Astsubayların özlük haklarında değişiklik öngören tasarı kabul edildi.

Haber Giriş : 29 Mayıs 2003 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Astsubayların özlük haklarında değişiklik öngören tasarı kabul edildi.

Kendi nam ve hesaplarına okuduktan sonra astsubay olanların astsubay meslek yüksekokullarından yıl olarak fazla okudukları süreler rütbe bekleme süresinden sayılacak. Ancak, bu durumda olanların hangi rütbede, ne kadar eksik bekleyeceği yönetmelikle belirlenecek.

Astsubaylığa nasbedileceklerin temel askerlik eğitimleri, 30 Ağustos'tan önce tamamlanacak şekilde düzenlenecek. Böylece gerek astsubay meslek yüksekokulu gerekse dış kaynaktan alınacaklar, o yılın 30 Ağustos tarihinden önce astsubay çavuş olarak nasbedilebilecek.

Aynı rütbe ve aynı nasıplı olup, değişik kaynaklardan yeterlilik derecesi kıyaslanamayan astsubaylar arasındaki kıdem sırası, subaylar arasındaki kıdem sırasına benzer şekilde düzenlenecek.

Astsubay meslek yüksekokulu mezunları ile kendi nam ve hesabına fakülte veya yüksekokul okuduktan sonra astsubay olanlar, 9. derecenin birinci kademesinden göreve başlatılacak.

Yasa, ortaöğrenim görmüş subaylardan, subay nasbedildikten sonra yükseköğretimi bitirenlerin maaş derece ve kademe intibakı yaptırabilmelerini de hükme bağlıyor.

Uzman erbaş olmadan önce veya uzman erbaş olduktan sonra, fakülte veya yüksekokul bitiren ve öngörülen nitelikleri taşıyan uzman erbaşların astsubaylığa geçirilmesine de imkan tanıyan yasaya göre, uzman jandarmalar da istenilen koşulları taşımaları şartıyla bu haktan yararlanabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber