Televizyon İzlemek Neden Çocuklar İçin Zararlı?

Peki televizyon çocuklar için neden daha fazla kadar zararlı?

  1. Televizyona duyulan yoğun ilgi, her yaş grubundan insanı olumsuz etkileyebilmekle beraber bu durumdan en çok çocuklar etkileniyor. Peki televizyon çocuklar için neden daha fazla kadar zararlı?

    Televizyona duyulan yoğun ilgi, her yaş grubundan insanı olumsuz etkileyebilmekle beraber bu durumdan en çok çocuklar etkileniyor. Peki televizyon çocuklar için neden daha fazla kadar zararlı?

  2. Çocuklar neyi nasıl görürse kendileride onu uygular. Sorun çözme şeklini televizyonda şiddet ile görüyorsa, kendisi de saldırganlaşarak sorunları çözebileceğine inanır.

    Çocuklar neyi nasıl görürse kendileride onu uygular. Sorun çözme şeklini televizyonda şiddet ile görüyorsa, kendisi de saldırganlaşarak sorunları çözebileceğine inanır.

  3. Bilhassa 0-3 yaş civarındaki bebekler, televizyon karşısında fazla durdukları zaman çevreye ilgisiz kalıp geç konuşabilirler. İzledikleri çizgi film ya da dizilerde duydukları argo kelimeler, dil gelişimini yavaşlatır.

    Bilhassa 0-3 yaş civarındaki bebekler, televizyon karşısında fazla durdukları zaman çevreye ilgisiz kalıp geç konuşabilirler. İzledikleri çizgi film ya da dizilerde duydukları argo kelimeler, dil gelişimini yavaşlatır.

  4. Sürekli bir şey almaya heveslendiren reklamlar, her gördüklerini alma davranışını pekiştirir.

    Sürekli bir şey almaya heveslendiren reklamlar, her gördüklerini alma davranışını pekiştirir.

  5. ÇOCUKLARI BU ZARARLARDAN KORUMAK İÇİN NE YAPILABİLİR?    Televizyon izleneceği zaman ailecek izlenmeli. İzlenilen programdan sonra her şeyin sadece bir kurgu olduğunun altı çizilmeli.

    ÇOCUKLARI BU ZARARLARDAN KORUMAK İÇİN NE YAPILABİLİR? Televizyon izleneceği zaman ailecek izlenmeli. İzlenilen programdan sonra her şeyin sadece bir kurgu olduğunun altı çizilmeli.

  6. - Televizyon izleme zamanı 1-2 saatten fazla olmamalı.<br>    - 3 yaşından küçük bebekler 20 dakikadan fazla izlememeli

    - Televizyon izleme zamanı 1-2 saatten fazla olmamalı.
    - 3 yaşından küçük bebekler 20 dakikadan fazla izlememeli

  7. - Odaya özel, televizyon konulmamalı.<br>    - Ebeveynler, televizyonu çocuklarında ödül olarak kullanmamalı.<br>    - Takından televizyon izlenildiği zaman gözlerinin bozulacağı çocukalara anlatılmalı.

    - Odaya özel, televizyon konulmamalı.
    - Ebeveynler, televizyonu çocuklarında ödül olarak kullanmamalı.
    - Takından televizyon izlenildiği zaman gözlerinin bozulacağı çocukalara anlatılmalı.