Kaymakam adaylığı sınavlarına kimler başvurabilir?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Haziran 2008 00:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net mail adresinde ulaşan iletilerde hem örgün eğitimdeki bölümlerden hem açık eğitimden hem de memur olarak çalışanlardan sık sık kaymakamlık sınavına ilişkin sorular almaktayız.

AÖF MEZUNLARI BAŞVURABİLİR Mİ?

Kaymakam adaylığı sınavı düzenli olarak her yıl yapılmaktadır.

2007 yılında açılan sınava başvurabilecek bölüm mezunları şu şekilde belirlenmiştir: "Üniversitelerin Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olmak,"

Bu belirlemede örgün ve açık eğitim şeklinde bir ayrım yapılmamıştır. Bu nedenle AÖF'ten mezun olan belirtilen bölüm mezunları da kaymakam adaylığı sınavına başvuru yapabilmektedir.

YAŞ ŞARTI

Sınav için belirlenen yaş şartı şu şekildedir: "01 Ocak ...tarihi itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olmak"

Bu yaş şartı, hem ilk defa memurluğa atanacaklar hem de memur olarak çalışanlar için geçerlidir.

ASKERLİK ŞARTI

Askerlik için belirlenen yaş şartı şu şekildedir: "Erkek adaylar için, askerlikle ilgili bulunmamak, askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak"

Bu şarta göre askerliğini tecil ettirmiş adaylar da başvuru yapabilmektedir.

KPSS'YE GİRMİŞ OLMAK

Kaymakam adaylığı giriş sınavına başvurabilmek için KPSSA sınavına girmek gerekmektedir. İstenen puan türü KPSSP37'dir. Genel olarak 75 puan ve üstünde alanların başvurusuna imkan tanınmaktadır.

DİSİPLİN CEZASI

2007 yılı ilanında şu şekilde bir şart yer almıştır: "Halen bir kamu kuruluşunda çalışanlar ile daha önce çalışmış olanlardan kamu görevleri sırasında herhangi bir disiplin cezası almamış olmak ve görevleri süresince iyi derecede sicil almış olmak."

2007 yılı ilanı için tıklayınız.

2006 yılı ilanı için tıklayınız.

400 bini aşkın üyeli memurlar.net forumundaki konuyla ilgili bilgi paylaşımlarına ulaşmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber