Günümüz Çocukları Bu Bilgilere İnanamayacak!

İşte günümüz çocuklarını çok şaşırtacak bilgiler.

  1. Tahmin edersiniz ki günümüz ile bundan bir 20 yıl öncesi bir hayli farklıydı. Mesela yaşı yetenler o zamanki telefonları bir düşünsünler. O zamanki cep telefonlarla şimdiki akıllı telefonlar birbirlerinden çok farklılar.    İşte şimdiki gençlerin varlığına bile inanmayacağı eski telefonlar hakkında 9 şey;

    Tahmin edersiniz ki günümüz ile bundan bir 20 yıl öncesi bir hayli farklıydı. Mesela yaşı yetenler o zamanki telefonları bir düşünsünler. O zamanki cep telefonlarla şimdiki akıllı telefonlar birbirlerinden çok farklılar. İşte şimdiki gençlerin varlığına bile inanmayacağı eski telefonlar hakkında 9 şey;

  2. 1. Pilleri haftalarca giderdi    Evet, bu durum günümüz gençlerine bir hayli uzak gibi duruyor. Zira günümüzde 1 günü tek şarjla bitiren telefonlar bile yok gibi bir şey.

    1. Pilleri haftalarca giderdi Evet, bu durum günümüz gençlerine bir hayli uzak gibi duruyor. Zira günümüzde 1 günü tek şarjla bitiren telefonlar bile yok gibi bir şey.

  3. 2. En iyi telefon oyunu "Snake" yani hepimizin bildiği "Yılan" oyunuydu

    2. En iyi telefon oyunu "Snake" yani hepimizin bildiği "Yılan" oyunuydu

  4. 3. Telefonlar şimdiki gibi birbirlerine benzemiyordu. Hemen hemen her telefon birbirinden farklıydı.

    3. Telefonlar şimdiki gibi birbirlerine benzemiyordu. Hemen hemen her telefon birbirinden farklıydı.

  5. 4. İnternet çalışmazdı.    1G ya da WAP günlerini hatırlayın. Eğer bir şekilde internete bağlanabilirseniz, gezegendeki en şanslı kişi sayılırdınız. Tabii ki şimdiki gibi telefonun internetinden video vs. izlemek o zamanlar hayal bile değildi.

    4. İnternet çalışmazdı. 1G ya da WAP günlerini hatırlayın. Eğer bir şekilde internete bağlanabilirseniz, gezegendeki en şanslı kişi sayılırdınız. Tabii ki şimdiki gibi telefonun internetinden video vs. izlemek o zamanlar hayal bile değildi.

  6. 5. Kimse dokunmatik ekran istemezdi.    Evet, dokunmatik ekranlı telefonlara alışmak biraz zaman aldı. Bu tarz telefonlar ilk çıktığında pek tercih edilmemişti.

    5. Kimse dokunmatik ekran istemezdi. Evet, dokunmatik ekranlı telefonlara alışmak biraz zaman aldı. Bu tarz telefonlar ilk çıktığında pek tercih edilmemişti.

  7. 6. Windows kullanmak fütüristik kabul edilirdi.    2000'lerde çıkartılan Orange SPV isimli telefon Windows'Lu ilk telefon olarak biliniyor. Windows kullanmak ilk başlarda insanlar için çok büyük bir şeydi.

    6. Windows kullanmak fütüristik kabul edilirdi. 2000'lerde çıkartılan Orange SPV isimli telefon Windows'Lu ilk telefon olarak biliniyor. Windows kullanmak ilk başlarda insanlar için çok büyük bir şeydi.

  8. 7. İnsanlar operatör logosunu değiştirmek için para öderdi    O zamanlar gerçi her şey için para ödenirdi. Mesela, telefonun zil sesini değiştirmek, sesli mesajınıza erişmek, duvar kağıdı değiştirmek için o zamanlar para ödeyen insanlar vardı.

    7. İnsanlar operatör logosunu değiştirmek için para öderdi O zamanlar gerçi her şey için para ödenirdi. Mesela, telefonun zil sesini değiştirmek, sesli mesajınıza erişmek, duvar kağıdı değiştirmek için o zamanlar para ödeyen insanlar vardı.

  9. 8. Telefonlar kırılmazdı.    Tabii ki tamamen kırılmaz değildi ancak günümüz telefonları düşünüldüğünde "kırılmaz" sayılabilirlerdi. En basitinden o zamanlar telefonlar yere düştüğünde şimdiki gibi heyecanlanmanıza gerek yoktu.

    8. Telefonlar kırılmazdı. Tabii ki tamamen kırılmaz değildi ancak günümüz telefonları düşünüldüğünde "kırılmaz" sayılabilirlerdi. En basitinden o zamanlar telefonlar yere düştüğünde şimdiki gibi heyecanlanmanıza gerek yoktu.

  10. 9. Nokia, şimdilerin Apple'ıydı.    Nokia o zamanların kralı, kraliçesi, kısacası her şeyiydi. Nokia o zamanların Apple'ıydı. Bir Nokai telefon almak o zamanlar birçok kişinin tek hedefiydi.

    9. Nokia, şimdilerin Apple'ıydı. Nokia o zamanların kralı, kraliçesi, kısacası her şeyiydi. Nokia o zamanların Apple'ıydı. Bir Nokai telefon almak o zamanlar birçok kişinin tek hedefiydi.