MEB, öğretmen atama kılavuzunda değişiklik yaptı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ağustos 2008 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı 9 bölümden oluşan 2008/2 atama kılavuzunda değişilik yaptı.

DEĞİŞİKLİK ÖNCESİ

9.2. 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görevlendirileceklerden, göreve başlamayanlar ile belirli bir süre görev yapıp da ayrılanlar, ayrıldıkları tarihten itibaren 1 (bir) yıl geçmeden yeniden sözleşmeli öğretmenliğe başvuruda bulunamayacaklardır.

DEĞİŞİKLİK SONRASI

9.2. 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görevlendirileceklerden, görevine başlamayanlar ya da başlayıp belirli bir süre çalışıp ayrılanların, görevlendirildikleri/görevden ayrıldıkları tarihten itibaren aradan 1 (bir) yıl geçmeden kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenliğe başvuruda bulunamayacaklardır

MEMURLAR.NET'İN DEĞERLENDİRİMESİ

Yukarıdaki değişiklik sadece 1 yıl sürenin tespitine ilişkindir.

Önceki düzenlemede göreve başlamayanlar ile belirli bir süre görev yapıp da ayrılanların, 1 yıl başvuramama süres, ayrıldıkları tarihten itibaren hesaplanmaktaydı.

Yeni düzenlemeye göre, göreve başlamayanlar için 1 yıllık süre görevlendirildikleri tarihten itibaren; göreve başlayıp bir süre çalıştıktan sonra ayrılanlar için ise 1 yıllık süre ayrıldıkları tarihten itibaren hesaplanacaktır.

YENİ KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber