor. WhatsApp geliştiricileri, spam gönderenlerin ve dolandırıcıların müşteri irtibatlarına erişmesini durdurduğu için doğrulanmış bir iş sağlıyor.

  3. 2- Yeni &ccedil;ıkartmalar<p>  Ağır bir WhatsApp kullanıcısıysanız, emojilerin biraz farklı görünmesine hazır olun. Emojipedia, popüler mesajlaşma uygulamasının en yeni Android beta sürümünde ilk kez emoji ayarlarını değiştirdiğini söyledi. Şimdiye kadar WhatsApp her zaman Apple'ın emoji setini kullanıyordu.  <p>  Ekip, Facebook Messenger'dan esinlenilerek WhatsApp arayüzüne çok sayıda çıkartma koleksiyonu getirmeye çalışıyor. Yakında, Android ve iOS platformlarındaki kullanıcılar, arkadaşlarına ve ailesine çıkartmalar gönderebilecek. Dezavantajları, yeni bir şey tasarlamamış olması, Messenger uygulamasının tam tasarımını kullanması, zaten FB'nin sağladığı şeylere alışık olan insanlar için ilginç bir seçim olması.  <p>  Bununla birlikte, WhatsApp'ın iOS'da oluşturulan yeni emojiyi de kabul edip etmeyeceği henüz belli değil. Yeni WhatsApp seti, Unicode'un en yeni standardı Emoji 5.0'ı kullanıyor; bu, WhatsApp içindeki yeni emojilerin bazıları henüz iOS'ta mevcut değil.

    2- Yeni çıkartmalar

    Ağır bir WhatsApp kullanıcısıysanız, emojilerin biraz farklı görünmesine hazır olun. Emojipedia, popüler mesajlaşma uygulamasının en yeni Android beta sürümünde ilk kez emoji ayarlarını değiştirdiğini söyledi. Şimdiye kadar WhatsApp her zaman Apple'ın emoji setini kullanıyordu.

    Ekip, Facebook Messenger'dan esinlenilerek WhatsApp arayüzüne çok sayıda çıkartma koleksiyonu getirmeye çalışıyor. Yakında, Android ve iOS platformlarındaki kullanıcılar, arkadaşlarına ve ailesine çıkartmalar gönderebilecek. Dezavantajları, yeni bir şey tasarlamamış olması, Messenger uygulamasının tam tasarımını kullanması, zaten FB'nin sağladığı şeylere alışık olan insanlar için ilginç bir seçim olması.

    Bununla birlikte, WhatsApp'ın iOS'da oluşturulan yeni emojiyi de kabul edip etmeyeceği henüz belli değil. Yeni WhatsApp seti, Unicode'un en yeni standardı Emoji 5.0'ı kullanıyor; bu, WhatsApp içindeki yeni emojilerin bazıları henüz iOS'ta mevcut değil.

  4. 3- Yeni emoji tasarımları  <p>WhatsApp emojileri de tamamen yeniden tasarlandı ve aynı ekran görüntüleri çevrimiçi. Emojilerin genel görünümü daha büyük gözlerle ve tamamen farklı bir görünümle daha belirgin hale getirilecek şekilde değiştirildi. Genel arayüzde çok fazla değişiklik getiremeyebilir, ancak uygulamanın olabildiğince alakalı görünmesi için hala değerli bir ek.

    3- Yeni emoji tasarımları

    WhatsApp emojileri de tamamen yeniden tasarlandı ve aynı ekran görüntüleri çevrimiçi. Emojilerin genel görünümü daha büyük gözlerle ve tamamen farklı bir görünümle daha belirgin hale getirilecek şekilde değiştirildi. Genel arayüzde çok fazla değişiklik getiremeyebilir, ancak uygulamanın olabildiğince alakalı görünmesi için hala değerli bir ek.

  5. 4- WhatsApp Business&rsquo;a &ouml;zel logo<p>  Facebook, sahibi olduğu WhatsApp uygulamasında kurumsal hesapları paralı hale getiren yeni bir güncellemeyi test ediyor. WhatsApp Operasyon Direktörü Matt Idema, büyük girişimcilere sağladıkları ek özelliklerden ücret alacaklarını açıkladı. Ayrıca WhatsApp Business, yavaş yavaş Türk kullanıcılarına da ulaşmaya<p>  başladı. Şimdiyse buna yeni logo bulmakta.    Geleneksel yeşil WhatsApp logosu korunacak. Arama yapan ikon, bir işe ait olduğunu gösteren B ile değiştirilebilir. Geliştiricilere göre, uygulama şirketlerin müşterileri ile daha kolay iletişim kurmalarını  kolaylaştıracak. Geleneksel SMS yöntemlerini kullanmak yerine, tüm güncellemeler ve iletmeler artık hem iOS hem de Android kullanıcıları için uygulama aracılığıyla gönderilebiliyor.    Nasıl karşılanır bilinmez ama yeni logoya hazırlıklı olun.

    4- WhatsApp Business’a özel logo

    Facebook, sahibi olduğu WhatsApp uygulamasında kurumsal hesapları paralı hale getiren yeni bir güncellemeyi test ediyor. WhatsApp Operasyon Direktörü Matt Idema, büyük girişimcilere sağladıkları ek özelliklerden ücret alacaklarını açıkladı. Ayrıca WhatsApp Business, yavaş yavaş Türk kullanıcılarına da ulaşmaya

    başladı. Şimdiyse buna yeni logo bulmakta. Geleneksel yeşil WhatsApp logosu korunacak. Arama yapan ikon, bir işe ait olduğunu gösteren B ile değiştirilebilir. Geliştiricilere göre, uygulama şirketlerin müşterileri ile daha kolay iletişim kurmalarını kolaylaştıracak. Geleneksel SMS yöntemlerini kullanmak yerine, tüm güncellemeler ve iletmeler artık hem iOS hem de Android kullanıcıları için uygulama aracılığıyla gönderilebiliyor. Nasıl karşılanır bilinmez ama yeni logoya hazırlıklı olun.

  6. 5- Koyu mod<p>  Karanlık modun geleceği bir süredir söyleniyor. WhatsApp ekibi söylentilere asla değinmiyor, ancak daha fazla kullanıcı geliştiricilerden gece ve düşük ışık koşullarında kullanabilecekleri karanlık bir modu getirmesini istiyor. Yakında bu özelliği açığa çıkarabilirler ancak şu ana kadar hiç ekran görüntüsü sızdırılmış değil. Geliştirme aşamasında olduğunu ve yakında şirket tarafından açılacağını umuyoruz.

    5- Koyu mod

    Karanlık modun geleceği bir süredir söyleniyor. WhatsApp ekibi söylentilere asla değinmiyor, ancak daha fazla kullanıcı geliştiricilerden gece ve düşük ışık koşullarında kullanabilecekleri karanlık bir modu getirmesini istiyor. Yakında bu özelliği açığa çıkarabilirler ancak şu ana kadar hiç ekran görüntüsü sızdırılmış değil. Geliştirme aşamasında olduğunu ve yakında şirket tarafından açılacağını umuyoruz.

  7. 6- Bilinmeyen numaralar i&ccedil;in iletişim bilgileri<p>  Kullanıcılar bilinmeyen bir numaradan mesaj aldıklarında otomatik olarak bir kartvizit görecekler. WhatsApp'ta saklanan bilgiler, kullanıcıyla alakalı olacak ve böylece bilinçli bir karar verebilecek. Bildikleri birine ait olması halinde onları geri aramak veya cevaplamak mümkün. Spam çağrıları ve sizinle alakalı olmayan aramalar için  tek yapmanız gereken onu engellemek ve rastgele insanlar tarafından kandırılmamak.

    6- Bilinmeyen numaralar için iletişim bilgileri

    Kullanıcılar bilinmeyen bir numaradan mesaj aldıklarında otomatik olarak bir kartvizit görecekler. WhatsApp'ta saklanan bilgiler, kullanıcıyla alakalı olacak ve böylece bilinçli bir karar verebilecek. Bildikleri birine ait olması halinde onları geri aramak veya cevaplamak mümkün. Spam çağrıları ve sizinle alakalı olmayan aramalar için tek yapmanız gereken onu engellemek ve rastgele insanlar tarafından kandırılmamak.

  8. 7- Resim i&ccedil;inde resim modu<p>  Android 8.0 Oreo&#8217;lu cihazlar WhatsApp&#8217;ta resimli içinde resim modu özelliğini de alacak. <p>    Daha önce 'Picture in Picture' yani resim içinde resim anlamına gelen PiP özelliği Android kullanıcılarına sunulmuştu. WhatsApp 2.17.265 Beta sürümünde meydana çıkan PiP özelliği sayesinde video görüşmesi yaparken, video ekranını küçültüp mesajlaşmanıza devam edebiliyordunuz.  <p>  Bu özellik, kullanıcıların bir video görüşmesi yapmalarına ve aynı anda diğer uygulamalara sorunsuzca göz atmalarına izin verecek. Oreo ürününün piyasaya sürülmesi yalnızca onaylı cihazlarda gerçekleşeceğinden tüm cihazlarla çalışmayabilir. Google Pixel 2, diğer üreticilerden gelen amiral gemisi modellerini takip eden ilk  model olacak.

    7- Resim içinde resim modu

    Android 8.0 Oreo’lu cihazlar WhatsApp’ta resimli içinde resim modu özelliğini de alacak.

    Daha önce 'Picture in Picture' yani resim içinde resim anlamına gelen PiP özelliği Android kullanıcılarına sunulmuştu. WhatsApp 2.17.265 Beta sürümünde meydana çıkan PiP özelliği sayesinde video görüşmesi yaparken, video ekranını küçültüp mesajlaşmanıza devam edebiliyordunuz.

    Bu özellik, kullanıcıların bir video görüşmesi yapmalarına ve aynı anda diğer uygulamalara sorunsuzca göz atmalarına izin verecek. Oreo ürününün piyasaya sürülmesi yalnızca onaylı cihazlarda gerçekleşeceğinden tüm cihazlarla çalışmayabilir. Google Pixel 2, diğer üreticilerden gelen amiral gemisi modellerini takip eden ilk model olacak.

  9. 8- Yanlışlıkla atılan mesajları silme  <p>Biliyorum bu özelliği uzun süredir bekliyorsunuz ama ne zaman geleceği hala belli değil. WhatsApp, yanlışlıkla gönderdiğiniz mesajları alıcınız daha okumadan silmenizi sağlayacak özelliğin test sürecine başlamıştı. 'Herkes için sil' işlevi, Android ve iOS cihazlarda gönderilen mesajın silinmesini sağlayacak. İçeriğe göre, özel çağırma sunucusu başarıyla çalışıyor ve mesajları siliyor. Geri çağrılan metinler de hem Android hem de iOS aygıtlarında Bildirim Merkezi'nden kaybolacak.    Ne yazık ki, zaman hakkında net bilgi yok. O zamana kadar metinlerinizi yazarken uyanık olmaya devam edin.

    8- Yanlışlıkla atılan mesajları silme

    Biliyorum bu özelliği uzun süredir bekliyorsunuz ama ne zaman geleceği hala belli değil. WhatsApp, yanlışlıkla gönderdiğiniz mesajları alıcınız daha okumadan silmenizi sağlayacak özelliğin test sürecine başlamıştı. 'Herkes için sil' işlevi, Android ve iOS cihazlarda gönderilen mesajın silinmesini sağlayacak. İçeriğe göre, özel çağırma sunucusu başarıyla çalışıyor ve mesajları siliyor. Geri çağrılan metinler de hem Android hem de iOS aygıtlarında Bildirim Merkezi'nden kaybolacak. Ne yazık ki, zaman hakkında net bilgi yok. O zamana kadar metinlerinizi yazarken uyanık olmaya devam edin.

  10. 9- Depolama alanı kullanımı  <p>WhatsApp, artan depolama ihtiyacına çare olmak için uygulamasına 'depolama alanı kullanımı' özelliğini de getirecek. Testler bildiğiniz üzere hala devam ediyor. <p>    Depolama alanı kullanımı, hangi grup ya da bireysel WhatsApp görüşmenizin ne kadar depolama alanı tükettiğini gösterir ve çok fazla alan harcayan dosyaları silerek depolama alanını rahatlatmanızı sağlıyor.<p>    Bu özelliği WhatsApp Beta&#8217;nın v2.17.340 sürümüyle cihazınızda kullanabilirsiniz. Daha sonra Ayarlar/Depolama Alanı Kullanımı&#8217;na giderek görüşmelerinizdeki fotoğraf, video, metin, sesli mesajları görebilir, istediğinizi silerek depolama alanını boşaltabilir, istediğinizi de saklayabilirsiniz.    Temizlemek istediğiniz görüşmeyi seçtikten sonra alt kısımda bulunan &#8216;iletileri yönet&#8217; seçeneğine tıklayarak silmek istediğiniz içeriği seçebilirsiniz.      Tüm bu özellikler sonunda ortaya konulduğunda, WhatsApp çok daha iyi bir mesajlaşma uygulaması haline gelecek.

    9- Depolama alanı kullanımı

    WhatsApp, artan depolama ihtiyacına çare olmak için uygulamasına 'depolama alanı kullanımı' özelliğini de getirecek. Testler bildiğiniz üzere hala devam ediyor.

    Depolama alanı kullanımı, hangi grup ya da bireysel WhatsApp görüşmenizin ne kadar depolama alanı tükettiğini gösterir ve çok fazla alan harcayan dosyaları silerek depolama alanını rahatlatmanızı sağlıyor.

    Bu özelliği WhatsApp Beta’nın v2.17.340 sürümüyle cihazınızda kullanabilirsiniz. Daha sonra Ayarlar/Depolama Alanı Kullanımı’na giderek görüşmelerinizdeki fotoğraf, video, metin, sesli mesajları görebilir, istediğinizi silerek depolama alanını boşaltabilir, istediğinizi de saklayabilirsiniz. Temizlemek istediğiniz görüşmeyi seçtikten sonra alt kısımda bulunan ‘iletileri yönet’ seçeneğine tıklayarak silmek istediğiniz içeriği seçebilirsiniz. Tüm bu özellikler sonunda ortaya konulduğunda, WhatsApp çok daha iyi bir mesajlaşma uygulaması haline gelecek.