Telefonlarla İlgili Önemli 'Uçuş Modu' Uyarısı

Telefonlarla ilgili önemli 'uçuş modu' uyarısı

  1. Bilindiği gibi uçağa bindiğiniz anda telefonlar başta olmak üzere cihazlarımızı uçuş moduna almak zorundayız.

    Bilindiği gibi uçağa bindiğiniz anda telefonlar başta olmak üzere cihazlarımızı uçuş moduna almak zorundayız.

  2. Dizüstü bilgisayarlar, dijital kitap okuyucular ve telefonlar elektronik emisyona sebep olduğundan, bu durum elektronların metal yüzeyden dışarı yayılmasıyla oluşuyor.

    Dizüstü bilgisayarlar, dijital kitap okuyucular ve telefonlar elektronik emisyona sebep olduğundan, bu durum elektronların metal yüzeyden dışarı yayılmasıyla oluşuyor.

  3. Ayrıca şebeke sinyalleri de uçuş sistemlerine zarar verebilir. Uçuş modu, cihazınızı düşük emisyon durumuna geçirerek bu sorunu çözüyor. Mobil telefon şebekeleri radyo dalgaları kullanıyor. Uçuşta öncelikle engel olunmak istenen de bu dalgalar.

    Ayrıca şebeke sinyalleri de uçuş sistemlerine zarar verebilir. Uçuş modu, cihazınızı düşük emisyon durumuna geçirerek bu sorunu çözüyor. Mobil telefon şebekeleri radyo dalgaları kullanıyor. Uçuşta öncelikle engel olunmak istenen de bu dalgalar.

  4. Popular Science'ın haberine göre uçaklarda 'aviyonik' denilen elektronik tabanlı navigasyon ve iletişim sistemleri bulunur. Kokpitteki bu elektronik sistemler oldukça hassas. Elektronik cihazların yaydığı sinyaller, bunların frekanslarına yakın değerdeyse, kokpitteki sinyal ve göstergeler zarar görebiliyor.

    Popular Science'ın haberine göre uçaklarda 'aviyonik' denilen elektronik tabanlı navigasyon ve iletişim sistemleri bulunur. Kokpitteki bu elektronik sistemler oldukça hassas. Elektronik cihazların yaydığı sinyaller, bunların frekanslarına yakın değerdeyse, kokpitteki sinyal ve göstergeler zarar görebiliyor.

  5. Yani özetle çarpışma önleyici sistemler, radar ya da iletişim sistemleri hatalı davranmaya başlayabilir. Birden fazla elektronik cihazın devrede olmasıyla ortaya çıkacak sinyal karmaşası daha büyük bir etkiye de yol açabilir. Bugüne dek elektromanyetik etkileşim sonucu arızalanan bir kritik sistem bildirilmiş değil; ancak bu yine de ciddiye alınması gereken bir risk.

    Yani özetle çarpışma önleyici sistemler, radar ya da iletişim sistemleri hatalı davranmaya başlayabilir. Birden fazla elektronik cihazın devrede olmasıyla ortaya çıkacak sinyal karmaşası daha büyük bir etkiye de yol açabilir. Bugüne dek elektromanyetik etkileşim sonucu arızalanan bir kritik sistem bildirilmiş değil; ancak bu yine de ciddiye alınması gereken bir risk.

  6. Uçaklarda yolculara ücretsiz olarak dağıtılan kulaklıklarla ilgili öyle bir şey var ki hemen hemen kimsenin bundan haberi bile yok!

    Uçaklarda yolculara ücretsiz olarak dağıtılan kulaklıklarla ilgili öyle bir şey var ki hemen hemen kimsenin bundan haberi bile yok!

  7. Uçakta dağıtılan kulaklıklar çift girişlidir. Neden böyle bir uygulama yapıldığını biliyor musunuz? İşte o ilginç sorunun cevabı…

    Uçakta dağıtılan kulaklıklar çift girişlidir. Neden böyle bir uygulama yapıldığını biliyor musunuz? İşte o ilginç sorunun cevabı…

  8. Havacılık kurallarına göre, yolcu uçakları havalanmadan önce acil durumlarda yolculara ne yapılacağının anlatılması gerekiyor. Bu bilgilendirmeyi kabin memurları yapabileceği gibi şirketler hazırladıkları videoları ekranlardan yayınlıyor.

    Havacılık kurallarına göre, yolcu uçakları havalanmadan önce acil durumlarda yolculara ne yapılacağının anlatılması gerekiyor. Bu bilgilendirmeyi kabin memurları yapabileceği gibi şirketler hazırladıkları videoları ekranlardan yayınlıyor.

  9. Genellikle iki dilde çekilen videolara bazı şirketler işitme engelliler için işaret dilini de açılan pencerede ekliyor.

    Genellikle iki dilde çekilen videolara bazı şirketler işitme engelliler için işaret dilini de açılan pencerede ekliyor.

  10. Bu video oynatılırken veya havada uçuş ekibi herhangi bir anons yaptığında yolcunun söylenilenleri duyması ve uygulaması gerekiyor. Eski uçaklarda kabin eğlence sisteminde anons bazen dinlediğiniz müzik veya film kanalındaki sesi kesemiyordu. İkinci giriş ile anons yolcuya sorun olmadan ulaştırılması hedeflenmişti.

    Bu video oynatılırken veya havada uçuş ekibi herhangi bir anons yaptığında yolcunun söylenilenleri duyması ve uygulaması gerekiyor. Eski uçaklarda kabin eğlence sisteminde anons bazen dinlediğiniz müzik veya film kanalındaki sesi kesemiyordu. İkinci giriş ile anons yolcuya sorun olmadan ulaştırılması hedeflenmişti.