Özürlülük Oranı %40 Olanların KPSS Yerleştirmelerine Katılmaması Gerekmektedir

KPSS yerleştirmeleri yapıldığından bu yana, memur kadrolarına atanmak isteyen ve özürlülük oranları %40 ve üzeri olanlar için devletin yılda üç dönem olmak üzere ayrı bir sınav açtığını ve bu nedenle bu durumdaki adayların KPSS yerleştirmelerine katılmamaları gerektiğini belirtiyorduk. Bu açıklamalarımız sonunda bir hedefine ulaştı. Kasım 2004 KPSS yerleştirmelerinde bu konuya ilişkin olarak ilk kez bir sınırlama getirilmiştir. Açıklamayı görmek için tıklayın.

Haber Giriş : 10 Kasım 2004 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2004 KPSS Kasım Yerleştirmelerinde Yer Alan Açıklama

"ÖZÜRLÜ ADAYLARIN DİKKATİNE:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve bu Kanun'un 53 üncü maddesinin birinci fıkrası hükmü gereği hazırlanan özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelikte özürlü memur istihdamı ayrıca düzenlenmiş olup, buna göre kamu kurum ve kuruluşları toplam dolu kadro sayılarının (taşra teşkilatı dahil) %3'ü oranında özürlü çalıştırmak zorunda olduklarından, bu suretle istihdam edilecek özürlüler için özürlü açığı bulunduğu sürece her yılın Nisan-Mayıs, Temmuz-Ağustos, Ekim-Kasım dönemlerinden bir veya bir kaçında kurumsal bazda ayrı bir sınav uygulaması yapılmaktadır.

Memurolmak isteyen özürlü vatandaşların; özürlü kontenjanı çerçevesinde özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelikte belirtilen prosedürçerçevesinde ilan edilecek kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolara atanabilmeleri için bu kurum ve kuruluşlara başvurmaları ve ilgili kurum veya kuruluşlarca yapılacak sınavlarda başarılı olmaları halinde memur olarak istihdam edilmeleri mümkün olabilecektir."

Not 1- Özürlü ilanları sitemizin İlanlar/özürlü İlanları kategorisinde güğncel olarak yayımlanmaktadır.

Not 2- Bu açıklama sadece memur kadroları ve 399 sayılı KHK'ya tabi sözleşmeli pozisyonlarına yapılacak atamalar için geçerlidir. İşçi kadroları için KPSS sonuçları kullanılmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber