Vali yardımcısının 'yasak aşk' skandalı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 15 Nisan 2008 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

'Makam'sız aşk

Kocaeli Valiliği'nde aşk skandalı... Vali Yardımcısı'nın nüfus memuru kadınla yaşadığı ilişki başını yaktı. İmam nikahı kıydırıp ev tutan ikili, ortadan kayboldu.

EMRİ ALTINDA ÇALIŞIYOR...

Kocaeli Vali Yardımcısı Mehmet Özcan'ın Nüfus Müdürlüğü'nde görev yapan Nükhet Oruç'la yasak aşk yaşadığı iddiası, gündeme bomba gibi düştü. 5 Ekim 2006'da Tekirdağ'dan Kocaeli'ye tayini çıkan ve İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nden sorumlu olan Özcan, evli ve 2 çocuklu olmasına karşın emri altında çalışan Nükhet Oruç'la aşk yaşamaya başladı.

VALİ BAKANLIĞA YAZIYLA BİLDİRDİ

4 ay önce eşinden boşanan Oruç'la Özcan'ın yaşadığı aşkın haberi, Vali Gökhan Sözer'e de ulaştı. Sözer, İçişleri Bakanlığı'ndan Özcan'ın görevden alınmasını talep etti. Mehmet Özcan'ın Nükhet Oruç'a imam nikahı kıydığı ve ayrı ev tuttuğu da iddia edildi.

***

Aşkın 'makam'ı yok

Evli ve 2 çocuk babası Vali Yardımcısı'nın bir memur ile yasak aşk yaşadığı iddia edildi. İmam nikahı kıydırdıkları öğrenilen çift, sırra kadem bastı....

Kocaeli Vali Yardımcısı Mehmet Özcan ile Nüfus Müdürlüğü'nde görevli Nükhet Oruç arasındaki yasak aşk iddiaları, gündeme bomba gibi düştü. Evli ve 2 çocuk babası olan Mehmet Özcan, 2 yıl önce Tekirdağ'dan Kocaeli'ye Vali Yardımcısı olarak atandı. İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nden sorumlu olan Mehmet Özcan'ın yasak aşk yaşadığı iddiaları da işte bu noktada başladı.

AYRI EV TUTTULAR

Özcan'ın Nüfus Müdürlüğü'nde 5 yıldır sözleşmeli personel olarak görev yapan Nükhet Oruç ile birlikte yaşadığı öne sürüldü. 4 ay önce eşinden boşanan ve çocuğu olmayan Oruç ile Özcan'ın imam nikahı kıydırıp ayrı ev tuttukları da iddia edildi. Vali Yardımcısı ve memurun imam nikahının ardından izin alıp balayına çıktıkları da bir diğer söylenti... Mehmet Özcan ile Nükhet Oruç'un yasak aşkı, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer'e yapılan bir ihbarla ortaya çıktı. Konuyla ilgili soruşturma başlatan Vali Sözer, Vali Yardımcısı Özcan'ın görev yerinin değiştirilmesi için İçişleri Bakanlığı'na bir yazı yazdı, Oruç'un ise sözleşmesini feshetti.

VALİ: GEREKLİ İŞLEMLERİ YAPTIM

Konuyla ilgili açıklama yapan Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, "Yardımcım önce izne ayrıldı, ardından da rapor almış. Telefonları kapalı, kendisine ulaşamıyoruz. Hakkında gerekli işlemleri yaptım" dedi. Mehmet Özcan'ın, yıllık izninin bir bölümünü kullandıktan sonra 15 günlük rapor alarak ortalıktan kaybolduğu öne sürüldü.

AİLESİ DE ULAŞAMIYOR

Özcan'ın, Valilik'e ait telefonu sekreterliğe bırakırken kendi cep telefonunu ise 1 haftadır kapalı tuttuğu öğrenildi. Nükhet Oruç'a ise son 1 aydır Derince'de yaşayan ailesinin de ulaşamadığı öğrenildi.

Erhan ÖZTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber