Promosyonlarla İlgili Önemli Bir Karar

Bir çok kamu kurumunun hali hazırdaki uygulamasına göre, bankalarla sözleşme imzalanan dönemde, kurumda bulunmayan memurlara banka promosyonu verilmemektedir. Bu uygulama en çok naklen gelen, aylıksız izin veya askerlik sonrası göreve başlayan memurları etkilemektedir. 30 Haziran 2007 tarihinde yaptığımız bir değerlendirmede bu durumda olanların dava açması halinde davayı kazanabileceklerini belirtmiştik. Adana 1. İdare Mahkemesi bu yönde karar vermiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Nisan 2008 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Davaya konu olayda, öğretmen okula sonradan atanmıştır. Ancak, ilçe milli eğitim müdürlüğü, sözleşme yenilenmesi sırasında, okul personeli olmadığı için, sonradan naklen atanan personele banka promosyonu verilmeyeceğini karara bağlamıştır.

Adana 1. İdare Mahkemesi, kararında, Milli Eğitim Bakanlığının genelgesine atıfta bulunmuş, bankalarda belirli bir süre kalan ve bu süre içerisinde bankaların bir kısım gelirler elde ettiği paraların ise kamu görevlilerine ait olan paralar olduğunu vurgulamıştır. Mahkeme heyeti, bu mali imkanlardan davacının da faydalandırılmasının hakkaniyete daha uygun olacağını belirtmiş ve yapılan işlemde hukuka uyarlık bulmamıştır.

İşte Adana 1. İdare Mahkemesinin kararı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber