100 Sportif Eğitim Uzmanı Alınacak

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında kullanılmak üzere 100 adet sportif eğitim uzmanı ihdas edilmesine dair kanun tasarısı Bakanlar Kurulunca TBMM'ye sevk edilmiştir. Kanun tasarısına göre söz konusu kadrolara "beden eğitimi ve spor yüksekokulları mezunları" atanabilecektir. Tasarı, Meclis komisyonu ve genel kurulunda görüşülerek kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanlığına onaya gönderilecek, Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra ise yürürlüğe girecektir. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün alıma dair ilanı Resmi Gazetedeki yayımdan sonra yapacağını tahmin ediyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Şubat 2008 03:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GENEL KADRO VE USULÜ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN EKİ CETVELLERİN GENÇLİK VE SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE AİT BÖLÜMÜNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI

MADDE 1- Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında kullanılmak üzere ekli listede yer alan kadrolar ihdas edilerek, 13/12/1983 tarihli ve 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (I) sayılı cetvelin ilgili bölümüne eklenmiştir.

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

GENEL GEREKÇE

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü il ve ilçe teşkilatlarında sporun her dalında yürütülmekte olan çalışmalar neticesinde, spor tesisleri gençlerin ilgi odağı haline gelmiş, spor faaliyetlerinin yürütülebilmesi ve çalışmaların daha verimli olabilmesi için personele duyulan ihtiyaç artmıştır.

Genel Müdürlüğün personel sayısı emeklilik, ölüm, istifa ve benzeri sebeplerle ayrılanlar nedeniyle her geçen gün azalmakta olup, sürekli artan hizmet talebinin karşılanabilmesi ve hizmet sunumundaki kalitenin yükseltilebilmesi için uzman personel kadrosuna ihtiyaç duyulmaktadır.

Gençlerimizin daha bilinçli ve daha sağlıklı bir şekilde spora yönlendirilebilmeleri, ilgili spor dalında başarılı olabilmeleri ve yapılan sporun günlük hayatımızın bir parçası olduğu bilinciyle yetiştirilebilmeleri için söz konusu spor faaliyetinin bu konuda eğitim görmüş beden eğitimi ve spor yüksekokulları mezunları tarafından yapılması gerekmektedir. Bu doğrultuda, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatında eğitimli ve dalında uzman olan personelin istihdam edilebilmesini teminen 100 adet sportif eğitim uzmanı kadrosu ihdası öngörülmektedir.

MADDE GEREKÇELERİ

MADDE 1- Madde ile, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatında kullanmak üzere 100 adet sportif eğitim uzmanı kadrosunun ihdası öngörülmektedir.

MADDE 2- Yürürlük maddesidir.

MADDE 3- Yürütme maddesidir.

LİSTE

KURUMU: GENÇLİK VE SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TEŞKİLATI: TAŞRA

İHDAS EDİLEN KADROLARIN  
  SERBEST TUTULAN  
KADRO KADRO KADRO  
SINIFI UNVANI DERECESİ ADEDİ ADEDİ TOPLAM
GİH Sportif Eğitim Uzmanı 9 100 - 100
   
  TOPLAM   100   100

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber