Dudağın Üzerindeki Boşluk Bakın Ne İşe Yarıyor

Dudağın üzerindeki boşluk bakın ne işe yarıyor

  1. Kiminin dudak üstü düz kimininki de çukurdur. Peki, burun ile dudağımızın arasında yer alan küçük boşluğun ne olduğunu hiç merak ettiniz mi?

    Kiminin dudak üstü düz kimininki de çukurdur. Peki, burun ile dudağımızın arasında yer alan küçük boşluğun ne olduğunu hiç merak ettiniz mi?

  2. Business Insider'da yer alan habere göre; üst dudağın üst orta kısmında yer alan bu boşluğa filtrum (philtrum) adı veriliyor.

    Business Insider'da yer alan habere göre; üst dudağın üst orta kısmında yer alan bu boşluğa filtrum (philtrum) adı veriliyor.

  3. Filtrum isimli boşluk pratikte hiçbir şeye yaramıyor.

    Filtrum isimli boşluk pratikte hiçbir şeye yaramıyor.

  4. Anne karnındaki bebeğin yüzü kısa sürede oluşur. Önce burun delikleri ve ağız meydana gelir, bu sırada da filtrum yerli yerine oturur.

    Anne karnındaki bebeğin yüzü kısa sürede oluşur. Önce burun delikleri ve ağız meydana gelir, bu sırada da filtrum yerli yerine oturur.

  5. Bazen burun ve dudaklar doğru bir şekilde yerleşemez; bu da halk arasında 'tavşan dudak' denilen yarık dudağa sebep olur.

    Bazen burun ve dudaklar doğru bir şekilde yerleşemez; bu da halk arasında 'tavşan dudak' denilen yarık dudağa sebep olur.

  6. Filtruma sahip tek canlı insanlar değil; filtrum pek çok memelide vardır.

    Filtruma sahip tek canlı insanlar değil; filtrum pek çok memelide vardır.

  7. Maymunlarda görülen filtrum tıpkı insanlarda olduğu gibi herhangi bir işe yaramıyor. Fakat bu durum kedi ve köpek gibi memeli hayvanlar için geçerli değil.

    Maymunlarda görülen filtrum tıpkı insanlarda olduğu gibi herhangi bir işe yaramıyor. Fakat bu durum kedi ve köpek gibi memeli hayvanlar için geçerli değil.

  8. Örneğin filtrum, köpeklerin keskin koku alma duyusunu büyütmeye yardımcı olur.

    Örneğin filtrum, köpeklerin keskin koku alma duyusunu büyütmeye yardımcı olur.

  9. KULAKTAKİ KÜÇÜK DELİKLER NE ANLAMA GELİYOR? Nüfusun küçük bir kesimi "preauriküler sinüs" ile yani dış kulakta bulunan küçük bir delikle doğar.

    KULAKTAKİ KÜÇÜK DELİKLER NE ANLAMA GELİYOR? Nüfusun küçük bir kesimi "preauriküler sinüs" ile yani dış kulakta bulunan küçük bir delikle doğar.

  10. Bu küçük delik, dış kulağın herhangi bir yerinde olabilir. Ancak genellikle yüz ile kulak kıkırdağının buluştuğu yerde görülür.

    Bu küçük delik, dış kulağın herhangi bir yerinde olabilir. Ancak genellikle yüz ile kulak kıkırdağının buluştuğu yerde görülür.

  11. Teknik olarak doğumsal bir kusur olan bu minik delik, ilk kez Van Heusinger tarafından 1864 yılında belgelere dayandırıldı.

    Teknik olarak doğumsal bir kusur olan bu minik delik, ilk kez Van Heusinger tarafından 1864 yılında belgelere dayandırıldı.

  12. Evrimsel biyolog Neil Shubin'e göre; bu delikler, balık yüzgeçlerinin bizdeki evrimsel kalıntısı olabilir. Genellikle "preauriküler sinüs"e sahip olmak önemsenecek bir şey değil.

    Evrimsel biyolog Neil Shubin'e göre; bu delikler, balık yüzgeçlerinin bizdeki evrimsel kalıntısı olabilir. Genellikle "preauriküler sinüs"e sahip olmak önemsenecek bir şey değil.

  13. Bununla birlikte delikte enfeksiyon ya da kist benzeri bir şey olursa tedavi gerekli olabilir.

    Bununla birlikte delikte enfeksiyon ya da kist benzeri bir şey olursa tedavi gerekli olabilir.

  14. Avrupa'da ve Amerika'da "preauriküler sinüs" ile doğan kişiler, nüfusun yüzde 1 ila yüzde 9'unu oluşturuyor.

    Avrupa'da ve Amerika'da "preauriküler sinüs" ile doğan kişiler, nüfusun yüzde 1 ila yüzde 9'unu oluşturuyor.

  15. Tayvan'da bu oran yüzde 2,5 iken, bazı Afrika bölgelerinde ise yüzde 10. Çoğu kez bu küçük delik nesilden nesile geçer.

    Tayvan'da bu oran yüzde 2,5 iken, bazı Afrika bölgelerinde ise yüzde 10. Çoğu kez bu küçük delik nesilden nesile geçer.

  16. "Preauriküler sinüs" sadece bir kulakta meydana gelebileceği gibi iki kulakta da olabilir. Bununla beraber araştırmacılar, genellikle bu deliğin sağ kulakta görüldüğünü söylüyor.

    "Preauriküler sinüs" sadece bir kulakta meydana gelebileceği gibi iki kulakta da olabilir. Bununla beraber araştırmacılar, genellikle bu deliğin sağ kulakta görüldüğünü söylüyor.