İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Dünyanın Görülesi En Güzel Yerleri

Dünyanın görülesi en güzel yerleri

  1. Dünyanın dört bir yanı muhteşem güzelliklerle dolu. Bir süredir içinde bulunduğumuz pandemi süreci nedeniyle bu güzelliklerden mahrum kalınmış olsa da gelecekte yeniden bu eşsiz rotaları keşfetmek için insanlar bekleyiş içerisinde. Dünyaca ünlü seyahat dergisi Conde Nast Traveller, bu güzellikleri derlediği bir liste yayımladı.

    Dünyanın dört bir yanı muhteşem güzelliklerle dolu. Bir süredir içinde bulunduğumuz pandemi süreci nedeniyle bu güzelliklerden mahrum kalınmış olsa da gelecekte yeniden bu eşsiz rotaları keşfetmek için insanlar bekleyiş içerisinde. Dünyaca ünlü seyahat dergisi Conde Nast Traveller, bu güzellikleri derlediği bir liste yayımladı.

  2. Uçsuz bucaksız çöller, inanılmaz güzellikteki koylar, balta girmemiş ormanlar, engin dağlar ve olağanüstü güzellikteki şelalelerle dolu listede Türkiye'den de iki muhteşem yer var. İşte Okyanusya'dan Afrika'ya, Amerika'dan Avrupa'ya gelecekte mutlaka görmeniz gereken dünyanın en güzel 51 yer.

    Uçsuz bucaksız çöller, inanılmaz güzellikteki koylar, balta girmemiş ormanlar, engin dağlar ve olağanüstü güzellikteki şelalelerle dolu listede Türkiye'den de iki muhteşem yer var. İşte Okyanusya'dan Afrika'ya, Amerika'dan Avrupa'ya gelecekte mutlaka görmeniz gereken dünyanın en güzel 51 yer.

  3. Angel Şelaleleri, Venezuela<br>  Venezuela, dünyanın en yüksek şelalesi olan Angel Şelalerine ev sahipliği yapıyor. UNESCO koruması altındaki Canaima Milli Parkı'nda bulunan 3,212 metrelik Angel Şelaleleri şelaleleri. ülkenin en popüler cazibe merkezi olma özelliği taşıyor. Niagara Şelalelerinden 19 kat daha yüksekten akan bu devasa doğa harikası mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri.

    Angel Şelaleleri, Venezuela
    Venezuela, dünyanın en yüksek şelalesi olan Angel Şelalerine ev sahipliği yapıyor. UNESCO koruması altındaki Canaima Milli Parkı'nda bulunan 3,212 metrelik Angel Şelaleleri şelaleleri. ülkenin en popüler cazibe merkezi olma özelliği taşıyor. Niagara Şelalelerinden 19 kat daha yüksekten akan bu devasa doğa harikası mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri.

  4. Antarktika<br>  Antarktika'nın yüzde 99'u buzla kaplı olsa da, manzara hala şaşırtıcı derecede çeşitli olmayı başarıyor. Gerçeküstü mavi buzullar, aktif yanardağlar görenleri hayran bırakmayı başarıyor. Drake Geçidi'nin sert su yolları ve el değmemiş karın 360 derecelik manzarası bu insansız kıtayı muhteşem kılan ayrıntılar olarak karşımıza çıkıyor.

    Antarktika
    Antarktika'nın yüzde 99'u buzla kaplı olsa da, manzara hala şaşırtıcı derecede çeşitli olmayı başarıyor. Gerçeküstü mavi buzullar, aktif yanardağlar görenleri hayran bırakmayı başarıyor. Drake Geçidi'nin sert su yolları ve el değmemiş karın 360 derecelik manzarası bu insansız kıtayı muhteşem kılan ayrıntılar olarak karşımıza çıkıyor.

  5. Araşiyama Bambu Korusu, Japonya<br>  Her gezgin, Japonya'nın tarihi başkenti Kyoto'nun eteklerindeki bu bambu korusunun sonsuz yüksekliklerini deneyimlemeli. Bu deneyim aslında görsel dünyanın ötesine uzanıyor: 1996'da Japonya Çevre Bakanlığı, Japonya'nın en iyi 100 Ses Manzarası listesine Araşiyama Bambu Korusunu da dahil etti. Burada gezerken duyulacak olan sesler olağanüstü bir güzelliğe sahip. Ancak bu seslerin kimi insanlarda farklı reaksiyonlara da yol açtığı görülmüştür. Öyle ki ormandaki sesler nedeniyle ruh sağlığı bozulanların varlığı dahi kayıtlara geçmiş durumda.

    Araşiyama Bambu Korusu, Japonya
    Her gezgin, Japonya'nın tarihi başkenti Kyoto'nun eteklerindeki bu bambu korusunun sonsuz yüksekliklerini deneyimlemeli. Bu deneyim aslında görsel dünyanın ötesine uzanıyor: 1996'da Japonya Çevre Bakanlığı, Japonya'nın en iyi 100 Ses Manzarası listesine Araşiyama Bambu Korusunu da dahil etti. Burada gezerken duyulacak olan sesler olağanüstü bir güzelliğe sahip. Ancak bu seslerin kimi insanlarda farklı reaksiyonlara da yol açtığı görülmüştür. Öyle ki ormandaki sesler nedeniyle ruh sağlığı bozulanların varlığı dahi kayıtlara geçmiş durumda.

  6. Antilop Kanyonu, ABD<br>  Antilop Kanyonu, Amerika'nın güneybatısındaki doğa harikası kanyondur.. Navajo "suyun kayaların arasından aktığı yer" anlamına gelir ve kanyonun erozyon yoluyla oluşumuna bir atıftır. Kaya oluşumları arasındaki dar, dalgalı boşluklar, güneş ışığı çizgili taştan süzüldüğünde canlı desenler oluşturur. Bu yönü Antilop Kanyonu'nu dünyanın en güzel 51 yerinden biri haline getirmekte

    Antilop Kanyonu, ABD
    Antilop Kanyonu, Amerika'nın güneybatısındaki doğa harikası kanyondur.. Navajo "suyun kayaların arasından aktığı yer" anlamına gelir ve kanyonun erozyon yoluyla oluşumuna bir atıftır. Kaya oluşumları arasındaki dar, dalgalı boşluklar, güneş ışığı çizgili taştan süzüldüğünde canlı desenler oluşturur. Bu yönü Antilop Kanyonu'nu dünyanın en güzel 51 yerinden biri haline getirmekte

  7. Atacama Çölü, Şili<br>  Atacama Çölü, batısında Büyük Okyanus'un bulunduğu Şili'nin dünyaca ünlü bir çölüdür. Neredeyse yağmurun hiç yağmadığı bu çöl, NASA tarafından da uzay araçlarının test edildiği yer olarak biliniyor. 1971 yılında yağan yağmura kadar 400 yıl boyunca bölgede yağış kaydedilmemiştir. Günümüzde de Atacama dünyanın en kurak yeri olmayı sürdürmekte.

    Atacama Çölü, Şili
    Atacama Çölü, batısında Büyük Okyanus'un bulunduğu Şili'nin dünyaca ünlü bir çölüdür. Neredeyse yağmurun hiç yağmadığı bu çöl, NASA tarafından da uzay araçlarının test edildiği yer olarak biliniyor. 1971 yılında yağan yağmura kadar 400 yıl boyunca bölgede yağış kaydedilmemiştir. Günümüzde de Atacama dünyanın en kurak yeri olmayı sürdürmekte.

  8. Baobabs, Madagaskar<br>  Afrika'nın ve dünyanın en büyük adalarından biri olan Madagaskar, doğal yaşantısı kadar tabiatıyla da büyük bir zenginliğe ev sahipliği yapmakta. Adanın güzellikleri arasında dev güveler, böcek gözlü lemurlar ve asırlık ağaçların neredeyse 75 metre yüksekliğe ulaştığı gerçeküstü Baobab Bulvarı gibi yerler bulunuyor.

    Baobabs, Madagaskar
    Afrika'nın ve dünyanın en büyük adalarından biri olan Madagaskar, doğal yaşantısı kadar tabiatıyla da büyük bir zenginliğe ev sahipliği yapmakta. Adanın güzellikleri arasında dev güveler, böcek gözlü lemurlar ve asırlık ağaçların neredeyse 75 metre yüksekliğe ulaştığı gerçeküstü Baobab Bulvarı gibi yerler bulunuyor.

  9. Azor Adaları, Portekiz<br>  Atlas Okyanusu'nde yer alan Azor takım adaları, Amerika keşfedilene kadar uzun bir süre Avrupalıların Batı'da ulaştıkları en uç nokta olarak kaldı. Gerçek bir doğa harikası olan Azorlar günümüzde turizm açısından da oldukça gelişmiştir. Atlas Okyanusu'nda Portekiz'e bağlı adalar topluluğu olan Azorlar, Avrupa'da güneş battığı son yer olma özelliği de taşıyor.

    Azor Adaları, Portekiz
    Atlas Okyanusu'nde yer alan Azor takım adaları, Amerika keşfedilene kadar uzun bir süre Avrupalıların Batı'da ulaştıkları en uç nokta olarak kaldı. Gerçek bir doğa harikası olan Azorlar günümüzde turizm açısından da oldukça gelişmiştir. Atlas Okyanusu'nda Portekiz'e bağlı adalar topluluğu olan Azorlar, Avrupa'da güneş battığı son yer olma özelliği de taşıyor.

  10. Banff Ulusal Parkı, Kanada<br>  Dünyanın en büyük yüzölçümüne sahip ikinci ülkesi olan Kanada, çok sayıda doğa güzelliğine de ev sahipliği yapıyor. Uçsuz bucaksız ormanları, dağları ve buzullarıyla doğa tutkunlarının en gözde rotalarından biri olan Kanada'nın batı kısmındaki Alberta eyaletinde bulunan Banff Ulusal Parkı, ülkenin en önemli tabiat zenginliklerinden biri.

    Banff Ulusal Parkı, Kanada
    Dünyanın en büyük yüzölçümüne sahip ikinci ülkesi olan Kanada, çok sayıda doğa güzelliğine de ev sahipliği yapıyor. Uçsuz bucaksız ormanları, dağları ve buzullarıyla doğa tutkunlarının en gözde rotalarından biri olan Kanada'nın batı kısmındaki Alberta eyaletinde bulunan Banff Ulusal Parkı, ülkenin en önemli tabiat zenginliklerinden biri.

  11. Boracay, Filipinler<br>  Muhteşem kıyı şeritleri ve romantik gün batımları ile Boracay'ın insanlar tarafından neden dünyanın en iyi adalarından biri olarak seçildiğini anlamak çok kolay. Ne yazık ki bu doğa harikası yer son dönemlerde aşırı kalabalıklaştı. Bu da beraberinden çevre sorunlarını getirdi. Oluşan olumsuzlukları telafi etmek için Boracay birkaç yıl önce "rehabilitasyon" için kapatıldı. Şimdi ise sadece belirli sayıda ziyaretçiye açık.

    Boracay, Filipinler
    Muhteşem kıyı şeritleri ve romantik gün batımları ile Boracay'ın insanlar tarafından neden dünyanın en iyi adalarından biri olarak seçildiğini anlamak çok kolay. Ne yazık ki bu doğa harikası yer son dönemlerde aşırı kalabalıklaştı. Bu da beraberinden çevre sorunlarını getirdi. Oluşan olumsuzlukları telafi etmek için Boracay birkaç yıl önce "rehabilitasyon" için kapatıldı. Şimdi ise sadece belirli sayıda ziyaretçiye açık.

  12. Boulders Kumsalı, Güney Afrika Cumhuriyeti<br>  False Bay Sahil şeridinde, Masa Dağı'nın yaklaşık 27 km güneyinde yer alan Boulders Kumsalı, Cape Town'ın parlak mavi sular, granit kayalar ve hatta penguenleriyle meşhur güzel manzaralarını sergiliyor. Pek çok insan burada sevimli Afrika penguen topluluğundan sadece birkaç metre uzakta yüzüyor.

    Boulders Kumsalı, Güney Afrika Cumhuriyeti
    False Bay Sahil şeridinde, Masa Dağı'nın yaklaşık 27 km güneyinde yer alan Boulders Kumsalı, Cape Town'ın parlak mavi sular, granit kayalar ve hatta penguenleriyle meşhur güzel manzaralarını sergiliyor. Pek çok insan burada sevimli Afrika penguen topluluğundan sadece birkaç metre uzakta yüzüyor.

  13. Cabo San Lucas, Meksika<br>  67 milli parka, 6 bin kilometreden fazla kıyı şeridine ve çöllerden karla kaplı yanardağlara kadar uzanan manzaralara ev sahipliği yapan Meksika, bahar tatili klişelerinden çok daha fazlasıdır. Cabo San Lucas. Kaliforniya Körfezi'nin Pasifik Okyanusu ile buluştuğu bu yerde, bölgenin turkuaz sularını, deniz yaşamını ve ikonik Cabo San Lucas Kemeri'ni deneyimlemek unutulmaz bir anı olacaktır.

    Cabo San Lucas, Meksika
    67 milli parka, 6 bin kilometreden fazla kıyı şeridine ve çöllerden karla kaplı yanardağlara kadar uzanan manzaralara ev sahipliği yapan Meksika, bahar tatili klişelerinden çok daha fazlasıdır. Cabo San Lucas. Kaliforniya Körfezi'nin Pasifik Okyanusu ile buluştuğu bu yerde, bölgenin turkuaz sularını, deniz yaşamını ve ikonik Cabo San Lucas Kemeri'ni deneyimlemek unutulmaz bir anı olacaktır.

  14. Moher Kayalıkları İrlanda<br>  Çok az yer, 700 metreye ulaşan yükseklikteki bu doğa harikası gibi bir güzelliğine erişebilir. Delilik Kayalıkları olarak bilinen Moher Kayalıkları, nefes kesen uçurumlarıyla ada ülkesi İrlanda'nın Galway bölgesinin hemen güneyinde yer almaktadır. Film sahnelerine de sık sık ev sahipliği yapan bölge, İrlanda'ya gelen turistlerin de ziyaret ettiği bir yerdir.

    Moher Kayalıkları İrlanda
    Çok az yer, 700 metreye ulaşan yükseklikteki bu doğa harikası gibi bir güzelliğine erişebilir. Delilik Kayalıkları olarak bilinen Moher Kayalıkları, nefes kesen uçurumlarıyla ada ülkesi İrlanda'nın Galway bölgesinin hemen güneyinde yer almaktadır. Film sahnelerine de sık sık ev sahipliği yapan bölge, İrlanda'ya gelen turistlerin de ziyaret ettiği bir yerdir.

  15. Denali Ulusal Parkı, ABD<br>  ABD'nin en büyük eyaletlerinden bir olan Alaska'daki Denali Ulusal Parkı, doğal yapısıyla dikkat çekiyor. Denali'nin güzelliği, aşırı düşük sıcaklıklara göğüs germeye değer. 6 milyon dönümlük parıldayan gölleri ve pürüzlü dağları olabildiğince çok görerek ziyaretinizden bir yolculuğa çıkın.

    Denali Ulusal Parkı, ABD
    ABD'nin en büyük eyaletlerinden bir olan Alaska'daki Denali Ulusal Parkı, doğal yapısıyla dikkat çekiyor. Denali'nin güzelliği, aşırı düşük sıcaklıklara göğüs germeye değer. 6 milyon dönümlük parıldayan gölleri ve pürüzlü dağları olabildiğince çok görerek ziyaretinizden bir yolculuğa çıkın.

  16. Galapagos Adaları, Ekvator<br>  İnsanların çok az olduğu, doğa ve vahşi yaşamla baş başa kalabileceğiniz bu rota size hem romantik hem de adrenalini yüksek bir tatil vaat ediyor. Charles Darwin'in uzun bir yolculuğa çıkıp ulaştığı ve Evrim Teorisi'ne temel oluşturacak canlılarla karşılaştığı bu coğrafya ulaşması zor olsa da görülmeye değer.

    Galapagos Adaları, Ekvator
    İnsanların çok az olduğu, doğa ve vahşi yaşamla baş başa kalabileceğiniz bu rota size hem romantik hem de adrenalini yüksek bir tatil vaat ediyor. Charles Darwin'in uzun bir yolculuğa çıkıp ulaştığı ve Evrim Teorisi'ne temel oluşturacak canlılarla karşılaştığı bu coğrafya ulaşması zor olsa da görülmeye değer.

  17. Grand Kanyon, ABD<br>  Genellikle Dünyanın Yedi Doğa Harikasından biri olarak adlandırılan Büyük Kanyon Ulusal Parkı, bir nedenden ötürü çoğu gezginin listesinde yer alıyor. Devasa bir coğrafyaya yayılan Grand Kanyon, Hollywood filmlerinin de sıklıkla çekildiği yerler arasında bulunuyor. Burası özellikle maceracı gezginlerin hayallerini süsleyen bir doğa harikası.

    Grand Kanyon, ABD
    Genellikle Dünyanın Yedi Doğa Harikasından biri olarak adlandırılan Büyük Kanyon Ulusal Parkı, bir nedenden ötürü çoğu gezginin listesinde yer alıyor. Devasa bir coğrafyaya yayılan Grand Kanyon, Hollywood filmlerinin de sıklıkla çekildiği yerler arasında bulunuyor. Burası özellikle maceracı gezginlerin hayallerini süsleyen bir doğa harikası.

  18. Faroe Adaları<br>  Faroe Adaları dünyanın kuzey ucunda, Kuzey Atlantik'in ortasında yer alan bir adalar topluluğudur. Soğuk ve puslu havasıyla bilinen Faroe Adaları özellikle fotoğrafçıların favori rotaları arasında. Danimarka'ya bağlı olan bu adalarda çok az sayıda insan yaşıyor. İşte koyunlarıyla ünlü Faroe Adaları hakkında bilinmesi gerekenler...

    Faroe Adaları
    Faroe Adaları dünyanın kuzey ucunda, Kuzey Atlantik'in ortasında yer alan bir adalar topluluğudur. Soğuk ve puslu havasıyla bilinen Faroe Adaları özellikle fotoğrafçıların favori rotaları arasında. Danimarka'ya bağlı olan bu adalarda çok az sayıda insan yaşıyor. İşte koyunlarıyla ünlü Faroe Adaları hakkında bilinmesi gerekenler...

  19. Büyük Bariyer Resifleri, Avustralya<br>  Dünya üzerindeki en büyük canlı varlık olan Great Barrier Reef uzaydan görülebilmesine rağmen, en iyi görüş noktası, her yıl ziyarete gelen hevesli şnorkelle yüzücülere ve dalgıçlara aittir. Dalışın ardından yeniden yüzeye çıkmanız gerekiyorsa bunu Whitsundays'da dünyanın en güzel plajlarından biri olarak kabul edilen Whitehaven Plajı'nda yapın.

    Büyük Bariyer Resifleri, Avustralya
    Dünya üzerindeki en büyük canlı varlık olan Great Barrier Reef uzaydan görülebilmesine rağmen, en iyi görüş noktası, her yıl ziyarete gelen hevesli şnorkelle yüzücülere ve dalgıçlara aittir. Dalışın ardından yeniden yüzeye çıkmanız gerekiyorsa bunu Whitsundays'da dünyanın en güzel plajlarından biri olarak kabul edilen Whitehaven Plajı'nda yapın.

  20. Grönland, Danimarka<br>  Grönland, Danimarka  Grönland, günümüzde Danimarka'ya bağlı bir yer. Dünyanın en büyük adası olan Grönland'ın manası "yeşil toprak" olsa da bölge yılın neredeyse tamamını kar ve buzlarla kaplı geçiriyor. Kuzey ışıklarının da gözlemlenebildiği Grönland, maceracıların keşif rotasında yer alıyor. 2.166.000 kilometrekarelik yüzölçümüyle dünyanın en büyük adası konumundaki Grönland'ta bu büyüklüğüyle ters orantılı olarak sadece 58 bin kişi yaşamakta.

    Grönland, Danimarka
    Grönland, Danimarka Grönland, günümüzde Danimarka'ya bağlı bir yer. Dünyanın en büyük adası olan Grönland'ın manası "yeşil toprak" olsa da bölge yılın neredeyse tamamını kar ve buzlarla kaplı geçiriyor. Kuzey ışıklarının da gözlemlenebildiği Grönland, maceracıların keşif rotasında yer alıyor. 2.166.000 kilometrekarelik yüzölçümüyle dünyanın en büyük adası konumundaki Grönland'ta bu büyüklüğüyle ters orantılı olarak sadece 58 bin kişi yaşamakta.

  21. Halong Bay, Vietnam<br>  Kuzeydoğu Vietnam'da bulunan Halong Körfezi, tümü tropikal ağaçlar ve vahşi yaşam tarafından işgal edilen mavi suları ve kireçtaşı adalarının yayılmasıyla sevilir. Kendiniz için sisle örtülü zümrüt havzasının güzelliğini ve bununla ilgili mitleri ve hikayeleri deneyimlemek için tekne turu ideal bir seçim.

    Halong Bay, Vietnam
    Kuzeydoğu Vietnam'da bulunan Halong Körfezi, tümü tropikal ağaçlar ve vahşi yaşam tarafından işgal edilen mavi suları ve kireçtaşı adalarının yayılmasıyla sevilir. Kendiniz için sisle örtülü zümrüt havzasının güzelliğini ve bununla ilgili mitleri ve hikayeleri deneyimlemek için tekne turu ideal bir seçim.

  22. Skye Adası, İskoçya<br>  Sonsuz dalgalı tepeleriyle, büyülü Skye Adası, hayallerin yapıldığı şeydir. Buradaki doğa zamansız olsa da adada tamamen modern bir yemek sahnesi de var. Michelin yıldızlı mutfağı tatmak için daha güzel bir yer düşünemiyoruz. Burası aynı zamanda ünlü Outlander dizisinin de çekimlerine ev sahipliği yapan bir yer olarak biliniyor.

    Skye Adası, İskoçya
    Sonsuz dalgalı tepeleriyle, büyülü Skye Adası, hayallerin yapıldığı şeydir. Buradaki doğa zamansız olsa da adada tamamen modern bir yemek sahnesi de var. Michelin yıldızlı mutfağı tatmak için daha güzel bir yer düşünemiyoruz. Burası aynı zamanda ünlü Outlander dizisinin de çekimlerine ev sahipliği yapan bir yer olarak biliniyor.

  23. Baykal Gölü, Rusya<br>  Baykal Gölü, Rusya'nın uzak köşesinde, Sibirya'da bulunan bir doğa harikası. Dünyanın bilinen en eski ve derin gölü olan Baykal, kış aylarında tamamen donmakta. Türklerin tarih sahnesine çıktığı ilk yerlerden biri olan Baykal Gölü'nün de böyle bir yönü var. Baykal Gölü, Sibirya'nın seyrek yerleşimli bir coğrafyasında bulunuyor. 30 milyon yıl önce oluşan Baykal Gölü, bu anlamda dünyanın bilinen en eski gölü olma özelliği taşıyor.

    Baykal Gölü, Rusya
    Baykal Gölü, Rusya'nın uzak köşesinde, Sibirya'da bulunan bir doğa harikası. Dünyanın bilinen en eski ve derin gölü olan Baykal, kış aylarında tamamen donmakta. Türklerin tarih sahnesine çıktığı ilk yerlerden biri olan Baykal Gölü'nün de böyle bir yönü var. Baykal Gölü, Sibirya'nın seyrek yerleşimli bir coğrafyasında bulunuyor. 30 milyon yıl önce oluşan Baykal Gölü, bu anlamda dünyanın bilinen en eski gölü olma özelliği taşıyor.

  24. Tekapo Gölü, Yeni Zelanda<br>  Mor, pembe ve mavi renkli acı bakla çiçekleri Yeni Zelanda'ya özgü olmasa da Okyanusya'nın bu güney ucunda gerçekten en canlı şekilde açıyor. Özellikle Tekapo Gölü'nde çiçekler, ülkenin en çarpıcı manzaralarından birini yaratmak için kristal berraklığındaki suyun fonunda yan yana diziliyor.

    Tekapo Gölü, Yeni Zelanda
    Mor, pembe ve mavi renkli acı bakla çiçekleri Yeni Zelanda'ya özgü olmasa da Okyanusya'nın bu güney ucunda gerçekten en canlı şekilde açıyor. Özellikle Tekapo Gölü'nde çiçekler, ülkenin en çarpıcı manzaralarından birini yaratmak için kristal berraklığındaki suyun fonunda yan yana diziliyor.

  25. Laguna Colorada, Bolivya<br>  Şili?deki San Pedro de Atacama?nın kuzeyine yaklaşık üç saatlik bir sürüş mesafesinde, And Dağları?nın gölgesindeki bu tuz gölü, aşırı sıcakta gelişen yosunların sonucu olan kan kırmızısı sularıyla tanınır. Flamingolar Aralık'tan Nisan'a kadar en iyi halleriyle görünüyor: Göl suyla dolu olduğunda, fotoğraflar için daha yansıtıcı hale geliyor ve kuşlar ürüyor. Gölü günbatımında, en kızıla döndüğünde yakalamaya çalışın.

    Laguna Colorada, Bolivya
    Şili?deki San Pedro de Atacama?nın kuzeyine yaklaşık üç saatlik bir sürüş mesafesinde, And Dağları?nın gölgesindeki bu tuz gölü, aşırı sıcakta gelişen yosunların sonucu olan kan kırmızısı sularıyla tanınır. Flamingolar Aralık'tan Nisan'a kadar en iyi halleriyle görünüyor: Göl suyla dolu olduğunda, fotoğraflar için daha yansıtıcı hale geliyor ve kuşlar ürüyor. Gölü günbatımında, en kızıla döndüğünde yakalamaya çalışın.

  26. Lençóis Maranhenses Ulusal Parkı, Brezilya<br>  Brezilya'nın Lençóis Maranhenses Ulusal Parkı'nın coğrafyası yeryüzündeki hiçbir şeye benzemiyor. Haziran başındaki yağmur mevsimi her çukurları suyla dolar Zihnin nasıl algıladığıyla doğru orantılı olarak ya boğulmuş bir çöl ya da kumlu bir göl olarak görülür. Ulusal Parkı, özel kılan da bu yönüdür.

    Lençóis Maranhenses Ulusal Parkı, Brezilya
    Brezilya'nın Lençóis Maranhenses Ulusal Parkı'nın coğrafyası yeryüzündeki hiçbir şeye benzemiyor. Haziran başındaki yağmur mevsimi her çukurları suyla dolar Zihnin nasıl algıladığıyla doğru orantılı olarak ya boğulmuş bir çöl ya da kumlu bir göl olarak görülür. Ulusal Parkı, özel kılan da bu yönüdür.

  27. Machu Picchu, Peru<br>  Machu Picchu, günümüzde de çözülememiş gizemleriyle insanları büyülemeye devam ediyor. Peru'daki And Dağları'nın yüksek bir noktasında bulunan bu tarihi şehir bundan yüz yıl kadar önce dünyanın geri kalanı tarafından varlığı bilinmiyordu. Bir tesadüf eseri keşfedilen bu tarihi kent 2.430 metre yüksekliğinde kurulmuştur.

    Machu Picchu, Peru
    Machu Picchu, günümüzde de çözülememiş gizemleriyle insanları büyülemeye devam ediyor. Peru'daki And Dağları'nın yüksek bir noktasında bulunan bu tarihi şehir bundan yüz yıl kadar önce dünyanın geri kalanı tarafından varlığı bilinmiyordu. Bir tesadüf eseri keşfedilen bu tarihi kent 2.430 metre yüksekliğinde kurulmuştur.

  28. Milford Sound, Yeni Zelanda<br>  Yeni Zelanda, özellikle Güney Adası'nın batı kıyısında nefes kesici manzaralara yabancı değildir. Örnek olay: Milford Sound, tüm Yüzüklerin Efendisi fantezilerinizi yaşayabileceğiniz dağlık bir fiyort olarak karşınıza çıkar. Tüm zamanların en çok izlenen filmlerinden olan bu epik serinin çekildiği yer olan Milford Sound, Yüzüklerin Efendisi hayranlarının uğrak yeri.

    Milford Sound, Yeni Zelanda
    Yeni Zelanda, özellikle Güney Adası'nın batı kıyısında nefes kesici manzaralara yabancı değildir. Örnek olay: Milford Sound, tüm Yüzüklerin Efendisi fantezilerinizi yaşayabileceğiniz dağlık bir fiyort olarak karşınıza çıkar. Tüm zamanların en çok izlenen filmlerinden olan bu epik serinin çekildiği yer olan Milford Sound, Yüzüklerin Efendisi hayranlarının uğrak yeri.

  29. Fuji Dağı, Japonya<br>  Japonya'daki en güzel yeri seçmek zor, ancak 3.777 metrelik Fuji Dağı bu ödülü alabilir. Dağ ve kiraz çiçeği ağaçlarının en güzel manzarası için ilkbaharda Kawaguchiko Gölü'nü ziyaret edebilirsiniz. Ya da hevesli bir yürüyüşçüyseniz, kar Fuji'nin zirvesine erişime izin verecek kadar eridiğinde, Temmuz ortasından Ağustos sonuna kadar bir gezi planlayabilirsiniz.

    Fuji Dağı, Japonya
    Japonya'daki en güzel yeri seçmek zor, ancak 3.777 metrelik Fuji Dağı bu ödülü alabilir. Dağ ve kiraz çiçeği ağaçlarının en güzel manzarası için ilkbaharda Kawaguchiko Gölü'nü ziyaret edebilirsiniz. Ya da hevesli bir yürüyüşçüyseniz, kar Fuji'nin zirvesine erişime izin verecek kadar eridiğinde, Temmuz ortasından Ağustos sonuna kadar bir gezi planlayabilirsiniz.