2008 OKS Sınav Soruları ve Cevap Anahtarı

Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler liseleri, Polis Koleji ve özel okullarda okumak isteyen öğrencilere yönelik olarak son kez düzenlenen Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sona erdi. Sınav, yurt içinde tüm iller ve bazı ilçeler ile yurt dışında 8 şehirde toplam 247 merkezde, 2 bin 842 binada, 49 bin 430 salonda gerçekleştirildi. Sınav sonuçları 11 Temmuzda açıklanacak. OKS soru ve cevap anahtarı için başlığa tıklayınız.
* 2008 yılı OKS Başvuru e-Kılavuzu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Haziran 2008 13:20, Son Güncelleme : 16 Eylül 2020 02:29

Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler liseleri, Polis Koleji ve özel okullarda okumak isteyen öğrencilere yönelik olarak son kez düzenlenen Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, sınavın Türkiye genelinde sorunsuz tamamlandığını bildirdi.

Sınav, yurt içinde tüm iller ve bazı ilçeler ile yurt dışında 8 şehirde toplam 247 merkezde, 2 bin 842 binada, 49 bin 430 salonda gerçekleştirildi.

Sınav saat 10.00'da başladı ve 120 dakika sürdü. Görme ve işitme engelli adaylara 30 dakika ek süre tanındı. Adaylara matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler ve Türkçe alanında toplam 100 soru yöneltildi.

Sınava, 468 bin 905 erkek, 444 bin 707 kız toplam 913 bin 612 aday katıldı. Sınavda, 1899 engelli aday ter döktü.

Sınav sonuçları 11 Temmuzda açıklanacak.

2008 OKS Sınav Soruları ve Cevap Anahtarı açıklandı...

Soru ve cevaplar için ilgili bağlantıları tıklayınız

A Kitapçığı Soruları

A Kitapçığı Cevap Anahtarı

B Kitapçığı Soruları

B Kitapçığı Cevap Anahtarı


13. SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Sınav sonuçları, 11 Temmuz 2008 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr ile http://oges.meb.gov.tr adreslerinden ilan edilecektir.

Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Sınav sonucunda; adayın her alt testine ait doğru, yanlış ve boş sayıları ile 100?500 puan aralığına dönüştürülmüş standart puanları yer alacaktır. Adayın alt testlerdeki ham puanlarının ortalaması 0,5'in altında ise bu aday için standart puan hesaplanmayacaktır. Bu adayların sınav sonuç belgesinde; testlerin sadece doğru, yanlış ve boş sayıları yer alacak, başka herhangi bir puan yer almayacaktır.

Okul müdürlükleri internet adreslerinden sınav sonuç belgesinin çıktısını alacak, onaylayıp, mühürleyerek imza karşılığı adaylara verecektir.

Aday, okul tercihlerini sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra internet üzerinden yapacaktır. Tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili ayrıntılı açıklamalar ?2008 OKS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzunda? yer alacaktır.

2008 Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na (8'inci sınıf) başvuran adayların sınav sonuçları 31 Temmuz 2008 tarihinden sonra yayımlanacaktır.

Polis Koleji Aday Tespit Sınavı sonuçlarının duyurulması ile ilgili esaslar ?Polis Koleji Aday Tespit Sınavı Kılavuzu?nda yer almaktadır.

Merkezî sistem sınavıyla öğrenci alacak özel okullar sınavına başvuran adayların sonuçlarının duyurulması ile ilgili esaslar ?Özel Okullar Sınav Kılavuzu?nda yer almaktadır.

Sınav kılavuzlarının tümü, http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr adresleri ile ilgili kurumların web sayfalarında da yayımlanmaktadır.

14. SINAVIN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR

Başvuru şartlarını taşımadığı halde adayın sınava girmesi,

Cevap kâğıdı ve soru kitapçığının dönüş sınav güvenlik torbasından çıkmaması/eksik çıkması,

Herhangi bir adaydan ya da dokümandan aday tarafından kopya çekildiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi,

Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

Başka adayın sınav evrakının kullanılması,

Adayın yerine başkasının sınava girmesi,

Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz vb. iletişim araçları ve defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında adayın yanında bulundurması,

Sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla sınav evrakı gönderilmesi,

Cevap kâğıdının değerlendirmesi yapılırken sistemin kopya analizi sonucunda ikili/toplu kopya tespit etmesi,

Sınav evrağına zarar verilmesi (soru kitapçığını, cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında

Merkezi Sistem Sınav Yönergesinde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için salon görevlilerinin ve Bakanlık temsilcilerinin tuttuğu tutanaklar da dikkate alınarak adayın sınavı/testi geçersiz sayılır.

15. SINAV İTİRAZLARI

Sınav sorularına, cevap anahtarına ve sonuçlara yapılacak olan itirazlar internetten yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) gün içinde dilekçeyle Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne yapılabilecektir.

İtirazların incelenmesi için aday adına T.C. Ziraat Bankası Beşevler Ankara Şubesindeki Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi'nin 5495218/5001 numaralı hesabına 10 (on) YTL yatırılması gerekmektedir.

Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.

Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

İtirazların cevaplanmasında Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü genel evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

Sınav merkezinde bulunan her türlü sınav evrağının aslı veya fotokopisi yargı organları dışında, aday dâhil hiçbir kişiye ya da kuruma verilemez ve gösterilemez.

Bu sınava başvuran adaylar bu kılavuzda yer alan hükümleri kabul etmiş sayılırlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber