Düğüne Harcanan Para Arttıkça Boşanma İhtimali Artıyor

Yapılan çalışma, çiftlerin düğün için ne kadar çok harcama yaparsa boşanma ihtimallerinin de o denli arttığını ortaya koydu.

  1. Düğün planlamak son derece maliyetli olabilir, ancak iyi bir haberimiz var; düğün maliyeti ne kadar düşük tutulursa çiftlerin boşanma ihtimali de o kadar azalıyor.

    Düğün planlamak son derece maliyetli olabilir, ancak iyi bir haberimiz var; düğün maliyeti ne kadar düşük tutulursa çiftlerin boşanma ihtimali de o kadar azalıyor.

  2. Evlilik hazırlıklarına ilham vermesi için alınan dergiler ve mücevher katalogları her ne kadar peri masalı gibi bir düğünün gerekliliğini vurgulasa da, yapılan çalışmalar uzun ömürlü bir evlilik arzulayanlar için tam tersini kanıtlar nitelikte.

    Evlilik hazırlıklarına ilham vermesi için alınan dergiler ve mücevher katalogları her ne kadar peri masalı gibi bir düğünün gerekliliğini vurgulasa da, yapılan çalışmalar uzun ömürlü bir evlilik arzulayanlar için tam tersini kanıtlar nitelikte.

  3. Ekonomi profesörü Andrew Francis-Tan ve Hugo M. Mialon, 3 bin evli çift üzerinde yaptıkları araştırma ile boşanmaya yol açan bazı karakteristik özelliklerin olduğunu duyurdu.

    Ekonomi profesörü Andrew Francis-Tan ve Hugo M. Mialon, 3 bin evli çift üzerinde yaptıkları araştırma ile boşanmaya yol açan bazı karakteristik özelliklerin olduğunu duyurdu.

  4. Araştırmaya göre en dikkat çekici bulgulardan biri, yüzüğe harcanan paranın ve masraflı bir düğünün evliliğin süresini olumsuz yönde etkilediği. Yüzüklerle ilgili olarak yapılan araştırmanın sonuçlarına göre yüzüğe ne kadar para harcanırsa boşanma ihtimalinin de o kadar artması söz konusu. Özellikle rakam 2 bin dolar (güncel kurla yaklaşık 10 bin TL) ve üzerine çıktığına.

    Araştırmaya göre en dikkat çekici bulgulardan biri, yüzüğe harcanan paranın ve masraflı bir düğünün evliliğin süresini olumsuz yönde etkilediği. Yüzüklerle ilgili olarak yapılan araştırmanın sonuçlarına göre yüzüğe ne kadar para harcanırsa boşanma ihtimalinin de o kadar artması söz konusu. Özellikle rakam 2 bin dolar (güncel kurla yaklaşık 10 bin TL) ve üzerine çıktığına.

  5. Yüzüğe 2 bin ila 4 bin dolar arası harcama yapan erkek deneklerin boşanma eğiliminin 500 - 2 bin dolar arası harcayanlara göre %30 daha fazla olduğu gözlemlendi.

    Yüzüğe 2 bin ila 4 bin dolar arası harcama yapan erkek deneklerin boşanma eğiliminin 500 - 2 bin dolar arası harcayanlara göre %30 daha fazla olduğu gözlemlendi.

  6. Aynı bulgular düğünler için de geçerli. Bin dolardan az harcanan düğünler bu oranları olumlu yönde etkiliyor. 20 bin doları aşan harcamalarda ise kadın deneklerin boşanma ihtimali %60 artıyor.

    Aynı bulgular düğünler için de geçerli. Bin dolardan az harcanan düğünler bu oranları olumlu yönde etkiliyor. 20 bin doları aşan harcamalarda ise kadın deneklerin boşanma ihtimali %60 artıyor.

  7. Bilim insanlarının boşanma üzerinde yapılan araştırmada elde ettiği bir diğer bulgu ise dış görünüşün evlilik kararı alanlar açısından önemi. Prof. Mialon: “Partnerlerin dış görünüşü evlilik kararında etkili olduğunda, evliliğin ömrü kısalıyor.”

    Bilim insanlarının boşanma üzerinde yapılan araştırmada elde ettiği bir diğer bulgu ise dış görünüşün evlilik kararı alanlar açısından önemi. Prof. Mialon: “Partnerlerin dış görünüşü evlilik kararında etkili olduğunda, evliliğin ömrü kısalıyor.”

  8. Neyse ki, evlilik ritüelini özel kılmak için yapılan her harcama negatif etki yaratmıyor.

    Neyse ki, evlilik ritüelini özel kılmak için yapılan her harcama negatif etki yaratmıyor.

  9. Yüzük ve düğün masraflarının evliliğin ömrü üzerinde negatif etki yaratmasına rağmen araştırmacılar, balayı için yapılan harcamaların düşük boşanma oranlarıyla kayda değer şekilde ilişkili olduğunu buldu. Düğünde savurganlık yapmak yerine, parayı güzel bir balayı tatiline harcamak bu durumda çok daha yararlı görünüyor.

    Yüzük ve düğün masraflarının evliliğin ömrü üzerinde negatif etki yaratmasına rağmen araştırmacılar, balayı için yapılan harcamaların düşük boşanma oranlarıyla kayda değer şekilde ilişkili olduğunu buldu. Düğünde savurganlık yapmak yerine, parayı güzel bir balayı tatiline harcamak bu durumda çok daha yararlı görünüyor.