Ek-1 Yöneticilik İstek Formu Eksik mi?

Bugüne kadar yayımlanan yönetmeliklerden sadece 13.04.2007 tarihli yönetmelikte Ek-1 Yöneticilik İstek Formu ve Ek-2 Yönetici Değerlendirme Formu bulunmamaktaydı. Çünkü o yönetmelikte başvuru şartı da yoktu. Ve hiçbir değerlendirmeye tabi tutulmadan İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin teklifi ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin Valiliklere sunmasıyla atama yapılabilmekteydi. Gerek Bakan Hüseyin ÇELİK gerekse daha önceki bakanlar döneminde çıkarılan yönetmeliklerde Ek-1 Yöneticilik İstek Formu ve Ek-2 Yönetici Değerlendirme formu mutlaka yer almaktaydı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Nisan 2008 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni çıkarılan 24.04.2008 tarihli yönetmeliğin ekinde de Ek-1 ve Ek-2 bulunmaktadır.

Ek-1 Yönetici adayının doldurduğu ve ?Formdaki bilgilerin tam ve doğru olduğunu, bu bilgilerin yanlış olması durumunda başvurumun geçersiz sayılmasını kabul ederim.? İfadesini imza altına aldığı bir formdur.

Bu formun geçmiş yönetmeliklerde en önemli özelliği, Ek-2 Formunda yer alan puan değerlendirmelerini kapsayan tüm bilgiler (İlçelerden doldurulması gerektiğinden sicil puanı hariç) yer almaktadır.

Geçmişte yönetici adayları "ben şu kadar idarecilik yaptım belgesi şu", "benim şu ödülüm var belgesi şu", "benim hizmetiçi eğitim belgelerim şunlar" (geçmişte hizmetiçi eğitim puan idi) diye kendilerine uygun olan bilgileri doldururlar ve bu formu imzalayıp ekte de bu belgelerin tasdikli fotokopilerini sunarlardı.

Buna göre belgeler ile Ek-2 Yönetici Değerlendirme formu komisyonca incelenerek imzalanırdı. Puanlar hesaplanmış olurdu.

Karşı karşıya olduğumuz 24.04.2008 tarihli Ek-1 Formunda ise; Ek-2 de bulunan ve Ek-1'de de bulunması gereken bazı hususların yer almadığı göze çarpmaktadır.

Örneğin Ek-2 de Ödüller puan olarak değerlendirilmekte iken Ek-1 de alınan ödüllerle ilgili bir bölüm yoktur.

Ek-2 de vekil yöneticilikler ve asil yöneticilikler ayrı ayrı satırlarda yazılarak farklı puanlarla değerlendirilirken; Ek-1'de ?1) Asaleten/Vekaleten Müdür Yardımcılığında Geçen Hizmet Süresi" örneğinde olduğu gibi vekaleten ve asaleten yöneticilikler ayrı puanlara sahip olduğu halde aynı satırda yer alınmıştır.

Bu husus, akıllara, yönetmelik taslağı diye dolaşan taslakların doğru olduğunu ve daha sonra değiştirilerek yayınlanmış olduğunu akla getirmektedir.

Türk Eğitim Sen'in yönetici atama yönetmeliği taslağındaki eksiklikleri dile getirdiği açıklamasında yer alan ?Asaleten ve vekâleten yönetici olarak geçirilen süreleri aynı puanla değerlendirmek, yandaş kayırmacılığını akla getirmesi bakımından eğitim çalışanlarından tepki görmektedir. Yöneticilikte asaleten geçirilen sürelerin puan değeri artırılmalıdır.? şeklindeki ifadelerin de, bahsi geçen taslak yönetmelikte asaleten ve vekaleten yöneticiliklerin aynı puanla değerlendirildiği ve Türk Eğitim Sen'in bu önerisi doğrultusunda düzeltildiği sonucuna ulaşmamızı sağlar nitelikte olup, aynı açıklamada yer alan Kurucu müdürlere 10 puan verilecekken 5 puan olarak yönetmelikte yer alması da iddiamızı güçlendirmektedir.

İdarenin sendikaların fikrini almasının tabii ki eleştirilecek bir yanı yoktur aksine memnuniyet verici bir durumdur.

Ek-1 ve Ek-2 den Kurucu Müdürlükle ilgili bir süre neden yoktur? Yani kişi A okulunun kurucu müdürlüğünü yapmış sonra ayrılmış.. Peki bu süre o kişi için hangi kademe yöneticiliğinde geçmiş sayılacaktır. O sürenin boş kalması düşünülebilir mi?

Şimdi hemen hazır cevap arkadaşlar "Kurucu müdürlük C tipi okul müdürlüğü ile eş değer" diye cevap vereceklerdir. Evet haklılar ama Müdür Yetkili Öğretmenlikte C tipi okul müdürlüğüne eş değer olduğu halde Ek-1'de bulunmakta fakat Ek-2 de bulunmamaktadır. Dikkatinizi çekiyorum: "İstek yaparken var puan olarak değerlendirilirken yok."

Bu durumda Ek-1 ve Ek- 2 de özellikle Asaleten/Vekaleten ayırımında yaşanan tutarsızlığın tek sebebinin taslakta yapılan değişikliklerin Ek-1' e yansıtılmasının unutulmuş olması olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ek-1 ile Ek-2 deki uyumsuzluk Yönetici adaylarının İlsis kayıtlarına bakılarak yapılacak değerlendirme sonucunda düzeltilebilir. Ve puan değerlendirmesi yapıldıktan sonra ilgili adaya nereden ne kadar puan aldığı tebliğ edilmelidir. (Formun altına imzası alınarak olabilir.) Bu konudaki kuşkular mutlaka giderilmelidir. Aksi halde tartışmalardan uzak durmak mümkün olmayacaktır. Bilgi edinme kanunu gereği bu formların istenmesi mümkün olup forma bakıldıktan sonra puanda olabilecek değişiklik karışıklıkları arttıracaktır.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi
[email protected]

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber