Öğretmen adaylarını yine mağdur ettiniz

Sözleşmeli/kadrolu ayrımı ve Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün her yıl sistem değiştiren uygulamaları binlerce öğretmen adayını mağdur ediyor. Bu yılki uygulamanın en büyük mağdurları ise daha önceki kılavuzlardaki (2008-1'den önceki kılavuzlar) hükümlere göre sözleşmeli göreve başlamayanlar veya başladıktan sonra istifa edenler. Devamı için başlığa tıklayınız.

* MEB, öğretmen atama kılavuzunda değişiklik yaptı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ağustos 2008 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KILAVUZLARDA YER ALAN HÜKÜMLER

2007/1 kılavuzunda yer alan açıklama (Kadrolu atama)

2.8. Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapanlar öğretmenlik için gerekli şartları taşımaları kaydıyla ilk atama kapsamında öğretmenlik için başvuruda bulunabileceklerdir. Sözleşmeli öğretmen olarak çalışanlar, kadrolu atanamadıkları takdirde sözleşmeleri devam edecektir. Ancak, sözleşmeli çalışan öğretmenler tekrar sözleşmeli olarak tercihte bulunamayacaklardır.(01-07 Şubat 2007 tarihleri arasında başvuru alındı. 10 bin kadroya atama yapıldı)

2007/2 kılavuzunda yer alan açıklama (Kadrolu ve sözleşmeli alındı)

"7.3...
Bu atama döneminden itibaren 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görevlendirileceklerden, göreve başlamayanlar ile belirli bir süre görev yapıp da ayrılanlar, ayrıldıkları tarihten itibaren 1 (bir) yıl geçmeden yeniden sözleşmeli öğretmenliğe başvuruda bulunamayacaklardır.

9.2. ...
Bu atama döneminden itibaren 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görevlendirileceklerden, göreve başlamayanlar ile belirli bir süre görev yapıp da ayrılanlar, ayrıldıkları tarihten itibaren 1 (bir) yıl geçmeden yeniden sözleşmeli öğretmenliğe başvuruda bulunamayacaklardır. (8-19 Ağustos 2007 tarihleri arasında başvuru alındı. 10 bini sözleşmeli olmak üzere toplam 20 bin kişi alındı)"

2007/3 kılavuzuna göre öğretmen atamaları

2007/3 öğretmen atamalarında 2007/2 kılavuzuna göre işlem yapılmıştır. 10 bin sözleşmeli öğretmen görevlendirilmesi yapıldı.

2008/1 kılavuzunda yer alan açıklama

"2.10. Bu atama döneminden itibaren; kadrolu / sözleşmeli öğretmenliğe atanan /görevlendirilenlerden, görevine başlamayanlar ya da başlayıp belirli bir süre çalışıp ayrılanların, atandıkları/görevlendirildikleri/görevden ayrıldıkları tarihten itibaren aradan 1 (bir) yıl geçmeden yeniden kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenliğe başvuruları kabul edilmeyecektir.

657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görevlendirileceklerden, göreve başlamayanlar ile belirli bir süre görev yapıp da ayrılanlar, ayrıldıkları tarihten itibaren 1 (bir) yıl geçmeden yeniden sözleşmeli öğretmenliğe başvuruda bulunamayacaklardır."

2008/2 kılavuzunda yer alan açıklama

2.6. Sözleşmeli öğretmenliğe görevlendirilenlerden, görevine başlamayanlar ya da başlayıp belirli bir süre çalışıp ayrılanların, görevlendirildikleri/görevden ayrıldıkları tarihten itibaren aradan 1 (bir) yıl geçmeden kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenliğe başvuruları kabul edilmeyecektir.

657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görevlendirileceklerden, göreve başlamayanlar ile belirli bir süre görev yapıp da ayrılanlar, ayrıldıkları tarihten itibaren 1 (bir) yıl geçmeden yeniden sözleşmeli öğretmenliğe başvuruda bulunamayacaklardır.

MEMURLAR.NET'İN DEĞERLENDİRMELERİ

1- Yukarıdaki kılavuz hükümlerinde de görüleceği üzere 2008/1 atama dönemi öncesindeki kılavuzlarda, sözleşmeli öğretmen olarak görevlendirileceklerden, göreve başlamayanlar ile belirli bir süre görev yapıp da ayrılanların, ayrıldıkları tarihten itibaren 1 (bir) yıl geçmeden sadece sözleşmeli öğretmenliğe başvuruda bulunamayacağı hükmü yer almıştır.

2- Ancak, 2008/1 atama döneminden itibaren bu kısıtlama kadroluları kapsayacak hale getirilmiştir. Ancak, 2008/1 kılavuzunda da görüleceği üzere bu uygulama, 2008/1 atama döneminden itibaren uygulanacaktır.

3- Dolaysıyla, 2007/1-2 veya 3 atama dönemlerinde sözleşmeli olarak atanıp da göreve başlamayan veya başldıktan sonra görevi bırakanların sadece sözleşmeli öğretmenliğe başvuramaması gerekmektedir.

4- Ancak, şuanki başvuru döneminde 2007/2 veya 3 atama döneminde sözleşmeli olarak atanıp da görevi bırakanlar kadrolu öğretmenliklere de başvuramamaktadır. MEB'in her atama döneminde değiştirmiş olduğu sistem başvuru ekranına hala yansıtılamamıştır. Bu durumdaki öğretmen adaylarını daha fazla tedirgin etmeden bir açıklama yapılması veya yapılan yanlışığın düzeltilmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber