Özel hastaneler 10 bin sağlık personeli alacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Nisan 2008 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10 bin sağlık personeli alınacakTekborsa Dergisi'nin haberine göre, 14 hastane bu yıl doktordan hemşireye, radyologtan hastane yöneticisine kadar birçok pozisyonda 10 bine yakın eleman alacak. Hangi hastane kaç personel alıyor ?

MEDİCAL PARK

Medical Park Sancak Holding'in patronu Ethem Sancak ve Muharrem Usta'nın sahibi olduğu Medical Park bu yıl bin 400'ün üzerinde sağlık personeli alacak. Medical Park İnsan Kaynakları Direktörü Oya Gürkaya, ?Antalya'da hizmete girecek hastane için, genel yönetim ve idari kadro, hasta hizmetleri, hemşirelik hizmetleri ve hekim kadrosu için 620 kişi alacağız. Göztepe'de açacağımız hastane için yine aynı kadrolarda 730 kişilik alım yapacağız? diyor.

Gürkaya'nın belirttiğine göre özellikle hemşerilik hizmetleri kadrosuna yoğun bir alım yapılacak. Her iki hastane için 550 hemşire alınacak. Her iki hasta için 200 doktor alınması da planlanıyor. Grubun bünyesindeki mevcut hastaneler için de hemşireler alımına gidilecek. Bahçelievler'deki hastane için 50, Fatih'teki Medical Park için ise 10 alım yapılacak.

Sektörde üst düzey yönetici, hemşire, fizyoterapist ve bazı uzman hekim pozisyonları konusunda eleman bulmakta sıkıntı çekildiğini söyleyen Gürkaya, bu sorunun doğuda daha da arttığını dile getiriyor. 2009'da Samsun, Ordu ve İzmir'de hastane açmayı hedefleyen grup bu hastaneler için yaklaşık bin personel istihdam edecek.

Medicana Grubu

İstanbul Avcılar'da Hayat Hastanesi ile sağlık sektörüne adım atan, Bozkurt Ailesi'nin sahip olduğu Medicana Grubu da en fazla eleman alacaklar arasında bulunuyor. 250'si doktor olmak üzere bin 500 çalışanı olan grup, 2008'de açacağı yeni hastanelerle bu sayıyı 4 bine çıkaracak. İstanbul'da dört hastaneyle hizmet veren grup, ikisi İstanbul, birer tane de Ankara ve Konya'da olmak üzere 4 hastane açıyor. Konya'daki hastane için önümüzdeki yıldan itibaren eleman alımına gideceklerini söyleyen Medicana Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, diğer üç hastane için en az 2 bin 500 personel alacaklarını belirtiyor. Beylikdüzü'nde hizmete girecek hastane için eleman alımlarının başladığını söyleyen Bozkurt, doktordan hemşireye, sağlık yöneticisinden iletişim uzmanı ve BT elemanına kadar her kademede alım yaptıklarını ifade ediyor.

Universal Hospitals Group

Universal Hospital Group En fazla personel alacaklar arasında Universal Hospitals Group(UHG) başı çekiyor. 2008'de 10 yeni hastane açacak olan UHG, doktor, hemşire, sağlık memuru, laborant, teknik servis elemanı, sekreter, idari personel, yardımcı hizmetler pozisyonları için en az 4 bin kişiyi işe alacak. Hastanelerden 2'şer tanesi İstanbul ve Adana'da diğerleri de Diyarbakır, Malatya, Kuşadası ve Konya'da bulunuyor. Hastanelerden iki tanesi ise yurt dışında, biri Arnavutluk-Tiran diğeri ise Hollanda'da yer alacak.

Dünya Göz Hastanesi

Eylül ayında Ankara ve Antalya'da iki yeni hastane açacak olan grup, bunun için en az 400 yeni eleman alacak. Dünya Göz Grup Genel Direktörü Gülferi Meral Yıldırım, mevcut hastanelerin tam kapasite olarak çalıştığını söylüyor. Öncelikli olarak İzmir, Bursa ve Eskişehir'de hastane açmayı planladıklarını söyleyen Yıldırım, ?Sağlık yönetmeliğindeki bazı düzenlemeler nedeniyle şimdilik bu yatırımlarımızı beklemeye aldık. 2010 yılına kadar Türkiye, Avrupa, Türki Cumhuriyetler, İskandinav ülkeleri, Ukrayna ve Rusya'da yapacağımız yatırımlar sonucunda 31 şube açmayı planlıyoruz? diyor.

Anadolu Sağlık Merkezi

Grup, bu yıl içinde Ataşehir'de bir tıp merkezi bir de onkoloji merkezi açmayı planlıyor. Yönetmeliğin izin verdiği ve öngördüğü sayıda eleman alımı yapacaklarını söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi İnsan Kaynakları Direktörü Mert Aksu, 2008'de hastane ve tıp merkezi için ortalama 150 kişilik ek istihdam yaratmayı planladıklarını belirtiyor. Aksu'nun anlattığına göre medikal muhasebe, hasta danışmanı, lojistik hizmetler gibi idari pozisyonlardaki personel ihtiyacının yanı sıra hemşire, fizyoterapist, radyoloji teknikeri, acil tıp teknisyeni gibi medikal kadro ihtiyacına yönelik iş başvurularının kabul edilmesi planlanıyor.

Birleşik Sağlık Kurumları

Eren Holding ve Esas Holding ve Murat Dayanıklı ortaklığında kurularak sektöre hızlı bir giriş yapan Birleşik Sağlık Kurumları(BSK) da en fazla eleman alacaklar arasında. BSH, 3 yıl içinde yaklaşık 30 hastaneye ortak olarak 'Birleşik Sağlık Kurumları'markası adı altında toplamayı hedefliyor. Eskişehir, Aydın ve Kütahya'da ortak olduğu hastanelerle faaliyetlerine start veren grupta; hedef bu yıl için 12, önümüzdeki yıl için ise 20 hastaneye ortak olmak. 12 hastanenin 6 tanesinin sıfırdan hizmete girecekler arasında olacağını belirten BSK Genel Direktörü Murat Dayanıklı, bunun için en az 600-700 personeli işe alacaklarını söylüyor. Dayanıklı'nın aktardığına göre işe alınması planlanan 700 civarındaki personel arasında doktor, anestezi uzmanı, fizyoterapist, ameliyathane hemşiresi, hastane yöneticisi, diyetisyen, kurumsal iletişim sorumlusu gibi pek çok bölümden eleman bulunuyor.

Batı Göz Hastanesi

İzmir'in yanı sıra Hatay ve Diyarbakır'da toplam 7 şubesiyle hizmet veren Özel Batı Göz Göz Sağlığı Dal Merkezi Şirket Müdürü Adnan Özer, bu yıl Eskişehir, Bursa ve Uşak'ta yeni hastaneler açmayı planladıkları fakat 15 Şubat'ta yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte yatırım karanını ertelediklerini söylüyor. Bu yıl Gaziemir'de hizmete girecek hastane için ise eleman alımları devam ediyor. Hemşire, ameliyathane hemşiresi ve anestezi teknisyeni bulmakta zorlandıklarını söyleyen Özer, Gaziemir'deki hastanenin kadrosunda 30 kişilik bir boşluğun olduğunu, anestezi uzmanı, doktor, hemşire, hasta kabul elemanını yanı sıra tıbbi sekreterlik, teknik servis departmalarında da elemana eleman alacaklarını dile getiriyor.

Pakize Tarzi laboratuarları Grubu

Pek çok laboratuvarının yanı sıra tüp bebek hastanesiyle hizmet veren Pakize Tarzi Laboratuvarları Grubu, 2008'de Nişantaşı'ndaki eski hastanesinin bulunduğu yeri yıkarak yerine genel bir hastane açıyor. Pakize Tarzi Laboratuvarları Grubu Genel Direktörü Sevil Öz, yeni açılacak hastanede 60'ı hemşire, 18'i doktor ve kalanı idari personel olmak üzere 120 kişiyi istihdam edeceklerini belirtiyor. Şimdilik yönetici kadrosu için yedi civarında kişiyi işe aldıklarını söyleyen Öz, 3 ay diğer alımlara aşlayacaklarını ifade ediyor.

Echomar Sağlık Grubu

Halihazırda bünyesindeki iki hastane ve bir görüntüleme merkezi olan grup için bu yıl 250-300 civarında sağlık personeli alacak. Echomar Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Serdar Mutlu, bu ay hizmete giren 70 yataklı Echomar Beylikdüzü Hastanesi'nin yanı sıra 2008'de ön izin aldıkları Echomar Ereğli Hastanesi'ni de açacaklarını belirtiyor.

Lokman Hekim Hastanesi

Ankara-Cebeci'de aynı isimle poliklinik, Eltik'te ise hastane olarak hizmet veren Lokman Hekim Hastaneler Grubu, geçen mart ayında Sincan'da hizmete giren yeni hastanesi için yaklaşık 500 civarında personel alacak. Lokman Hekim Hastaneler Grubu İnsan Kaynakları Yönetmeni Ebru Canan, 258'i idari ve 244 tıbbı personel almayı düşündüklerini belirtiyor.

Mesa Hastanesi

Ankara'da hizmet veren Mesa Hastanesi ise, mevcut kadrosuna 62 personel ilave edecek. Mesa Hastanesi İşletme Direktörü Metin Atak'ın söylediğine göre 13 hekim, 30 hemşire, 3 medikal ve 16 idari personel alınması planlanıyor. Atak, mevcut hastaneye ek bina yaparak kapasitelerini iki katına çıkaracaklarını belirtiyor. Bu yıl içinde inşaatına başlanacak ek binanın 2009'da açılması planlanıyor. Atak, ?Ancak fizibilite çalışmaları tamamlanmadığı için eleman alımı henüz başlamadı? diyor.

Yüzüncü Yıl Hastanesi

2005 yılından beri Ankara'da 74 yatak kapasitesi ve Ortopedi, Üroloji, Nöroloji, Göz, Kulak Burun Boğaz, Diş, Çocuk, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Dahiliye, Kalp ve Damar Cerrahisi, Beyin Cerrahisi, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, Dermatoloji ve Acil servisi ile 16 branşta hizmet veren Özel Yüzüncü Yıl Hastanesi 2008 yılı içinde 75 yeni eleman istihdam planlıyor. Part-Time istihdamlarıyla beraber bu sayı 100'ü bulacak. Hastane idari koordinatörü Tansel Yücel, Doktor, hemşire ve teknik personel bulmakta sıkıntı yaşadıklarını dile getiriyor. Yeni yatırımlarla hastane performansını ikiye katlamayı hedeflediklerini dişle getiren Yücel, bu süreçte nitelikli sağlık personeli istihdamının kaçınılmaz olduğunu söylüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber